Ramazan Bayramı geldi hoş geldi. Belki de ömrümüzde ilk defa çok farklı bir bayram yaşıyor olacağız. Bu bayramda sokağa çıkma yasağı olduğu için evlerimizde kalacağız.
Bu durum üzücü olduğu kadar da pozitif yönden düşünürsek güzel yanları da var. Çocuklara bayram harçlığı vermek, "neden hala evlenmedin, atandın mı, hala çocuk yok mu?" gibi insanı geren sorulardan kurtulacak olmak insanı mutlu ediyor doğrusu. Bu bayramda tamamen ailemizle olacağız. Bunu fırsat olarak görüp ailemizle olan anların tadını çıkarmaya bakmalıyız.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Bu bayram yaşanmayacak olan neler sizi mutlu ediyor? Görüşlerinizi bekliyor olacağız. :)ramazan bayramı
Akraba eli öpmekten kurtulmak.
Evlendin mi, iş buldun mu sorularına maruz kalmayacak olmak.
"Nerede o eski bayramlar ah ah" dedirtmeyin bana...
Önceden olsa bunalır sıkılırdım ama zaman geçtikçe insanların buna akrabalar da dahil samimiyetsiz davranışları kıskanıp laf sokmaları hiç aramıyorsun sormuyorsun deyip ciddi bir şekilde alınganlık yapmaları ve ardından senin moral ve şevkini kırmak için saldırmaları ne zaman evleneceksin sorusu. Yani kısaca bayram değil stratejik bir savaşın içindeyiz herkes kafasında planladığı kurguları oynamak insanın canını sıkmak için ellerinden geleni yaptıkları için bu sene evde olmak iyi ama aileden ayrı olmak iyi değil. Halbuki bayram demek küslüklerin giderilmesi kimsenin kalbinin kırılmaması güzel kelimelerin özenle seçilerek samimi cümleler kurmayı aile içinde birlikteliğin sağlanmasının gerekliliğini öne çıkaran buna ihtiyaç duyulan hatta unutulan şeyleri yeniden kazandırmaya vesile olan güze bir gündür bayramın amacıda budur. Bunu yaşayan herkes vardır kimse yok felan demesin...
Benim en sevdiğim insan tipi şudur; Bazı aileler vardı hani, çok önemsenmezdi. Fakat her bayram kapınızı çalar, az oturup giderdi, mahcup olmamak için. Ben işte o ailelerin samimiyetini seviyorum...
Şöyle yorumlara göz gezdirdim de herkes akrabalarından nefret eder olmuş. Ne ara bu kadar yozlaştık biz diye düşünüp şaşırmadım tabiki. 90 larda kaldı çünkü bu gibi değerlere sahip çıktığımız, bayramda akraba ziyaretlerinden ve eve gelen misafirlerden hoşnut olduğumuz zamanlar... Şimdi sadece zorunluluk olarak görülüyor olması üzücü. Lafa gelince nerede o eski bayramlar denir ama şu soruya verilen cevaplara bakılırsa nerede o eski bayramlar demek yersiz olacaktır.
Akrabalarla eskiden olduğu gibi sık görüşmeyi, eskisi gibi samimi ve sıcak olabilmeyi, sadece bayramlarda değil her zaman gidip gelmeyi arzu eden biriyim ancak bu pek mümkün olmuyor. Bayramdan bayrama görüştüğümüze de şükür eden biri olarak bu bayram kurtuldum diyip içten içe sevinç duyacağjm bir durum yok. Aksine bu ramazan ve bayram benim için burukluk demek.
şehirde yaşadığınız için bilmiyorsunuz tabii, ancak bizim burada epey yaşlı var. artık hepsi çocuklarını evlendirmiş kendisinin de eşleri ölmüş emekli, emektar insanlar. onların evlerine gittiğimizde gözleri ıslanır, duygulanırlar. hemen içeriye koşup şeker ve kolonya getirirler. durmamız için ısrar ederler. gözleri ışıldar. ne zaman o evden ayrılsam, arkamda bir hüzün bıraktığımı görürüm. yaşlıları bu yüzden çok seviyorum ve çok değer veriyorum. çünkü onlar son baharlarındalar, ve değer verilmeyi hak ediyorlar. bu yorumları görmek çok üzücü, hele ki şıklar çok pervasız ve patavatsız. hiç yakıştıramadım. üyeliğimi siliyorum.
Dini bayramlar zorlama akrabaları arama onlara ziyarette gitme bayramı olduğundan hiç güzel bir anısı yoktur bende. Sevmediğin insanı sırf büyük diye ziyaret ediyorsun samimiyetsizlik akan ortam. Hiç gereği yok. İyi ki bu sene sokağa çıkma yasağı oldu da o berbat akraba ziyaretlerinden kurtuldum. Dini bayramlarda severek akraba ziyareti yapan yoktur her halde gereksiz teferruattan başka bir şey değil. Şimdi düğün ve cenazen de gelirler zırvalaması yapmayın bana sevmiyorum abi ne cenazeme gelsinler ne düğünüme kuru kalabalığa lüzum yok.
Ne zaman evleniyorsun? Kpss’ye hazırlanıyo musun? Sen şimdi Kazakça’yı neden biliyosun? Seni ne zaman evlendiriyoruz? Bu kitapların hepsini okudun mu cidden? Ne zaman baş göz ediyoruz seni? Sorularından kurtulmuş olucam ilk kez huzurlu bir bayram olacak benim için
Merhaba. Tabi ki akraba gürültüsüne son verilmesi iyi oldu. Ama babam ve abim yine evdeler. Ben aslında bayram günleri dahi tek başıma olmak isterim. Migren bu sonuçta en küçük şeylere bile azabiliyor. Bunun dışında şeker için sokak sokak dolaşan çocukların gürültüsü kâbusu da sona erdi.😂 Herkese şimdiden iyi bayramlar.❤🍬
Şıkların hepsi... Bayramın tek sevdiğim yönü çocuklara hediyeler verip onları mutlu etmek. Samimiyetsiz hısım akraba ziyaretlerini zerre sevmiyorum.. yığınla bulaşık yıkamayı kimse sevmiyordur benim gibi. Yemeyeceklerini bile bile hazırlamak sonra toplamak falan falan...
En güzel tarafı "ee siz niye köye gitmediniz" laflarına maruz kalmayacağım.
Hayır yani İstanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak zorla köye götürme derdindeler yazlık olarak. Yahu gitmek zorunda değiliz ki. Ama işin komik tarafı da eşimi de benim bırakmadığımı sanıyorlar. Neyse ki kurtuldum bu tarz sözlerden. 🤭
Ben sadece virüs yayılmayacak diye iyi ki evdeyiz diyebilirim onun dışında da bayramlarımızı çok seviyorum. Akrabalarla bir arada bulunmak ben mutlu ediyor. El öpmek saygıdan... El öpmekten gocunan insanları da anlamış değilim doğrusu. Ve tabii bayram harçlığından da oldum. :/ Benim için oldukça buruk geçecek dayımlar ve teyzem şehir dışında hepsini çok özledik. Ve gelemeyecekler. He bir de sınava hazırlık nasıl gidiyor sorusundan kurtuldum bunu da söylemeden geçemeyeceğim.
Evlilik yok mu pentinciğim sorularından kurtulmak :) Arkadaşlar evlenirsem hepinize söylerim zaten neden ayrı ayrı sorguluyorsunuz yani. Neyse ki akrabalarımla arama sosyal mesafe koydum, mutlu ve huzurluyum.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben bunları sorma cüretinde bulunan akrabalarıma ya da yakınlarıma aşırı ters bir yanıt veriyorum. Bir daha sormuyorlar farkına varıp... O yüzden asla prim yok.
Türk insanı eskisi gibi değil asla. Dedikoducu, haset, aç gözlü, sonradan görme, cahillik hep. Eskisi gibi ne görgü, ne okuyana öğrenene saygı var ne de bir şey. Malı mülkü olan gösteriş yapan ukala olan değerli bu toplumda.
Bayramda teyzelerin zoruyla baklava ve börek yemek, olmazsa olmazımdır. Bu konuda biraz üzgünüm. 😢 Beni mutlu edecek olan; “İş buldun mu”, “Evlendin mi” sorularına maruz kalmayacak olmak galiba! 😄
Nereye gitsem kimle karşılaşsam " ne oldu bitmedi mi okulun?, Yaşlandın hala okuyorsun! Atanmadın mı? Senin okuduğun bölümde de atama yok ki neden okudun; Ne zaman evlenirsin? Kardeşlerin evlendi sen kaldın? Yok mu görüştüğün biri" vs. vs. insanı bunaltan sorular, muhabbetler.
En çok el öpmeyecek olmaya sevindim açıkcası. Ayıp olmasın diye kibar kibar hatır sormalar vs. Boş akraba geyikleri pöfff kurtulduk , virüsten de kurtulsak tam olur!
E şıkkı... Sessizlik olacak... Bayram namazına gider geli , anamın elini öper sonra da yatağa geri yatış... daha da top atsalar uyanmam öğlene kadar...
İyi ki evdeyiz dedirten ; ne giyeceğim derdi yok , ordan oraya evden eve gitme derdi yok , zorunlu görev gibi el öpmek yok. En sevindiğim şey de el öpmek yok. Sinir olurum ve hiç kimsenin elini öpmem. Annem babam bile elini öptürmez bana el öpmeyle saygı olmaz derdi dedem.
Evlendin mi, iş buldun mu sorularına maruz kalmayacak olmak, beni aşırı mutlu edecek. Tabii bir de oğluyla, torunuyla, abisiyle kıyaslama yapamayacak olmaları da sevindirici bir durum😊
Bence hiç bir şey yok, sorusu bile saçma geldi bana. Keşke yine her bayram olduğu gibi, özgürce gezip tadını çıkartabilseydik. Gerçekten “iyiki evdeyiz” diyebilen var mıdır çok merak ediyorum?
ailenizden birini kaybettiğinizde o bayramları ararsınız burda olsada beni darlasa dersiniz senede iki kere akrabayla komşuyla biraraya gelmekten kimseye zarar gelmez alt komşusunu tanımıyor insanlar insana insan hep lazım yalnızlaştı herkes
Hiç biri. Bu saydıklarının hepsi severek yaptığım şeyler... Ben kendimi ve çevremi korumak adına "iyiki evdeyim" 👍🏼
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlilik sorularından kurtuldum. Bayram gelince ev ev değil evlendirme programı gibi oluyordu "kız Umay bak saa çocuk bulduh bilmem neredeki komşunun halasının çocuğunun bilmem nesinin nesi seni bununla baş göz edeh"