Oruç tutmayıp herkesin gözü önünde yemek yiyen tipler hakkında ne düşünüyorsunuz? Tutmayan yine tutmaz amenna o Allahla onun arasında. Saygı beklemeyip saygısızlık yapan tayfaya sizce nasıl saygı duyulabilir?
Oruç tutmayıp herkesin gözü önünde yemek yiyen tipler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Yemek yemek saygısızlık mı? Oruç tutan kendine tutuyor. Gözünün önünde yemek yeniyor su içiliyor falan diye orucu zora girecekse zaten o işe niyetlenmesin. Oruç şey mi? İftarda sahurda deli gibi yemek ye, sokağa çıktığında kimse sana yemeği hatırlatmasın, suyu hatırlatmasın... Böyle bir kavram değil ki...
İnsanlar günlük yaşantıları nasılsa devam ediyorlar. Bunu kendilerine hakaret, saldırı ya da saygısızlık kabul edenler de tüm oruç tutanlar değil zaten; bir kısım kendini özel zanneden insanlar.
Ben de oruç tutuyorum, isterlerse kuzu çevirsinler önümde, bana ne bundan? Saygı görmek istiyorsam, önce saygı göstermem lazım.
Çok yanlış bakış açısı ablacım. Orucunu kendine tutuyorsun bana değil, sen oruç tutuyorsun görme aman diye aç duracaksam zaten bende oruç tutmuş olurum. Zaten kimse saatlerdir aç birinin yanında gözüne soka soka bir şeyler yiyecek, ağız şapirdatacak değildir. Mesela ben çalışırken ofiste oruç tutmayan tek eleman bendim ve ben bütün gün çayımı kahvemi içiyordum, hepside sen iç içmeyecek olsan zaten oruç tut derlerdi. Bu böyle yani böyle olur 🤷♀️ Sizler oruclusunuz diye beni bir şey yerken yerken gorenlerin çık çık çık yapması, bir cafesinin restorantın önünde otururken tip tip bakması bunlar saygısızlık değil mi?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türk toplumu iyice bozuldu başımıza haçlı seferlerini öven birini başkan seçen toplumdan herşey beklerim
Hiç ayipsamam istediği kadar yesin gozumun önünde dert etmem onun şükrünü sabrını allah veriyor ha tutup ta sende adamın önünde bekleme şeytan dürtüyor sonra. O yiyenler hakkında da ön yargım yoktur hep aklımdan belki rahatsızlığı vardır bir noksanlığı vardır diye düşünürüm
Yemek değil de oruçluyken dışarda sigara içen görünce alıp o sigarayı üstünde söndüresim geliyor millet zaten zar zor tutuyo kendini sigara içmemek için gözüne sokar gibi özellikle de kadınlar yapıyor bunu.
Sen oruç tutuyosun diye millet sana dikkat etmek zorunda veya hayatını değiştirmek zorunda değil ki. Sen kendi ibadetini yap sevabı varsa bana mı yazılıyo
Her sene aynı tantana yok canımız çekiyor yok saygı kurban gelir diğer taraf yok hayvan katliamı der her sene her sene bıktırdınız canınız çekiyorsa tutmazsınız kimse sakınmak zorunda değil diğerleride hayvan katliamıysa et yemesin
Ben tutmuyor olsam birinin önünde yemeyi bırak evde bile kapıyı pencereyi kapatırdım sanırım. Kinseye bir şey diyemezsin artık karşıdaki insanın vicdanına kalmış.
Biliyoruz orucun amacını ben burda sadece kendimi kastedmedim müslümanların yaşadığı bir toplum sonuç olarak yapılacak Şeyler var yapılmayacak şeyler. Senin oruç tutma demenle mi tutmayacam !
En İyi Cevaplar