Genetik olarak zaten kadının. Acı eşiği bir erkekten daha yüksek kadın aşk acısını bile daha kısa sürede atlatırken bir erkeğin yaşadığı bu süre yıllarca sürebiliyor nedense aklıma sevdiğim Allah uzun ömür versin demek gectide olmayan sevgiliye de bu söylenmez ki şimdi 😂
ağda acısından daha büyük acıda var o da doğum sancısıdır
Doğum sancısı regl sırasında oluşan regl sancılarından farklıdır. Doğum sancısı rahmin bir yumruk gibi kasılıp gevşemesiyle karakterizedir. Başlangıçta bu kasılmalar düzensizdir ve uzun aralıklarla gelir. Doğumun erken evrelerinde gerçekleşen bu kasılmalar, rahim ağzının açılarak bebeğin başının doğum kanalına girmesi için gereklidir. Peki doğum sancısı ne zaman başlar?
Erken doğum sancısı birkaç saat sürebileceği gibi birkaç gün de sürebilir. Bu süre doğumdan doğuma değişebilir. Doğum sancıları genellikle gebeliğin 38. ve 42. haftaları arasında kendiliğinden başlar. Erken evrede doğum sancısı 15 ila 20 dakikada bir gelir ve yaklaşık 30 ila 45 saniye sürer. Sancılar gittikçe sıklaşır ve süresi 1 dakikayı bulabilir. Sancılar düzenli bir şekilde rahim kasılmasını işaret eder ve doğumun başladığının göstergesidir. İlk doğumlarda sancıların başlaması ve süresi daha uzunken, 2. ve sonraki doğumlarda bu süre görece kısadır.
Doğum sancısı başladığında bu sancıları ve sancının oluşturduğu ağrıları karşılamak için yapılabilecek bazı aktiviteler vardır. Bu aktiviteler doğum sürecinin konforlu geçirilmesini sağlar. Bu şekilde olumlu bir doğum deneyimi yaşanmasına yardımcı olur. Doğum sancısını karşılamak için yapılabilecek aktivitelerden bazıları şunlardır:
Hafif tempolu bir yürüyüşe çıkmak
Nefes egzersizleri yapmak
Ilık duş almak
Vücudu rahat bir pozisyonda tutmak
Rahatlatıcı müzik dinlemek.
eiğ için teşekürler
Ağda Çok açılmıyor ki genelde lazere birazsyon daha çok açıyor ama hani jel sürerek yapıyorlar o acımıyor diğer kuru olarak yapılan çok aşırı açıyor böyle atış yapıyorlar her atış yapıldığı nda var ya ölüyormuş gibi hissediyorsun kızartıyor acıtıyor o yüzden kesinlikle buz lazer tavsiye ediyorum yani diğer kuru olanı değil
Biri bikini bölgesini ağdalarken, diğerinin bacağımı ağdaladığu bilirim güzellik salonunda. O gün kıpkırmızı gitmiştim eve. O acıya dayandım ama şu an yaşadıklarıma dayanamayacağım sanki. her şey geçiyor bir türlü ama üstesinden gelmeden bilemiyorsun, geçip geçmeyeceğini.
Cevap
17Cevap
Valla sana şöyle bir acı tarif edeyim☺️ Hamileydim artık 41 haftaya dayanmasına rağmen normal doğum olucam diye direttim en son 14 saat suni sancı çektim en son yine gelmedi sezeryan oldum üstüne onun sancıları vs vs 😂 yani demem o ki ağda yapıyordum onun acısı vız gelir tırıs gidermiş 😂😂😂
Ağdanın acısını bilmem, ama doğum sancısının acısına dayanan kadın her acının olmasa da birçok acının üstesinden gelir.
Bebeğim senin tüy dökücüden haberin yok sanırım 😊 sprey halde var onu sık sonra biraz masajla yedir sonra ister ağda ister makina ile al. Sonuç sıfır acı benden sana küçük bir iyilik 😘
Zaten 7-10 gün içinde çıkması normal değil mi ki? Zaten kış ayındayız görünmeyen yerleri alma 🤭
Epilasyon ile ağda arasında fark var mı? Ben eskiden epilasyon makinası kullanırdım 2 hafta sonra çıkmaya baslardi yoksa bende mi anormallik var 🙄
kesinlikle gelir. ben sadece ağda acısından kurtulmak için lazer epilasyona girdim. sürekli çekilecek dert değil gerçekten. 😒
Hiçbir yeri tırmalamak istemedim, acı eşiğim mi düşük acaba giriyorum ağdalanıyorum çıkıyorum sesim bile çıkmıyor :D
Canım tatlı benim ama acı eşiğimde yüksek, yanii alayına atar gider sjsj
Ağda hiç olmadım bilmiyom ama alakasız biri fiziksel diğeri duygusal acılar olabilir
Gelir elbette. Arka fon acılara yürüyor korkmuyorum. Absbdbxbxh
bence hayir agdaya alisirsin sonrasi kolay oluyor sadece duzenli yaptırman lazim
Ağda demeyin ne olursunuz 🥲
Çok acılı oluyor yaa özellikle bikini bölgesinde
Çok acımıyor ben yapıyorum kendime kadınların tüyleri daha ince
Hiç jilet değdirmezsen ve düzenli ağda yaparsan zamanla acımaz hale gelmiyor mu eda?
bir ağda bir de stiletto ile yürümek 😀 bana acıdan bahsetmeyin
Ağdacı abla gereksiz muhabbet ediyor insan unutuyor acıyı falan.
Ha ha ha haaa koptum yaaa 😀😁😂
Bence kesinlikle evet dksj
Kesinllikle msjajsj🤣🤣😍😍
Çok saçma ya ne gerek var o acıya tüy dökücü kullanıyorum en rahatı
@Intheskyy dabur fem aloeverali tüy dökücü kullanıyorum ben memnunum
Yav ne alakası var en fazla acısa ne kadar sürer bir ağda odasına girip çıkmak. Esas insanların yüreklerinde ne acilar var onları ne yapacagız.
İnan iyi dayanıyorsunuz ben yanak bölgesinde zor dayanıyorum
Biz tum vucuda yaptigimiz icin alistik artik bence.. sahsen ben agda yaparken sadece ozel bolgede dayanamıyorum ama az kaldi yakinda lazere baslicam
Normal doğuma dayanan kadın her acıya dayanır 😍 iki tane normal doğum yaptım 💪 felaket bir acı
keşke her acı ağda acısı gibi olsa.
Ağda mi? Regl sancısının yanında?
Ağda demeyin ne olur acısı ağrı batığı ayrı kızarıklığı, morarması, sivilcesi ayrı alerjisi ayrı dert en güzeli lazer epilasyon
Vallahi gelir tillahi gelir
Evelallah her şeyin üstesinden geliriz
Ağda acısı da nedir ki vız geçer 😂😉🤷🏻♀️
Bence kesinlikle gelir
Dayanılması en güç acı🙈🙈🙈
Ben dayandım valla 😂
Doğum acısına dayanan kadın için ağda acısı neki
Yanaklarıma yaptırıyorum biraz acıyor.
Yok gelemez belli olmaz da
Ağda acısı acıtmıyor ki 😂
Yüzüme bende ağda yaptırıyorum zor gerçekten :(
Mnyk bi arkadasim sen ağda acisina katlaniyon baska neye katlanamican demisti
İnsanin acı eşiğine bagli o, bana göre acimaz sana göre dünyanın en büyük acisıdır.
Kadınlar nelere dayanıyor
hamilelik daha can acıtıcı gibi..
gelir dayanıyorum ama nasıl gel bir de bana sor 🥺
Hayır, abartılacak bir acısı yok.
Şimdiii erkeklerin de sünneti var taam mı
Fiziksel acı nedir ki!
Ağda acısı neki ben ne acılar çektim
Bir agda acisi birde dogum acisi derler🤣🤣
kendime öyle bi eziyet etmiyorum neyse ki
Gelmek zorunda bırakılıyoruz çoğu zaman.
Gelemed
Geliiirr
Ağda acısı da ne 😏
hayır
Birde doğum))
Bencede dayanır ))
Kesinlikle..
Yok hayır🤦♀️
kendimi avutma seklim
Evelallah 🤣🤣🤣
Fiziksel acı ne ki...
Bir kaç kere yaptığında alışıyorsun