Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bence yemek yapmayı bilmek cinsiyetle alakalı bir şey değil, temel bir yaşam becerisi. Ama kabul edelim, evde sıcak bir yemek kokusu her zaman huzur verir. Annem mutfakta harikalar yaratırdı, ben de ondan öğrendim. Eşimle yemek yapmayı paylaşmak hoşuma gidiyor, bazen ben bazen o mutfağa gireriz. Kadın ya da erkek fark etmez, insan kendi karnını doyurmayı bilmeli.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılYemek yapmayı her kadının bilmesi gerekmez. Herkesin ilgi alanları, yetenekleri farklıdır ve yemek yapmak da bir beceri meselesidir. Kimisi mutfakta vakit geçirmekten keyif alırken, kimisi bunun yerine başka beceriler geliştirebilir. Önemli olan, insanların birbirlerine destek olabilmesi ve ihtiyaç duyduklarında çözüm üretebilmesidir. Kadın ya da erkek fark etmez, mutfakta bir şeyler yapmayı bilen, ya da yapabilen herkes, o anki duruma göre yardımcı olabilir. Yani yemek yapabilmek, bir zorunluluk değil, bir tercih meselesidir.
11 Yorumla- 1 yıl
Öyle tabi ama insan az ya da çok yemek yapmalı kendi için
Yemek yapmayı her kadın değil her insanoğlu bilmeli. Bir insanın en temel ihtiyacıdır yemek. Biri yapamam diyorsa Ne demek yapamam? Aç bi tarif iki sebze et makarna bir şey al tarife göre yap. Güzel olmasına gerek yok. Yapamıyorsan da açlıktan ölürsün, hayatta kalmak için en basit beceridir yemek yapmak.
13 Yorumla- 1 yıl
Her yerde tarif var
- 1 yıl
Elbette
1 yılTabiaten hemen hemen hepsi bilir yatkınlık diyelim erkeklerde tabiaten tamirden anlar genellikle😉😎
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
78
Cevap
41Cevap
1 yılEvet öğrenmeli çünkü yemek bizim gidamiz oldugunda zararlı yiyecekler yerine ev yemeği öğrenip yenilmelidir
12 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı
- 1 yıl
🥰🥰
yani yemek yapma konusu hani toplumda hep bi tartısma hali icinde. klasık ev işleri kadının işimi diye bir tartısma var ya onun en büyük parcası. ama kimsenin diyemediğini diyim.
açık olcak olursak hani yemek yapmak bu toplumda kadının işimidir evet. hani evde bekar kızken sizden bu istenir beklenir. ananız bekler herseyden önce ki bu hemcinsiniz. baba bekler atanız aileniz. modern toplum ok değiştik medeni erkek ile evlendik diyelim. kadının eli daha yatkındır. biri de bu yemeği yapıcak sonucta dimi. hep dısardan yenmez. kocasına yemek yaptırtan kadına da kimse saygı gostermez. feminist ablalarımız bile kocasına yemek yaptırtsa bile onu kadın ortamlarında kendi agzıyla diyemez bile. saklar.
son tahlilde benim nazarımda cok da atla deve bişey değildir yemek yapmak. yapılır öğrenilir yani. cok iyi yapanada cok hayran olmam öyle yencek kadar olsa tatmin olurum. ama sorunda sadece bilmek diyor. bilmeli evet. hatun kişi isen bilcen. bilmen gerek.
17 Yorumla- 1 yıl
Eli yatkın olmak yetenek değil beceridir, beceri zamanla ve tecrübeyle edinilir. Aynı erkeklerin kadınlardan iyi araba sürdüğü söylenmesi gibi. Erkeklere küçücük yaşta öğretilen araba kızlara 20lerinde en erken 18inde öğretiliyor. Bu erkeklerin genelinin kadınlardan daha çok tecrübeye sahip olduğunu gösterir. Bu bir örnekti. İş cinsiyette değil tecrübededir. Kadınlara eli yatkındır diye yıkmaya çalıştığınız şey insanlığın en temel 1. ihtiyacı. Toplumda hiç kadın olmasa aç mı kalacaksınız? Yemek bu , her insan yapabilmeli. Yemek yapmak da her insanın işi. Erkekler de bahsettiğiniz kızlar gibi küçük yaşta "beklentiyle zorlamayla" ev işi yaptırtılarak yetişse, onlar da en iyi şekilde yapardı. Bi tek kadınların alanı olsa kadınlardan daha fazla erkek şef, aşçı olmazdı. Bu bir ihtiyaç herkes kendine yemek yapmayı bilmeli. Bilmeyen kendine insan demesin
- 1 yıl
@lino1025 maalesef öyle değil. her doğru her yerde söylenmez. tabi insanlar kendi içinde oldukları grupları savunurlar. doğaları böyle. memursundur memurlar yatıyor dendiğinde yok hyr diye savunursun. şişmansındır. kilom var ama böyle denmezki insanları anlamıyorsunuz dersin. karakterin serttir misal eleştirenlere burada baska türlü tutunmaz dersin savunursun. normal bu.
- 1 yıl
Her doğrunun her yerde söylenmemesi ne alaka? Bu bir. İnsanlar içinde oldukları grubu tabiki savunur. Ama bu diğer grupları küçük göreceği ya da istediği sıfatı yapıştırabileceği anlamına gelmez. Biraz empati yapsan ne dediğimi anlardın. Hiç erkekleri aşağılayan bir kadın kesimi görmedim ama erkeklerde çok var senin gibi. İşinize gelmeyeni: bir insanın en temel ihtiyacı olan yemeği bile başkalarına yıkmaya çalışırsınız. Ne diyeyim ki sana ne desem boş.
- 1 yıl
Bilse iyi olur
Mümkünse bilmesin...
'Sana yemek yapacağım' diye girsin mutfağa, herşeyi berbat edip iki gözü iki çeşme çıksın.
Ben de kucaklayıp şehrin en güzel restoranına götüreyim.
Ben kadınların mahcup olanlarını seviyorum, hamarat olanlarını değil.
32 Yorumla- 1 yıl
Öyle olmaz o işler
- 1 yıl
Doğrudur, saygı duyarım (;
Ama benim fikrim ve hayalim böyle.
1 yılYemek yapmayı her erkek bilmeli ve kadına da bu işi yıkmamalıdır. Erkek benim gibi hiç evlenmemeyi ve ailesinden ayrı yaşamayı tercih ettiğinde o zaman ne yapacak merak ediyorum dışarıdan mı yemek sipariş edecek? Ya da eşi hastalandığında veya bir süreliğine ailesinin yanına gittiğinde. Dışarıdan yiyecek sonra parası bitecek dışarı da her şey pahalı.
15 Yorumla- 1 yıl
Doğru öyle ya da böyle öğrenecek
- 1 yıl
Ona şart koşuyorsun ama kendine ve kendi cinsiyetine şart koşmuyorsun. "Erkekler bilmese de olur onların bakıcı olan kadın cinsiyeti var" düşüncesine sahipsin. Siz erkekler neden böylesiniz anlamış değilim.
- 1 yıl
Biz anlaşılmaz varlıklarız
- 1 yıl
Ve kendini kadın cinsiyetinden üstün sanan varlıklar.
- 1 yıl
Öyle bir şey yok
1 yıltemizlik filan bir şekilde çözülür, ütü filan da hallolur... yemek bilinmeli, ailenin bir temel taşı gibi. ileriye dönük düşünüldüğünde, çocuğun sevdiği bir şeyler olmalı annesine ait, evine ait. ev yemeği kavramı olmalı, anne keki sevmek, anne köftesi diye bir şey olmalı hayatında.
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle olaya birde bu açıdan bakmalı
Gizli Üye(36-45)1 yılHer insan bilmeli bence. Bilmeyen olamaz ki her şeyin tarifi var nasıl yapılacağını yazıyor videoları var. Bilmiyorum diyen kendini yormak istemiyordur. Sadece bazılarının doğuştan gelen bir yeteneği oluyor. El lezzeti oluyor dokunduklarını güzelleştiriyorlar.
31 Yorumla- 1 yıl
El lezzeti farklı tabi
- Yeme & İçme konusunda 431 cevap paylaştı.
1 yılHer insan az çok bilmeli. Tek başına kalınca kendi karnını doyuracak kapasitede olmak lazım
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Bir erkeğin ilişki ya da evlilikte yemek yapmayı bilmemesi önemli değildir. Ancak bir kadının yemek yapmayı bilmemesi ciddi sorundur. Bilmeli diyorum :)
21 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Sadece kadınlar değil erkeklerde bilmeli. Yemek yapmayı bilmek kendi başının çaresine bakmak için olması gereken faktördür.
31 Yorumla- 1 yıl
Elbette
Bilmiyorsa da birlikte yapar öğreniriz artık her sey internette var sonuçta hem birlikte vakit geçirmiş oluruz eğlenceli olur
31 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
Mutfakta çok sakarım. Yemeği sadece kendime yaparsam eğlenceli olabilir. Ama aile vs yapınca yorucu ve kafa karıştırıcı. Bir yandan çorba bir yandan ana yemek cart curt. Yani sevmiyorum. Ve yemek yapmayı da tercih etmiyorum. Bilmiyor da olabilirim. Ama tarife göre yapınca güzel oluyo
11 Yorumla- 1 yıl
Olsun hiç yoktan iyidir
Bilmeli diye düşünüyorum en azından bilmese bile öğrenmeye açık olmalı artık öğrenmek zor değil çünkü her an her yerde tarif var ulaşmak çok kolay
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle
1 yılYani bilse iyi olur gibi. Ben de çok iyi sayılmam bu işlerde. Bi tek "evlenecen, kocana yemek yapmalısın" meselesinden dolayı değil. Herkes kendi için öğrenmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılYemek yemek sadece kadın cinsine ait bir özellik olmadığına göre yemek yiyen herkes yemek yapmayı bilmeli. Tek kadınların üzerine sorumluluk olarak yüklemek çok saçma bence
11 Yorumla- 1 yıl
Bencede
Bilmeyen disardan söyler ama ben disardan fazla yiyemiyorum kendi uğraştığım daha güzel oluyor..
22 Yorumla- 1 yıl
Dışardan söylemeye para ister
1 yılher erkegin bilmesine gerek yoksa her kadinin da bilmesine gerek yok bence. degisen dunyada yasiyoruz, toplumsal roller de degisiyor veya paylasiliyor
21 Yorumla- 1 yıl
İlla ki her insan az çok bilmeli
Kendi başına yaşadığında hayatını idame ettirecek kadar mutfak bilgisini kadın erkek herkes bilmeli
31 Yorumla- 1 yıl
Doğru
Her insan öğrense kendine faydali olur sanki/aslinda kadinlara bazi işleri/sorumluklari üstlemeye gerek yok...
13 Yorumla- 1 yıl
Doğru seni yeniden görmek güzel
- 1 yıl
Amin amin sevdiklerimixle
İşinde başarılı değilse yemek yapmayı bilmeli yoksa bir işe yaramaz erkeğin gözünde cinsellik dışında
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılYani bilse iyi olur bilmiyorsa da yerine koyabileceği kadar iyi yapabildiği bi özelliği olmalı 😀
12 Yorumla- 1 yıl
Yemeğin yerini bir şey tutmaz
- 1 yıl
Belli olmaz tutturabilir de 😀
1 yılHer kadın bilmeyebilir
Ama her erkeğin kesinlikle yemek yapmayı bilmesi gerekiyor
Çünkü kadınlardan daha fazla yemek yapıyoruz🤣😂😂11 Yorumla- 1 yıl
Ben yapmıyorum
Her insan kendisini idame ettirecek kadar bilse iyi
21 Yorumla- 1 yıl
Öylesi iyi olur
Erkeklerin hepsi bilmiyorsa, kadınların hepsinin de bilmesine gerek yok 🫠
22 Yorumla- 1 yıl
Çok haklısın
1 yılYemek yapmayı bilmeyen mi var ben bile yapiyorum oh miss gibi
22 Yorumla- 1 yıl
Bilinecek merakta kalmayin sizissls
- 1 yıl
Var daha
1 yılYemek yapmayı bilmeyen kadın benim gözümde kadın değildir
215 Yorumla- 1 yıl
Eksik kadın o zaman
- 1 yıl
Evet öyle kafasına vura vura öğreteceksin
- 1 yıl
Kadın olacaksın bide yazık sana her şey yemek yapmaktan ibaret değil
- 1 yıl
Tamam canımsu
- 1 yıl
Ya cidden kafasına vura vura öğretmek ne ya hangi çağda kaldınız
- 1 yıl
İşte annesi bunu yapmış büyük travma oluşmuş
- 1 yıl
Ağlamayın gidin kocalarınıza yemek yapın
- 1 yıl
Git kendi kocana yemek yap kafan bu kadar basar beyinsiz
- 1 yıl
@YezidinKizi sen kocana yemek yapmaya devam edebilirsin bi yeteneğin galiba bi yemek yapmak bide millete boş laf yetiştirmek
- 1 yıl
@sugerhheavenn Ayn öyle doğru dedin
- 1 yıl
Zevkle yaparım kocama beni kendinizle karıştırmayın beceriksizler
- 1 yıl
Tamam teyze sen devam galiba hiçbişey yeteneğin olmayınca kendini yemeğe verdin ne diyelim yazık
- 1 yıl
İyi lafı yapıştırdın 😂😂😂
- 1 yıl
@Birazsesizlik 💅🏼🤣
- 1 yıl
Kocam yok 😄
1 yılKadının yaptığı her şey bi başka güzel oluyor
Evet bilmeli 🙂12 Yorumla- 1 yıl
Eee el lezzetiniz güzel
- 1 yıl
😃tabi
1 yılHer kadın değil her insan bilmeli kadın erkek diye ayırmaksızın
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
1 yılTabiki bilmeli hatta erkelerinde artık bilmesi beklenir bir davranış oldu
11 Yorumla- 1 yıl
Ortaklaşa yapmak iyi olur
Bence bilmeli hiç olmasa bile basit yemekler yapmayı bilmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Yani
Her kadın yemek yapabilir bilmesine gerek yok
12 Yorumla- 1 yıl
Bilmeden nasıl yapacak
Gizli Üye(30-35)1 yılErkek de bilmeli kadın da. Yetişkin olan her insan temel yaşam gereksinimlerini karşılayacak düzeyde olmalı. Erkekler hayvan değil ki yemeklerini kendileri yapamayasın. Yanlış mıyım?
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
Zorunluluk değil tabi ama bi çorba bı pilav da yapabilsin yani
11 Yorumla- 1 yıl
Ee yani
1 yılTabiki bilmeli gadası. Ama el lezzeti de önemli 😁
11 Yorumla- 1 yıl
El lezzeti başka
1 yılYani her kadın yemek bilmeli el lezzeti çok önemli erkeğin kalbine giden yol miydesinden geçer
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru dedin
Erkekle evlencekse bilmeli.. Lezse bıraksın diğeri yapar🤷♀️😅
11 Yorumla- 1 yıl
Hahaha alemsin ya
1 yılŞart değil, yemek yapmaktan hoşlanmamak ve hiç yemek yapmak zorunda kalmamış olmak normaldir.
11 Yorumla- 1 yıl
Sonuçta yemek olmalı
1 yılBence her insan bilirse kendine faydası olur kadını erkeği yok 😌
11 Yorumla- 1 yıl
Hayat müşterek haklısın
1 yılBen bilmiyom. Kim doyuracak bni, ilerde halim ne olck 😞
12 Yorumla- 1 yıl
Senin gibi ponçik biri aç kalmz
- 1 yıl
ahahasjd bakacız artıkın
1 yılBence bilmeli yemek yemeye gelince biliyorsa yemek yapmayı da bilmeli bencee
12 Yorumla- 1 yıl
Öğrenmek iyidie
- 1 yıl
Aynen öyle
Evet her kadın ve erkek yemek yapmayı bilmeli...
11 Yorumla- 1 yıl
Bencede 🙃
1 yılBilmesede olur bence hiç sorun yok 😊lfmcnfndmfmfmfmgmgmgmgmgm
13 Yorumla- 1 yıl
Sen biliyorsun
- 1 yıl
Evt ama şu anlık anca idare edecek kdr sjsjsjsj
- 1 yıl
Olsun
Bilmeli mutfakta patron kadın erkekte yardımcısı olmalı
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
1 yılYemek yapmayı basit seviyede de olsa her birey bilmeli 🙃
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle fıstık 🙃
Gizli Üye(18-24)1 yılHer sağlıklı insan yapabilir bunu cinsiyete bağlamak çok yobaz yaşamak için temel bir öğreti
11 Yorumla- 1 yıl
Yani
Gizli Üye(30-35)1 yılKadın veya erkek fark etmez herkes aç kalmayacak şekilde bir şeyler yapmayı bilmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle katılıyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılBildik de noldu, bilmeyenler daha kıymetli prenses modunda takılıyorlar 😀
11 Yorumla- 1 yıl
Kız deme öyle bilmek iyidir iyi
Yani temel şeyleri hem kadın hem erkek bilse iyi olur, tek tarafın üzerine binmez tüm yük...
31 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle 🙃
Mehaba, herkes her şeyi bilecek diye bir kanun yok sonuçta ben bilmiyorum mesela ama aç da kalmıyorum sonuçta 😊
13 Yorumla- 1 yıl
Kim yapıyor yemeğini 🙃
- 1 yıl
Anne yemeği daha güzeldir
Bence erkeği kadını yok bu işin cinsiyet ayrımı yapmaksızın her insanın bilmesi gereken bir iştir temel ihtiyaçtır
11 Yorumla- 1 yıl
Herkes bilse iyi olur
1 yılHerkes bilmeli. Kadını erkeği olmaz bu işin.
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃
1 yılEvlenilecek kız bilmeli eğlenilecek kızlar da bir zahmet evlenmesinler
11 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle
Her kadın bilmeli değil herkes bilmeli cinsiyet farketmez
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru
1 yılİnsan acıkan bir varlık olduğu icin kendi yemeğini yapmayı bilmeli
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru 🙃
Bilmeli gadası, bilmeyenden kadın olmaz..
35 Yorumla- 1 yıl
Öyle de demeyelim öğrenirler nasılsa
- 1 yıl
Yani sonra zor olur
Gizli Üye(30-35)1 yılHayır. Hiç bir kız yemek yapmasın sonra ev işlerini yıkıyorlar onlara. Akıllı olun kızlar ev işleri yapmayın
11 Yorumla- 1 yıl
Doğru diyor gizli üye 🤣
Sadece kadınlar değil, herkes bilmeli gadası.
22 Yorumla- 1 yıl
Hayatın insana ne getireceği bilinmez
1 yılBazı kadınların bilmesine gerek yok
11 Yorumla- 1 yıl
Parası olan için
1 yılHerkes bilse iyi olur
11 Yorumla- 1 yıl
Aynen
Niye kadinlar hizmetcimi
11 Yorumla- 1 yıl
Estağfurullah
Bence bilmeli kendini en kötü nasıl doyuracak ki.
11 Yorumla- 1 yıl
Yani orası var
- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri