Tam ölçülü ve tutması garanti tarif istiyorum sizden.
Bir kere yaptım su gibi oldu 😏
Haydi gelsin tarifler size güveniyorum @Orço özellikle de sana adamım😎😀

Tam ölçülü ve tutması garanti tarif istiyorum sizden.
Bir kere yaptım su gibi oldu 😏
Haydi gelsin tarifler size güveniyorum @Orço özellikle de sana adamım😎😀
Vişneyle şeker oranı 1/1 oranında olur, şekeri fazla atarsan ağda kıvamı alır. Vişnelere şekeri döküp 1 gün beklet sıvı kıvam alacak sonrasında kaynat kaynamaya baslayıncada kısık atese al 10 dk kadar kaynatıp 1-2 tane limon tuzu atabilirsin şekerlenmemesi için bir de 1 tatlı kaşığı kadar tereyağ atıp ocağı kapatıcaksın bu kadar.
kıvamı içinde küçük bi tabağa reçelden 1 tatlı kaşığı kadar alıp soğutursun kıvam o olur sıvı gelirse kaynatmaya devam edebiliriz. Ben bu sekilde yapıyorum 🙂
Şöyle ki kaç kilo vişneden reçel yapacaksın bilemiyorum, fırın gibi düşünebiliriz pişirme süresi her fırının değişkenlik gösterir ocakta aynı şekilde sen kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam et dediğim tabağa koyup kıvam testinide ara ara dene gözüne kıvamı hangi dakikada hoş geliyorsa o şekilde ocağı kapatırsın. Bu 10 dakikada olabilir yarım saatte
Rica ederiiim 🩷
Cevap
6Cevap
Hiç bilgim yok ama sanırım kaynadıktan sonra güneşte dinlenmeye bırakılması lazımmış. en iyisi netten tariflere bakmak olur :D
Kopya çekme Barış 😀
@_suveyda gözünden de kaçmıyor :D
Benden kaçmaz 😀
:D 🌸
İyice kaynat süvoş şekerini de tam ölçülü koy da sadece bu kadar ben yapıyorum kıvamı gayet iyi tutuyor..
orçoyu davet etmişsin kıyamam gelememiş 🥹 çünkü etiketin yeme içme değil konusu 🥹
Aaaa doğru ya ben nasıl atladım onu kız 😀
işte sıcaktan kavrulduğum gece de bile ince detayları yakalarken ben 😂
Formundasın bebek sıcak sana işlemiyor belli😀😀
beynime işlemiyor makine hala aktif 😂😂😂
Güzel güzel😀😀
Reçelin kıvamlı olması kaynadıktan sonra güneşte dinlenmeye bırakılınca olur.
Evet kaynadiktan sonra güneşe bırakırsan dinledikçe koyulaşır.
Kaynarken kapak kullanmıyorum, hazir hale gelince güneş görecek yerde tencerenin üzerine tülbent örterek soğumaya bırakıyorum. Kıvamı yerinde oluyor. Vişne hic yapmadım ama farklı olacağını düşünmüyorum.
Rica ederim 🌸
Ben kafama göre yaptığım için tarifim yok, göz kararı ayarlar tamam ederim.
Aman be😀
Buyur bacım 😄
Nefis yemek tarifleri tam tutuyor orada varsa bakabilirsin
Çok kaynatmak gerekli ayrıca şeker koymamak daha doğal ve lezzetli yapar
Kana kırmızı renk veren maddeyle 😂
yani vişneyle yapıldığını biliyorum ama tam emin değilim sjdjsjf
Bilmem ama aşırı güzel
Nasil yapılır bilmem ama çok güzel yerim
Vişne kullanılarak
Vişneden.
Bak gerçekten. Vişneden yapılıyor. Başka kiraz falan deneme.
Şöyle yapılır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?