Şu an evde tekim ve açım. Dışarıdan da yemek söylemek istemiyorum. Evde kısa sürede kolay yapabileceğim yemek önerisi alabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılTabii, kısa sürede ve kolay yapılabilecek birkaç yemek önerisi verebilirim:
1. **Makarna Carbonara:**
- Makarna
- Yumurta
- Parmesan peyniri
- Dövülmüş beyaz biber
- Pastırma veya baconYapılışı: Makarnayı haşlayın. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpın, içine rendelenmiş parmesan peyniri ve dövülmüş beyaz biber ekleyin. Pastırmayı kızartın. Makarnayı süzüp tencereye alın, üzerine yumurtalı karışımı ve kızarmış pastırmayı ekleyerek karıştırın. Sıcak servis yapın.
2. **Izgara Tavuk Salatası:**
- Tavuk göğsü
- Yeşillikler (marul, roka, vb.)
- Domates
- Salatalık
- Zeytinyağı ve limon sosuYapılışı: Tavuk göğsünü ızgarada veya tavada pişirin ve dilimleyin. Yeşillikleri, domatesi ve salatalığı doğrayın. Büyük bir kasede yeşillikleri, dilimlenmiş tavuk göğsünü ve doğranmış sebzeleri karıştırın. Zeytinyağı ve limon sosu ile servis yapın.
3. **Omlet:**
- Yumurta
- Kaşar peyniri (isteğe bağlı)
- Domates
- Biber
- Maydanoz veya dereotu
- Tuz, karabiberYapılışı: Yumurtaları çırpın, içine doğranmış kaşar peyniri (veya tercih ettiğiniz peynir), doğranmış domates, biber ve ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Yağsız tavada omleti pişirin.
Bu tarifler hem hızlı hem de kolayca hazırlanabilir. İyi bir iştah dilerim!
02 Yorumla- 1 yıl
Chatgpt🤨
En İyi Cevaplar
Kolay yapılabilecek makarna ve benzeri çoğu yemeği zaten bildiğini varsayarak diğer örnekleri vereceğim. Ancak makarnayı çeşitli soslar hazırlayarak değişik şekillerde çeşitlendirip tüketmen daha hoş olur.
Pilav yapabilir, yanında tavuk göğsünü jülyen ve ince şekilde doğrayarak bir tavada az yağ ve baharatlar ile pişirebilirsin. Yanında çeşit olarak domates ve bir tutam yeşillik koyarak tabağını renklendirebilirsin.
Tek seferde uğraşarak karnıyarık, biber dolması tarzında yemekleri yapabilir, bunları dilediğin zamanlarda sadece ısıtarak kolay ve kısa sürede yeniden tüketebilirsin.
Hazır köri sosu alıp, kısa sürede köri soslu tavuk hazırlayabilirsin.
Et şeçitlerini bir ızgara tavada kısa sürede hazırlayabilirsin.
En basit ve pratik olanlar genelde bunlardır. Yoğun çalıştığım dönemlerde genelde karnıyarık veya musakka tarzı yemekleri yaparak, kısıtlı zamanlarımda ısıtıp tüketirdim. Dolapta üç gün kadar rahatlıkla bekleyebilir.
Benim tercihim bunlar. Ayrıca kendi damak tadıma göre vaktim olduğu zamanlarda bir kaç çeşit pizza hazırlayıp buzluğa atıyorum. Canım istediğinde fırına verip hemen tüketiyorum.
Aslında tüm bunlar kişiye göre değişir.
Geri kalan çoğu yemek, biraz daha uzun sürede hazırlandığı için çok öneremem.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
1 yılSoğan doğra patates doğra biraz salça tencereye biraz yağ köy soğanı hafif ateş te kavur salca ile su ilave et patatesleri ilave et tuzunu ilave et biraz pul biber al sana mis gibi patates yemeği
46 Yorumla- 1 yıl
Tencereye biraz yağ koy demiştim köy yazmış
- 1 yıl
En kolayi bu galiba teşekkür ederim :)
- 1 yıl
Rica ederim patatesleri soyup doğrarsın iki üç patates yeter. Tek kişi isen iki patates bile yeter orta büyüklükte
- 1 yıl
Soğanları doğra küçük bir tencereye biraz yağ koy hafif ateş te karıştır salça ilave et kaşıkla bir kaşık olmasada soğanlar kavrulunca patatesleri atıp biraz karıştırip su ilave edersin tuz atarsin biraz pul biber arada bakarsın patatesler piştiği zaman olmuştur yemek
- 1 yıl
Eig için çok teşekküler
- 1 yıl
Rica ederim
Ben asciyim evde nelerin var
23 Yorumla- 1 yıl
Patates, domates, biber falan, bakliyatlar var öyle yani
- 1 yıl
Pateses kizart biber kizart dometesin kabuklarını soy. Rondadan geçir ezilsin içine sarimmka la marine et ve kenara köy kizartmis olduyun patetes biber patlıcanları aynı kaba all. Kapta karistir. Onları enson olarak üstüne bomatesli sarımsaklı sosunu üstüne. Boca et 5 dakka bekle. Sonra güzel bir ince ince doğranmış domate biber soganlada tatlı bir salata yap...
- 1 yıl
Teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
61
Cevap
80Cevap
+1 yılMakarna en kolayı, onu istemezsen tavuk göğsü olabilir, ister fileto olarak kızart, ister ufak doğrayıp kızart. Küp dogranmış tavuklar pişince birkaç ufak arpacık soğan, biraz kapya biber ve yarım havuç ince şerit şeklinde doğrayıp atarsan beraber pişecektir. Sebzeler de yumuşayınca istersen 1 paket krema ekleyebilirsin, istemezsen bu şekilde sade de tüketebilirsin.
Damak çatlatan ve pratik bir şeyler istersen eğer, bir yandan tavuğu pişirirken, bir yandan da makarnayı haşlanmaya bırak. Makarna piştikten sonra süzüp soğuk sudan geçir ve kremalı tavukla buluştur. Efsane bir lezzet p*rnosu.. 😋
23 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim. Başka tarifler lazım olursa buradayım. 🍀
- +1 yıl
Tekrar teşekkür ederim :)
Un ve peynir var ise, peynirli yağda hamur işi harika gidiyor, peynirin kokmuş olmasını kesinlikle tavsiye ederim,
Yok patates, veya domates soğan vs.. her ne var ise , onla bir sos edip peynir yerine kullanabilirsin, Ben öyle durumlarda yaratıcılığımı kullanırım, malzemeler içerisinde uyumlu olanları seçip, pir tablo yapar gibi , açlığımın etkisiyle ortaya leziz şeyler çıkarabilirim.
Hep derim, Bir ahçı yaptığı yemeği kendi tarafından arzulamıyor ise, kimse lezzet alamaz.
Evde yemek mi yapılacak, En aç olan o yapsın, Erinmek değil, En lezzetli yemeği , en aç olan yaptığı için.
16 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Yani soruyu soralı 3 gün oldu haliyle 😂
- 1 yıl
Makarna 😂
Çok kısa bir tarif 2 patatesi soy minik minik doğra. Yapı kızart üstüne patatesleri at bi de tuz. Azıcık kavrulsun 1-2 dakika. Sonra üstüne 1 su bardağı suyu dök. Kapağını kapat 10 dkda hazır. En son üstüne pul biber dökebilirsin. Basit ama muhteşem lezzetli
21 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim :)
Evde ekmek domates ve beyaz peynir varsa alıyorsun tost makinesini kesiyorsun ekmeği arasına önce beyaz peynir sonra da üstüne domatesi 5dkda açlık yatıştırıcın hazır :D Ya da alıyorsun 2-3 tane yumurta kırıyorsun tavaya yağla birlikte oldu şipşak karın doyurucu üstüne de peynir rendeliyorsun :)
10 Yorumla
1 yılKaşarlı patatesli patlıcan yemeği
Şöyle patatesleri yıka soy sonra yine yıka ver bir peçeteyle kurut ve yagda kızart daha sonra patlıcanları soy ve kup kup doğra ha şunu unuttum patatesleri uzun uzun doğra. Patlıcanlarıda kızart sarımsak at birazcık yağa biştikten sonra iste hepsini karıştır ve kaşarı üzerine dök ve pizza gibi doğra valla enfesssss oluyor🙂🙂11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim :) :)
+1 yılTavuklu salata , cızbız köfte , hazır mantı malzemelerini bilsem daha çok yardımcı olurdum
21 Yorumla- +1 yıl
Olsun yine de teşekkür ederim :)
1 yılYağlı yağsız et balık istediğiniz her şey elimizin altında
11 Yorumla- 1 yıl
😂
Pratik bir şey mi istiyosun en kolay bence bir menemen yapabilirsin veya sebzeli tavuk veya haşlama yemeği veyahutta patates salatası bunlar hemen hazırlanacak şeyler. Eğer evinde airfryer varsa hemen tavuk ve patates de pişirebilirsin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılRendeleme falan bunlarla uğraşmak istemiyorsan omatesleri ve biberleri iri iri doğrayıp tavada yağda menemen gibi pişir çok kısa sürede zaten kendini bırakıyor sonrasında ister üstüne yumurta kır istersen kırma genelde bizim tercihimiz onun üzerine sarımsaklı yoğurt yapmak oluyor denememi tavsiye ederim
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim :)
Cevap sahibi1 yılRica ederim afiyet olsun
Gizli Üye(25-29)1 yılHemen vereyim o tarifimi ;
Yulaf
Yoğurt
Salatalık
Varsa haşlanmış nohut
Bunları karıştır ve ye.
Hem kalorisi yerlerde hem aşırı tok tutar12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
Cevap sahibi1 yılRicalar, afiyetler
Makarna, mikrodalga varsa 10 dk da kumpir. Yufka varsa gözleme ya da tost. Mercimek çorbası...
11 Yorumla- 1 yıl
Mikrodalgada 10 dk da kumpir nasıl oluyor ki
1 yılFırın varsa milföy hamuru ile 20 dk'da her şeyi yaparsın. Biraz peynir veya kaşar, az bir domates, istersen salam sucuk ekle, milföy hamurunun içine koy. at fırına.
10 YorumlaBen buz gibi yoğurtlu makarna seviyorum. Bu sıcakta yormayacak şekilde ya da sandviç domates biber sen nasıl doyarsın bilmiyorum
20 Yorumla
1 yılAl bir tost makinesi kaşarlı sucuklu tost yap kola ile iyi gider kola içmiyorsan - Tost Zeytin Çay
10 Yorumla
1 yılTon balıklı salata veya makarna salatası yapabilirsin pratik kolay olmasını istediğin için aklıma onlar geldi
10 Yorumla
+1 yılTost hazır mantı makarna dondurulmuş hazır yiyecekler falan
20 Yorumla
1 yılYumurtalı patates ya da patatesli yumurta ya da yumurta eşliğinde patates ya da
32 Yorumla- 1 yıl
Haha ne güzel açıkladın :)
- 1 yıl
😂
Şey salata var içinde kızarmış patates ve kırmızı biber birde mısır ve salatalık
10 Yorumla
1 yılTost salçalı makarna bulgur pilavı doyurucu hem de. Biraz kalorili olsalar da.
10 Yorumla
1 yılÇayı koy yumurta halka zeytin peynir domates salatalık ekmek gerisi hikaye
10 YorumlaNoodle, tost, menemen, patates kızartması veya kumpir
10 Yorumla
1 yılYoğurtlu veya soslu makarna
Patates salatası
Patso
Menemen10 YorumlaSalça ekmek en güzeli birazcık da peynir ohh mis
10 YorumlaDomates soslu ya da peynir li makarna en hızlısı menemen tost vs
10 Yorumla
1 yılEkmeğin arasına toz şeker ek ye küçükken yokluk ta yerdik🤣🤣🤣
10 Yorumla
+1 yılKremalı ya da soslu makarna olabilir veya patates kızartması
10 Yorumla
1 yılŞakşuka , karışık kızartma, Makarna , Omlet , Menemen.
10 YorumlaMarketten noodle alip yapabilirsin gayet pratik ve doyurucu gercekten. Yaninda da ice tea alicaksin enfes oluyor. Bide imkan varsa yanina tavukta kizartacaksin iste o zaman super otesi yemek
00 Yorumlaboş ver yemek yapma , yoldayım döner sardırdım ayranla gömeriz.
06 Yorumla- 1 yıl
Ne diyon dayı
- 1 yıl
OXKDÖSÖXJAIAMSKDKJCKSKS
- 1 yıl
Allah akıl fikir versin
- 1 yıl
Kime?
- 1 yıl
@adaeternum sana değil
- 1 yıl
Dayı kötü bi şey dememiş ki.
Gizli Üye(36-45)1 yılPatates haşlaması üzerine iki yumurta kız tadından yenmez
10 Yorumla
1 yılPekin ördeği yap 15 dkda hazır adiyet olsun 😅
22 Yorumla- 1 yıl
Aynen en kolay yemek 😂
- 1 yıl
Afiyet olsun başka öneri istersen buradayım 😅
1 yılbak bende yalnız yaşıyorum et ve tavuk yemeklerini makinada pratik yapabiliyorum
00 YorumlaMakarna en hızlısı olur noodle da öyle omlet olabilir air fry ın var ise sebze közle 20 dakikada hazır
10 Yorumla
1 yıltost yapabilirsin yumurta haşlayıp baharatla yiyebilirsin makarna çeşitleri yapabilirsin sucuklu kaşarlı yumurta
13 Yorumla- 1 yıl
@kübraaaaağ sucuklu kaşarlı ketçaplı tost çekti canım
- 1 yıl
arasına kornişondw koycan
- 1 yıl
Offfff efsane efsane ben mutfağa gidiyorum
Aha yorumları okuyayım 😄
11 Yorumla- +1 yıl
😂
+1 yılMalzeme de onemli
14 Yorumla- +1 yıl
Siz söyleyin ben evde hangisi uygunsa ona göre yaparım:)
- +1 yıl
Tavuklu bi seyler gorece basit olur, kizartabilirsin ya da tavuklu makarna olabilir, patates kizartmasi-tost yspabilirsin, hazir corba... Seviyorsan noddle olabilir... Omlet yap iki yumurta kir en kotu 😅karpuz peynir iyi gider sicakta...
- +1 yıl
Canım kahvaltılık istemiyor ama diğerleri olabilir teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim 🙃
Bu konuda pek bilgi sahibi değilim 😄
12 Yorumla- +1 yıl
Peki teşekkürler yine de :)
1 yılKaşarlı menemen yapabilirsin güzel ve pratik. Şimdiden afiyet olsun :)
10 Yorumla
1 yılPilav fasulye salata hemen yapabilirsin ya da makarna
10 YorumlaSoslu Makarna en temizi en hızlısı birde yanına semizotlu yoğurt ohh mis misss 👋
10 Yorumlaşu an bu saatde en güzeli tost veya domatesli makarna
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılTam buğday ekmek arasına 2 dilim peynir domates biber marul koyup soğuk sandviç yapabilirsin yanindada ayran hem lezzetli hem sağlıklı hem doyurucu☺️
10 Yorumla
1 yılKaygana yap ye hem hızlı hem pratik hemde doyurucu
20 YorumlaMakarna hazır çorba ya da güzel bir salata
20 YorumlaEvde ne var? O önemli.
10 YorumlaSalça ekmek bol yeşillik yap en pratiği
10 Yorumlamenemen en güzeli
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 347 cevap paylaştı.
1 yılMenemen
Krep
Mantar sote10 Yorumla
1 yılBence en güzeli makarna yapabilirsin
10 Yorumla
1 yılBol sarımsaklı yoğurtlu Makarna
10 Yorumla
1 yılHazır mantı var 10 15 dakikaya makarna vs.
10 Yorumla
1 yılBol soslu spagetti 🤌
10 Yorumla
1 yılMakarna omlet Sandviç salata menemen
10 Yorumla
1 yılSalçalı yumurtayı denemediysen
20 YorumlaNoodle yap yumurta kır tost tap
10 Yorumla
+1 yılMakarna tost krep omlet
10 YorumlaŞehriye salatası , Rus salatası olabilir
10 YorumlaYani türlü cok basit tavuk varsa
10 YorumlaYumurta 🤣
26 Yorumla- +1 yıl
Akşam da yumurta hiç gitmiyor abi biliyo musun 😂😂
- +1 yıl
Bak bu olabilir 😂
- +1 yıl
Teşekkür ederim 😂
Ekmeği yar domates ve peynir kat içine ye afiyet olsun
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Devamını Gör(126)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Yeme & İçme > Sorular > Dışarıdan yemek söylemek istemiyorum, kısa sürede ve kolay yapılacak yemekler neler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler