Bana göre börek bir tık daha kolay sanki, poğaça hamurunu tutturmak zor oluyor? Ya sizce hangisi daha pratik yapılıyor?

Bana göre börek bir tık daha kolay sanki, poğaça hamurunu tutturmak zor oluyor? Ya sizce hangisi daha pratik yapılıyor?
Bu tamamen kişisel becerilere ve deneyime bağlıdır. Ancak genel olarak, poğaça yapmak genellikle börek yapmaktan biraz daha kolaydır çünkü poğaça hamuru genellikle daha az katmanlıdır ve şekillendirmesi daha kolaydır. Buna karşılık, börek yapmak genellikle daha fazla beceri ve pratik gerektirir çünkü hamurun ince açılması ve katlanması gereklidir. Ancak her iki tarif de pratikle mükemmelleştirilebilir.
Bence kesinlikle börek yapmak daha zor. Kat kat hamurunu aç, iç harcını ekle vs baya uğrastırıyor. Tabi hazır yufka ile yapılıyorsa iş değişir :))
Börek yapmak. Poğaçayı yoğuracaksın da mayalanacak ta bir tonn iş
Börek daha kolay bence, olsa da yesek :)
Cevap
9Cevap
Ben ikisini de yapamam ama sanırım börek yapmak daha kolay olabilir
Ben hazır yufkadan börek yapacaksam tabi ki börek yapmak daha kolay geliyor. Mayalı poğaça yapacaksam mayalanma süreci derken yapımı uzun sürebiliyor. Kısacası nasıl yapıldığına göre kolaylık derecesi değişir.
Poğaça çok kolay üstelik hamuruda kolay tutuyor istersen tarif verebilirim her zaman puf puf oluyor
Tabiki
Hamurun mayalanmasini beklemek falan zaman harcıyor börek de sipsak yapıyorsun hemen
Börek yapmak daha eğlenceli 😀ama tava böreği olcak
İkisinin de hamurunu tutturduktan sonra gerisi kolay
Tabikide poğaça daha kolay börekte hamur açman gerekiyor o kısımda zor
Bana göre börek kolay
Poğaça daha kolay börek çok vakit alıyor
Poğaça kolay bence bı ara yaptım çok güzel olmuştu
Pogaca borek zor acacan filan
Börek yapmak çok daha kolay
Poğaça yapmak daha kolay
İkisi de kolay
börek daha kolay
Poğaça daha kolay