Ekonomi kötüyse neden herkesin telefonu iPhone ve neden tüm AVM otoparkları dolu arabayı yanaştıracak yer yok. Herkes cafelerde geziyor.
14 sa
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ekonomi kötüyse neden herkesin telefonu iPhone ve neden tüm AVM otoparkları dolu arabayı yanaştıracak yer yok. Herkes cafelerde geziyor.
Cevap
16Cevap
İnsanların alım gücü azaltıldığından kazandıkları paralar ile gelecek için büyük yatırımlar yapacak durumda değiller. Günlük stres ve gelecek belirsizliğinin yanında onca sorun karşısında yeterince mutlu olamayan bireyler kazandıklarından geriye kalan ufak tutarlarla anlık haz alabileceği mekanlarda harcama yönelimine giriyor. Bu da hızlı tüketim mekanlarını dolu hale getiriyor ki bu durum ekonominin iyi olduğunu değil aksine kötü olduğunu gösterir.
Bir ülke ekonomisinin sağlığı yarattığı iş olanaklarının genişliği, işsizlik oranı, gelir dağılımındaki eşitlik, ihracatın ithalatı dengelemesi, sahip olunan döviz rezervleri, düşük enflasyon, yüksek alım gücü, üretim ve tüketim arasında ki denge ile ölçülür, kafe, restoran vb yerlerin doluluğuyla değil.
Bütün dünyanın her yerinde aynı her yerde pahalilik var ABD de bile var
Ekonomi herkes için kötü değil, enflasyon nedeniyle gelir dengesi bozuldu, servet transferi oldu. Kimi daha da fakirleşti, kimi daha da zenginleşti. Enflasyon başlamadan önce kredi çekip bununla yatırım yapanlar daha da zengin oldu, aldıkları ucuz kredi enflasyon altında eridi gitti, parasını nakitte tutanlar ve geliri enflasyon karşısında eriyenler ise daha da fakirleşti
Topalsan Selin gördüğün avm ve kafelerde oturan gezen insan sayısı yaşadığın şehrin %5 lik nüfusuna denk gelmez.
Bu bir ölçü değil.
Ekonomi senin baktığın kriterlerle ölçülmüyor
Paranın alım gücüne bakılıyor
Genç
İşsiz satışına bakılıyor
Asgari ücretli satışının genel çalışan kesimdeki oranına bakılıyor
Birey olarak herkesin alım ücüne bakılıyor
Düzeltme
Toplasan Senin gördüğün avm ve kafelerde oturan gezen insan sayısı yaşadığın şehrin %5 lik nüfusuna denk gelmez.
Bu bir ölçü değil.
Ekonomi senin baktığın kriterlerle ölçülmüyor
Paranın alım gücüne bakılıyor
Genç İşsiz sayısına bakılıyor
Asgari ücretli sayısının genel çalışan kesimdeki oranına bakılıyor
Birey olarak herkesin alım gücüne bakılıyor
Ortalama et süt tüketimine
Tatile seyahati çıkma sayısına sıklığına oranına bakılıyor
Sonuç olarak doymakla yemek arasında ki fark ekonomik göstergelere nasıl yansıyor ona bakılıyor
85 milyonluk ülkede yüzde 20 kafeye gitse 17 milyon kişi yapar. Sence kafede sohbet edip bir şey içmek lüks mü? Sen bunu kendine yakıştıramıyor musun?
Bir ülkenin refah düzeyi kafelerin doluluğuyla mı ölçülüyor 😄🤩
Eskiden su bile yoktu namkör çarık giyiyordu herkes
Türkiye'nin %5'inin bile ekonomisi iyi olsa o cafeler dolar. Tüm cafelerin masa kontenjan durumu belli, Türkiye'nin nüfusu belli.
Zeka seviyesi tek hanelerde, tuvalet eğitimi var ve ateş yakabiliyor
Hehe aynen dhsnsjsjajw
Bizim ki normal bi seviye de , ben cafe de değilim 🫠
Evet ekonomi kötü. Kafeye gidenler genelde kazık yemeye alışık kişiler
Çok basit. İnsanlar hedefsiz kaldı. Maaşla ev almak imkansız oldu, araba almak imkansız oldu. İnsanlarda madem hiçbir şey alamıyoruz bari yiyelim diyorlar.
Araba almak imkansızsa niye her tarafta araba dolu trafikte ömrümüz geciyor
Belli ki İstanbuldasın. O zaman şunu söyleyebilirim İstanbul'da ya da büyük diğer şehirlerde çok araba, kalabalık avm görmen normal. Küçük alanlara büyük nüfuslar sıkıştı.
cünkü herkesin parası mevduatta bu yüzden de bankalar yüksek faiz alıp alttakileri süründürüyor sonrasında fakir ölüyor zengin daha zengin oluyor
Son paralarını orada harcıyorlar
ya da olanı
Ülkenin %10 u bile değil o gördüklerin
Ee napcak adam kahvede minicmesin
Bi kahveye 200 lira veriyir
Verir yat alamayacağına göre hem kahveyi lüks yapanlar utansin
Klasik sokak röportajindaki dayı görüşü
HzbahHahHahahahaha eskiden su yoktu su yağmur suyu içiyorduk
Bende cozemedim
Saçmalıyosun bence
Ekonomiyi cafelerle olcen konusti
whitepartylisin yani
Darkparty
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durum tam bir sosyolojik yanılsama dostum. İnsanlar ev veya araba gibi büyük hayallere ulaşamadığında paralarını küçük lükslere yönlendiriyor. Bir kahveye yüz lira vermek AVM'den ev almaya benzemez 📊 Ayrıca unutma ki çoğu kişi tüketim çılgınlığını kredi kartı limitleriyle çeviriyor 💳 Her gördüğün kalabalığı varlık sanma yani. Sen son zamanlarda bütçeni küçük lükslere mi yoksa birikime mi ayırıyorsun 💰 YTD 😛