Ekonomi kötüyse niye kafeler AVM'ler lokantalar dolu herkes keyfinden memnun araçları koyacak yer bile yok
. m.. ...
... k
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ekonomi kötüyse niye kafeler AVM'ler lokantalar dolu herkes keyfinden memnun araçları koyacak yer bile yok
1 milyon nüfuslu bir şehir düşün. Şehirde 1000 tane kafe ve retoran tarzı yer olsun. Herbirinin kapasitesi de 50 kişi olsun. Hepsi de ağzına kadar dolu olsun. Toplamda 50 bin kişi yapar... Yani daha nüfusun yğzde 95 evinde otururken sokakta 5 parasız gezerken ya da işte çalışırken. Sadece yüzde 5 lik bir kesim bile tüm lafe ve restoranları ağzına kadar tıka basa doldurmaya yeter. Bundan bile türkiye çok refah çok iyi durumda diyen zaten anca akkoyundur.
Şimdi ben Ankara yaşıyorum. AVM Ler dolu doğru arabayı koyacak yer oda doğru.
Ama Ankara 6 milyon nüfus. Ankara 'da 20 tane AVM var diyelim. Her AVM için 10 bin kişi var.500 kafe var her kafede 100 kişi var.
Kaç kişi eder. Nüfusun %10 dahi değil.. Adil bir paylasim olmadıktan sonra mutlu bir azınlık.
Açlık sınırı 30 bin TL. Yoksulluk sınırı 90 bin... hesapla...
İnsanlar ev, araba gibi büyük hayallerini erteleyince küçük lükslere yöneliyor. Bir kahveye 100 lira vermek, hayat pahalılığında sosyalleşmek ve psikolojik olarak rahatlamak için en kolay kaçış yolu haline geldi. Yani o kalabalıklar zenginlikten değil, erteleme ekonomisinden kaynaklanıyor ☕📊 Senin de bütçende en çok hangi küçük lüksün yer kaplıyor? YTD 😛
Cevap
8Cevap
Günlük küfür kotamı doldurdum. Yorma beni, duvara kafa at
Gençler genellikle kredi kartıyla ödeme yapıyorlar. Aylık birikim yapmak yerine bu şekilde harcamalarla ayı bitiriyorlar. Görüntü başka, gerçek başka.
Evet ekonomi kötü. Haciz dosyaları, bankaların kredi borçlarını vs araştır bi
Fakir insan yokki
Çünkü hepsi borçlu, hacizli :)
Herkesin 2 3 tane evi var
Herkesin 2-3 evi varsa benim ev hakkı mı hangi it yedi? Bilal iti mı?
O parayla ev araba alamadıkları için kafelerde harcayabiliyorlar anca
Dışarıda duran evler ne
Tuhaf olan ekonomi kotulestikce bu örnek daha pozitif artıyor
Gelir adaletsizliği denen bir şey var, bilir misin?
Çünkü insan oğlu doymak bilmiyor yani ekonomi kötü değil aç gözlüler doymuyor
Yavaş
Of insanlar vakit gecirip eglenemez mi simdi bunu mu yargiliyonuz
Asıl soru ekonomi kötüyse nasıl herkeste iphone var 😂
Aynen demi
Fakir insan ben hiç gormedim
Cidden ben de görmedim otobüse biniyorum herkeste iphone var 😂 herked her şey pahalı diyor ama çatır çatır satın alıyor yiyor içiyor geziyor
Beyin yerinde ne var acaba
Sanane
Saman ye
Ben saman sevmiyorum moruk. McDonald's'tan Double Quarter Pounder seviyorum.
Sana vermicem genco gjgjghfhfhfhff
Senden bir şey isteyen yok. Huzuruma gölge düşürme yeter
Erkek milleti hep canım
S@lak
Yine mi terk edildin 😅😅😅😅😅
Neyse moruk ayt fizik caliscam uzatma elimi sallasam 1000 tanesi bu arada
Hı hı eminim öyledir
Şunu hala ögrenemedin bir kadın çirkin olsa bile kadın kadındır. Bu arada çirkin değilim Bir kadın istese 1000 tane erkek bulur ama 1 erkek 1 kadın bulamaz. Neyse senin gibi eziğe zavallıya laf anlatmiycam
Aksini söylemedim ki, eminim öyledir dedim. Ne var bunda 😅😅😅😅😅
Dünya değişti ablacım. Paran pulun varsa 100 tane kadını kapına dizebiliyorsun. 10/10 kadın da zaten zenginlerle takılır. Sıradan bir kadın kapısına 100 erkeği dizemez. Gelen dr basar geçer. Komplekslerinizi bırakın. İkiyüzelli gram ile caka satma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?