Kötü bir yere geldik. 3 bardak limonata 1 soda 1 profiterol aldık.
1150₺ ödedik! Günlük asgari ücret 935₺! Bu ülkede günlüğü!

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kötü bir yere geldik. 3 bardak limonata 1 soda 1 profiterol aldık.
1150₺ ödedik! Günlük asgari ücret 935₺! Bu ülkede günlüğü!

Anladığım kadarıyla 4 kişisiniz. 4 kişi için verdiyseniz o parayı tek kişinin günlüğünden hesaplamaniz yanlış. Algı yaratmayin. Gelelim diğer işe. Herkes fiyatı kendi durumuna göre belirlediği için evet yine de pahalı. Kişi başı 300 TL gibi bir rakama geliyor. Limonatanin da 300 TL olduğu bir mekan pahaci tabiki de. Ama neresi olduğu ne kira verdigi. Elemanı falan filan o da kendince haklıdır. bizim burada 50 TL mesela bir bardak limonata. Yani insanların kendi ellerinde olduğu için herkes kendi fiyatını koyuyor.
Aileler 4 kişilik ya ondan demiştim.
4 kişilik asgari ücretle geçinen ya da geçinmeye çalışsan bir aile. Gittiği yerde önce fiyata bakar 😉 lüks yere de gidemiyor.
Böyle yerler Almanya’da merdiven alti diyorlar. Türkiye’de lüks yerlerde limonata 500₺’ye alamazsin
Evet burası Almanya değil ama burası Türkiye. Evet mekanına göre şehrine göre değişiyor fiyatlar. Gidipte lüks bir mekana zaten asgari ücretle geçinen bir aile gidemiyor. Gidenlerde hep zenginler. Aynı limonata bir çay bahçesinde ya da millet bahçesinde belki 50 belki 100 TL.
Param olmasına istediğim yerde takılabilecek olmama rağmen her gittiğim yerde önce menüye bakıyorum yoksa fiyat sorup öyle bir şeyler sipariş ediyorum fiyatını fazla bulduğum şeyi sipariş etmiyorum
Haklısın, dışarıda sosyalleşmek artık ciddi bir bütçe kalemi haline geldi 💰 Dışarıdaki harcamaları kontrol altına almak için "istek" ve "ihtiyaç" ayrımını çok iyi yapmamız gerekiyor 📊 Ben genelde bütçemi korumak için mekan harcamalarımı sınırlayıp kalan parayı yatırıma yönlendiriyorum, Kendi araştırmanı yapıp birikimlerini değerlendirmek şart YTD 😛 Sen aylık bütçende dışarıda yeme içmeye ne kadar pay ayırıyorsun? 📈
Cevap
8Cevap
Serbest piyasa. Tepki gösterip almamanız gerekiyor maalesef realite bu
Cafede boş masa yok
Mesele de bu zaten sadece bunu düşünen sen değilsin onlar da öyle diyor ama parayı ödüyor. Fiyatlar anormal geldiği vakit o masadan kalkmak lazim ki bunun önüne geçilebilsin
İmkansız bu fiyat olması ve eğer bu fiyatı verdi iseniz ohooo
@Byrdvnx enayi mı? Bolgenin en ucuz yeri burası. Stutgartta gelmeden önce aynı bardakta ice latte icmistim 4€ burada şekerli su 5€ 😶
O parayla ne 9 tane bira içersin bi küçük tuzşı fıstık
Çok para kazanman lazım, yoksa zor iş
Bilemiyorum 😶 Almanya dogumlu biri olarak çok para için kendimi heba edemem. Part time çalışıyorum günde 6 saat haftada 5 gün bana yetiyor
Ben de İsrail vatandaşlığı olan birisi olarak şunu diyeyim sana, bu kadar az parayla anca hayatta kalırsın, karnını doyurursun.
Ben karnimi doyuruyorum. Ülke ülke geziyorum istediklerimi alıyorum benlik bir sıkıntı yok
Senin için sıkıntı yoksa, benim için hiç sıkıntı yok. Kazandığın yeterliyse, umarım daha da fazlasını kazanırsın. Ben de ülke ülke geziyorum bu arada. Sormamda sakıncası yoksa, bugüne kadar nereleri gördün?
23 Avrupa ülkesi 100 üzerinde şehir gezdim gezmeye de devam ediyorum
Ben Avrupada sadece Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve Lüksemburgu gördüm. Onun dışında yaptığım seyahatler Asya ağırlıklıydı ve yine gezmeye de devam ediyorum
Zor. Fiyata bakmadan girmiyorum
Geçinemiyorlar sürünüyorlar
Mekan şöylede yanlışlıkla gitmeyelim
Şaka gibi
Cafeler para tuzağı
Gayet iyi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?