Ekonominin şu anda bu kadar kötü olmasının başlıca iki nedeni, insanların bilinçsizce üremesi ve halkın eline para geçtiği zaman bunu döviz yatırımı yerine eve, arabaya çevirmesidir
27 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bence ekonominin bu kadar kötü olmasının en büyük nedenlerinden biri yanlış ekonomik politikalar ve enflasyonun sürekli yükselmesi çünkü fiyatlar arttıkça paranın değeri düşüyor ve insanların kazandığı para eskisi kadar yetmiyor bunun yanında üretimin azalması dışa bağımlılığın artması işsizliğin yükselmesi ve eğitimle üretime yeterince yatırım yapılmaması da ekonomiyi olumsuz etkiliyor bütün bunlar birleşince hem halkın alım gücü düşüyor hem de günlük hayat giderek daha pahalı hale geliyor.
Ekonominin kötü olması daha da kötü olmasını git gide hızlandırıyor yerli üretim şirketleri yurtdışına kayıyor burdan daha iyi diye
Selam Ahmet dostum. Ekonomi tek bir nedene bağlanamayacak kadar karmaşık bir yapı 📊. Nüfus ve tüketim tercihleri etkili olsa da yüksek enflasyon, yanlış para politikaları ve üretim eksikliği ana faktörler. Gayrimenkul ise halkın enflasyondan korunma refleksi. Yönelimi değiştirmek için finansal okuryazarlık şart 💰. Unutma herkes kendi araştırmasını yapmalı. Sen elindeki birikimi nasıl değerlendiriyorsun? YTD 😛
Cevap
2Cevap
Allah askina dövize yatirsalar TL için daha kötü ya 😅
Hiper enflasyon? Zaten bu dün olan bişey değil bunu yıllar önce düşünüp bugünü kurgulamalıydık şu an dönüşü yok zaten
Millet yarını kurgulamiyor ki yıllar oncedne kurgulayacak... varsa altına dolara yatırıyor ilk firsatta da ev araba alabirlirse alıyor işte ekonomi bilgimiz bu... benim de aşağı yukarı bu... kimin eline düzenli olarak yüklü miktarda para geçiyor fabrikatorler bile her an batma riskiyle yaşıyorlar gelecek değil anı kurtarma derdindeler
Hisse senedi almak paranın enflasyona yenilmemesini sağlamak şu an ASELSAN mantıklı z kuşağı olarak nasıl emekli olacağız acaba?
Ne emekliligi ya yaşama süresi uzadığı için devletler emekli maaşıni bu kadar uzun süre ödeyeceklerini düşünmediler ve şu an sistem hazineye yük... emeklilik yaşını arttıracak ölene kadar çalışacaksınki emekli olasın...
Sgk başkanı birde şey diyordu sonra görevden alındı "emekli maaşının az olma sebebi uzun yaşamalarıdır eskiden 55-60 yaşında ölünüyordu şimdi 80 yaşına kadar yaşıyor yaşlılar o yüzden emekli maaş az"😁
Evet bunu söylemesi oldukça dürüstçe... yaşam süresinin uzaması devletin daha çok para ödemesi anlamına geliyor
Yav Ahmet s g yat zibar ne konusuyon bu saatte sanane milletin seks hayatından awk kendin üreyemedin tâbi.
Kendim antinatalistim ayrıca çocuk yapmak markete gidip kola almak değil
Sen üreme zaten awk ekonominin kötü olma sebebie üremek ve ya insanların altın falan mı alması bu kadar mı gerçekten? Dünyada insanlığın yarısı altına yatırım yapıyordur la. Doğum oranı 0 a inme noktasına gelmiş hâlâ bilinçsizce üremekten bahsetmende ayrı komik. Sen siyasetçileri söyle çaldıklariyla 10 tane daha Türkiye doyar.
Her şeyi yönetime bağlamak saçma ben parti tutmuyorum onu söyleyim öncelikle halk büyük rol oynadı ekonominin kötü olmasında iflah olmaz artık bu memleket konudan bağımsız ben doğum oranı tamamen bitsin istiyorum kimse üremesin kapitalizme köleler fırlatmayalım
Dövizi almayı bir yatırım mı sanıyorsun?
Bileşik getiri veya benzeri ama ev ve arabaya çevirmek hepsinden daha kötü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?