2018’de dolar 4 liraymış. Ondan sonra bir anda kötüleşti, ve hala da kötüleşmeye devam ediyor. Bir anda neden böyle olduk biz?

2018’de dolar 4 liraymış. Ondan sonra bir anda kötüleşti, ve hala da kötüleşmeye devam ediyor. Bir anda neden böyle olduk biz?
Birşeyler satılarak dolar uzun yıllar baskılanmaya çalışıldı en sonunda patladı ve 1 ayda 5-6 TL yükseldi sonra Araplardan para geldi tekrar baskılanmaya çalışıldı tekrar patladı. Şimdi de ton ton altın satarak baskılamaya çalışıyorlar. her şey bile isteye yapılıyor. Akp bir kukla partidir.
Merhaba;
Biraz dış ülkelerin bağımsız olma çabalarımızı baskilamaya çalışması.
Biraz vatandaşta Allah korkusu kalmadığı için.
Bunun temelinde konut ve dükkan sahiplerinin payı çok fazla.
Üretin hanelerin giderleri çok hızlı arttığı için üretilen ürünlerde son kullanıcıya el yakar hale gelmesi.
Devletin denetleme mekanizmalarının, altında son model motorla asıl fırsatçıları değil su satan çocukları kafaya takması.
Insanımızın vicdan muhasebesinden yoksun bencil hale gelmesi.
Yöneticilerin halkın kendisi gibi saraylarda mutlu mesut yaşıyor sanması ya da öyle düşünmek işine gelmesi.
Çoook şey yazarım.
Sebep olarak.
Çözüm için hiç bir şey yapılmaması daha üzücü olan kısmı.
Adamlar ancak yalandan asgari ücreti memur maaşlarını pompalıyor o kadar.
Denetleyip kontrol altına almak gibi zekice şeyler mi bekliyorsun.
Eskiden paradan bir sıfırı nasıl attılar. Yine atıp herşeyin fiyatlandırma denetlemesi devletten geçecek.
Misal bir örnek.
Devletin ilgili birimine diyecek ki git bi marketten alışveriş yap alim gücü nasıl.
Kim neye göre nasıl zam yapmış sebebi ne geçerli sebebi yoksa markete.
Varsa buna sebep lojistik firması ise ona, hak ise ona , çiftçi ise ona caydırıcı cezalar vermek.
Kendi vicdanı yoksa bir milletin küsküyü eksik etmeyeceksin sırtından.
Cevap
6Cevap
Bir anda mı? 2013'ten beri sinyal veriyordu ekonomi ama düzeltilmesi bir şey yapılmadığı yavaş yavaş indi ve en sonunda da çakıldı.
2013’te 1 ABD doları = 1 TL. Ve her şey çok ucuz.
Tamam da ben sana diyorum ki sinyal veriyordu diyorum. Yani yıllık rakamların, geleceğin görüntüsü bu gidişatı gösteriyordu ve herhangi bir önlem alınmadığı için bu durumlara geldi diyorum. 2013'teki iktidar zihniyeti ile he dolar 1.70 Tl her şey çok iyi, geleceğe bakmaya gerek yok mantığı ile hareketin sonuçlarını yaşıyoruz. Sen de bana cevap verirken bu mantıkta yazmış oluyorsun.
Çünkü hayatımızdan memnunuz diyenler aynı parti ile devam dediler.
Çünkü üretmiyoruz ve satmıyoruz. Yurt dışından çok mal alıyoruz ve böyle devam ettikçe ekonominin düzelmesini beklemeyin. İlerde bu 24tl dönemi bile mumla arayacağız..
bunu gerçekten soruyor musun? tek adam yönetimindeki demokrasiden uzak, hukukun, yargının olmadığı her ülke ekonomik yönden çökmeye mahkumdur..
Bilemiyorum ancak sorumlusu AKP
Çeyrek asırdır iktidarda kim varsa sorumlusu odur zaten.
halk böyle istedi
Şimdi bir şey yazardimda Silivri soğuktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?