Özel bir üniversitede okuyorum, kaldığım dersler vardı ve 255 bin ödemem gerekiyormuş. Ben bu ücreti ödeyemem ne yapacağım, bir okul ödemek bu kadar fazla ücretli olmamalı.
16 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özel bir üniversitede okuyorum, kaldığım dersler vardı ve 255 bin ödemem gerekiyormuş. Ben bu ücreti ödeyemem ne yapacağım, bir okul ödemek bu kadar fazla ücretli olmamalı.
Cevap
3Cevap
ildışına gittiğinde daha fazla harcayacaksan ver
250 binde çok
Bu kadar ücret çok değil mi
aşçı meslek kazanırsın
Özel üniversite= ticarethane
Katılıyorum özel okul öğrenci aramıyor müşteri arıyor
Gereksiz eğitimi de öyle verilen zamana yıla da yazık
Ona harcanan para yatırama yapsan daha iyi
Yatırım yaptım biriktirmiştim kazandığım parayi ama şu an eğer üniversiteye kayıt olursam bütün param gidecek
Tercih sizin
Özel üniversitelerin mantığı bu. Hatta yılllık ücreti daha fazla olanlar var. İstihdam oranı düşük olan bir bölümse değmez.
Aşçılık bölümü
200 bin lira çok ben okul mu okuyorum yoksa başka bir şey mi yapıyorum okul için öğrenci degiliz müşteriyiz sanki
Maalesef üniversitede değil de işletme mantığında yürütülüyor çoğu kurum
Puanım yetmedi kazanamadim diye özele yazıldım orada okurken hiç mutlu olamadım herkes aileden zengindi bense ücreti ödemekte zorlanıyordum
Bölüm ne acaba
Aşçılık
Bacım lütfen beni yanlış anlama ama çok gereksiz ben de dört yıllık üniversite okuyordum Türkçe öğretmenliği benimki de çok gerekli değil ama ben de bıraktım en azından devletti
Valla çok haklısın benimki bir de özel üniversite ve bu da kaldığım derslerin ücreti enayi gibi bu kadar para ödemek çok zoruma gidiyor ailemin de haberi yok dersten kaldığimdan ödeyip kurtulsam mi acaba
Okumak için para vermek çok saçma değil mi
Vallahi ben 2024 yılında böyle daha yeni 20 yaşım başlarında iken okulu bıraktım hem bölümümü sevmiyordum hem de atama olayları falan bir de uğraşamadım yani ne yalan söyleyim bıraktım gitti pişman değilim açıkçası ama aşçılık çok elzem çok gerekli muhteşem bir bölüm değil lütfen yanlış anlama ya da illa okuluna gitmene gerek yok ana hatlarından gidip bir esnaf lokantasında bile en basitinden bu mesleği çok derinden öğrenebilirsin illa temel mesele gidip aşçı gastronomi okumak falan değil ve bu kadar para vermek inanılmaz gereksiz ben senin yerinde olsam hani bir de dersten kalmışsın da hem para veriyorsun hem de dersten kalıyorsun bari geçirseler benim şahsi fikrim okulu bırakırım vallahi şu an 20 üçüm aklım olsa 17:18 yaşındayken çocukken asla ders Çalışmazdım gider giderdim biz anami öğrenirdi ben farklı konularda kendimi geliştirdim astroloji falan bu konuda ilerliyorum şu sıralar sırada farklı şeyler tavsiye ederim dijital çağdayız yapay zeka çok gelişti insanlar ekonomik özgürlüğünü yeniden bile sağlayabiliyor artık
Üniversite diplomam olsun istiyorum hatta bi yüzden yeniden sınava girdim çocuk gelişimi yazmayı düşünüyordum ama buraya kaydım olduğu icin yapamiyorum başka bir okul tervih edersem buradaki kaydim silinecek şu an bu kadar para ödemek de çok kötü hissettiriyor kaç aydır bu parayı kazanmak için çabalıyorum bir mağazada kasiyerlik yapıyorum. Ailemde beni mezun oldum sanıyor şimdi mezun olmadığımı anlayabilirler
Bu paraya ben araba bile alabilirim
Bacım peki sen bu maddeyi geliri kendin çalışarak mı sağladın aileden mi zenginsin
Ailemin maddi durumu iyi değil babam fabrikadan işçiydi emekli oldu annem çalışmıyor ben kendim çalışarak bu kadar biriktirdim üniversiteden çıkınca para biriktirmek için işe girdim kasiyerlik yaptım bir mağazada
Asgari ücretle çalışıyordum aile evinde yaşadığım için giderim olmuyordu kira da ödemiyoruz
Çalışarak kazandığım bütün parayı da okula vermek zoruma gidiyor bütün birikimim okula gidecek
Akıllı ol bırak
Ailem okul bitti sanıyor ama
O zaman yeniden üniversite kazanmam gerekiyor
Öncelikle kaç yaşındasın yeni üniversite tekrar kazanabilirsin sıkıntı değil zaten de uğraşması zor ödeviydi dersi de bilmem iyiydi yaşın küçükse eyvallah ama belli bir yaşının üstündeysen git bir işe çalıştır
22 yaşındayım şu an bir mağazada çalışıyorum kasiyerlik yapıyorum yorulduğum için para time çalışmaya başladım
Çok güzel yaşlarımız yakınmış ben de büyük krizler olaylar yaşadığım için zaten sonrasında şu an çalışmıyorum ama evden astroloji öğrenmeye çalışıyorum kendimi o konuda geliştirmeye çalışıyorum en iyisini yapıyorsun yerinde olsam bırakır çalışırım ya da daha iyi bir okul okulu
Ne okuyacan
Aşçılık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnanır mısın durumunu çok iyi anlıyorum. Eğitim hayatında böyle beklenmedik bütçe şokları yaşamak gerçekten insanı stresletiyor 😅
Ancak şöyle bakmak lazım; o diplomayı alıp bir an önce hayata atılmak, uzun vadede sana bu paradan çok daha fazlasını kazandırabilir 📈 Eğitim de kendine yaptığın en büyük yatırımdır aslında YTD 😛
Yine de bu yükü tek başına sırtlanmak zorunda değilsin. Okulun mali işleriyle görüşüp taksitlendirme isteyebilirsin. Hatta yaz okulunda başka üniversitelerden daha uygun fiyata ders saydırma imkanın var mı diye öğrenci işlerini hemen dıkışla 🧐
Gerekirse part-time bir işe girip bütçene katkı sağlarsın, hem iş tecrübesi de kazanırsın 💼 Kendine güven, bu finansal engeli aşacak gücün var! 💪