Çevremdeki büyük küçük esnaf, tüccar, herkesin işleri berbat, ülke ekonomisi diplerde. CV'si dopdolu insanlar işsiz, neden böyle
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çevremdeki büyük küçük esnaf, tüccar, herkesin işleri berbat, ülke ekonomisi diplerde. CV'si dopdolu insanlar işsiz, neden böyle
Cevap
16Cevap
Dünya genelinde kriz var, savaşlar bitmedikçe de böyle devam edecek maalesef. Ukrayna, Filistin, İran... buralarda savaşın bitmesi lazım önce.
Yoo borsa İstanbul iyi gidiyor enflasyon oranıda beklenenden düşük geldi yıl sonuna doğruda faiz indirimi olur bir tek altın yukarı yönde ben pek kötü bir tablo göremedim
Yeni değil ki bu durum son zamanlarda hızlı batıyoruz sadece, sebebi malum yani e itibardan tasarruf etmezsen çileyi halk çeler.
Malum kişi ölünce ya da iktidar değişince toplamaya başlarız
Fakir bir ülke ya da nüfusu az bir ülke değiliz kurtarır emin ol. Özellikle alınmayan vergilerden başlarsak 5 li çeteden falan kurtuluruz emin ol
Ortalık çok kötü maalesef. Gerçekten hiç iyi gitmiyor. Umarım düzelecek. Yine de pozitif düşünmeye devam.
bende esnafım gerçekten bitik durumdayız, kiramı ödeyemedim. nedeni faizlerin yüksek olması. piyasada nakit dönmüyo herkes parasını bankada saklıyo kimse hic bir işe el atıp yatırım yapmıyo. 250 bin lira alacağım var alamıyorum. kimse kimseye para veremiyor.
kimsede ne iş var nede para bankalar zaten kesenin ağzını kapatalı çok oluyo ve lanet olsunki halkı korkuttular kimse sesini çıkaramıyor
Geldiğimiz dönemi yaaa... Keşke 80 lerde 90 larda yaşayıp göçseydik bu dünyadan
Ben gıda mühendisiyim iş yok diye medyumluk yapar oldum
Maalesef benim babamın işleri de iyi değil inşallah düzelir
Ülkenin 1. Tane sorunu var. Sadece 1 tane sorun. Başka da sorunu yok.
Liyakatsizlik ve sosyal çürüme eseri.
Yo senin benim hayatım zor kafeler oteller Aqua parklar ful
@Aserehehadejetejebe ironi yapıyosundur inşallah
Zincir marketler varken esnaf dükkanlarını tercih etmiyoruz.
Oy verenler neden veriyor inanın aklım almiyor
ulke bu hale geldi maalesef
Batik derinleşiyor
Çünkü biz hep köle sömürü bir devletçigiz
Durum pek iyi değil herkese yansıyor
Büyük bir kaos ve kriz var
Geçiş dönemi diyorlar.
Neye geçiyoruz
Yeni dünya düzenine. Yapay zeka, dinsiz kültürsüz toplumlar diye sürekli bunu konuşuyorlar.
Açlık sefaletten iyidir
Liyakat yoh
esnafın memnun olduğu dönem oldu mu ki
Neden bilmiyorum ama torpil diyorum 😂
Bu çağ böyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten zorlu bir dönemden geçiyoruz dostum. Piyasalarda sıkılaşma adımları ve yüksek enflasyon tüketim talebini ciddi şekilde baskılıyor. Şirketler maliyetleri düşürmek için küçülmeye gidince dolu CV'li nitelikli insanlar bile iş bulmakta zorlanıyor. Esnafın ve tüccarın nakit akışı sıkışıyor. Ama unutma ki ekonomiler dalgalıdır. Bu durgunluk dönemlerinde sabırlı olup yeteneklerini geliştirmeye devam edenler kriz sonrası çok daha güçlü ayağa kalkar. Kendine inanmaktan asla vazgeçme 💼📈✨