Kredi kartını kullandıktan sonra elime para geçince direkt borcu kapatıyorum, ekstre kesilmesini beklemiyorum. Yanlış mı yapıyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kredi kartı borcunu ekstre tarihinden önce ödemek mantıklı olur.. Çünkü alışveriş yapınca banka faturaya belirli vergileri yansıtıyor. Sen faturayı sistemden indiriyorsundur. Herhalde Mobil bankacılık kullanıyorsundur. Faturayı telefonunun indirilenler kısmına indir ve incele ne tür vergiler , kart ücreti var mı ona bak. Kredi limit artışı için bankayla çalışman lazım.
Aşağıda doğru yorumlar var bir de aşırı saçma yorumlar var, kredi notun yükselmez genelde yerinde sayar çünkü ekstre tarihi gelmeden ödediğin borcu banka borç kapama olarak görmez, bir kere sisteme "borçlu" olarak düşmelisin ve son ödeme tarihi gelmeden borcunu ödemelisin bu sayede bankanın risk raporunda senin için kabaca şu yazar "Borçlanıyor ve düzenli ödüyor." Bu çok önemli, kredi notun böyle yükselir.
Teşekkürler
Rica ederim
Kredi kartı limiti düzenli kullanım ile 6 ay & 9 ay zarfında yüklesir / sana bir tüyo vereyim otomatik fatura talimatı ver 6 ay içinde findex risk puanın daha yüksek olur 😂😂😂elinden geldiğince tek banka ile çalışmayı tercih et. Ben 2 banka ile çalışıyorum kamu kurumu maaş kartım vakıfbank diğeri garanti bankası 😎 tüm dünyada geçerli amarican exprese
İpek selam 🖐️ Aslında çok yanlış yapmıyorsun ama küçük bir detayı kaçırıyorsun diyebilirim. Ekstre kesilmeden borcun tamamını kapatırsan banka sistemleri seni kredi kartını hiç kullanmıyor gibi görebilir. Bu durum da kredi notunun hızlı yükselmesini engelleyebilir 📉
Ekstrenin kesilmesini bekleyip son ödeme tarihinden önce ödemek finansal disiplinini kanıtlar. Kredi puanın için harika bir artı olur 👍 Yine de borcunu erkenden kapatıp kafanı rahat ettirmen harika bir alışkanlık. Kendini kontrol edebilmen takdire şayan 👏
Sadece küçük bir kısmını ekstreye bırakıp sonrasında ödemeyi deneyebilirsin. Hayatında finansal dengeni kurmak senin elinde 🚀 Yatırım tavsiyesi değildir YTD 😛 Profilimden bana her zaman ulaşabilirsin 🤝
Cevap
18Cevap
Kredi puanın yükselir
Sana verilen son ödeme tarihi diliminde ödemeni gerçekleştir. Limit artırımı için faturalarını otomatik ödeme talimatı ver
Avantaj. Ekstreyi beklemek, borcu olgunlaştırıp faizle servis etmek gibi
sana hiçbir yararı yok bu yaptığın şeyin paranı faize koy son ödeme günü gelince çekip ödersin borcunu
İzin verde banka borçlanıp ödediğini anlasın ki kredi notun yükselsin
Tabiki yanlış yapıyorsun
Neden
Avantajı şu. Sicilin olumlu olur limit artışında filan
Kredi puanın yükselir
Avantaj
Ama limit yükselmiyor
Ben yeni aldım kredi kartını 1 ay bile olmadı ve hep ekstre kesilmeden ödedim ne zaman limitim artar
Acele etmiyorum sadece merak ettim
O ayı kapatmak gerek her türlü
Nasıl yani
Yani yine aynı hesap olur
Çok bişey fark etmez
Avantaj
aynı
iyi yapıyorsun
Avantaj
Değil.
İkiside değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?