Arkadaşlar 70-75 bin gibi borcum var kapatamıyorum her ay asgari ödeye ödeye maaşımdan 1 kuruş kalmıyor bana. Sizce kredi çekip aydan aya ödesem daha iyi olmaz mı 100 bin çeksem aylık 12 bin küsür geri ödemeyle 12 ayda kapanıyor borç. 155 bin geri ödemesi. Öbür türlü her ay 30 bin küsür ödüyorum maaşım asgari ücret kapatamıyorum ne yapayım sizce yardım edin
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kredi çekerek kapatmak gayet mantıklı ayriyeten ileride ödediğin kredide güncelleme yaparak ödemeleri tekrar olumlu yönde düzenleyebilirsin yoksa her ay 3000 TL civarında yok yere faiz ödeyeceksin ki bu çekeceğiniz krediden çok daha fazla sen şu an dalgalara karşı yüzmeye çalışıyorsun
06 Yorumla- 1 yıl
Yani 2 kartım var 1 tanesi asgari ödemesi 22-23 bin geliyor benim maaşım 17 bin ödeyemiyorum. Hadi ordan burdan para alıp ödüyorum elimde para kalmıyor mecbur yine kartı kullanıyorum ve bu döngü devam ediyor borç katlanıyor
- 1 yıl
Aynen öyle Finansbank veriyor 250k
- 1 yıl
Onlarda hesabım yok
En İyi Cevaplar
- Para & Ekonomi konusunda 1,8b cevap paylaştı.
1 yılBence kredi kartını hala inatla kullanmaya devam ediyorsun sen. Asgarisini ödesen en fazla 3 ay ödesen bile iner o borç. Her zaman max ödemeye bak.
Borcu borçla kapatma yine maaşından ödemeye devam et. Yapacak bir şey yok. 20 bin ödeyip, 10 bin ile bekarsan ailenle yaşıyorsan çok rahat yeter sana en azından şu puslu dönem bitene kadar. Giyim, ekstra masraf yapma..
04 Yorumla- 1 yıl
Asgari ücret alıyorum 17 bin kart asgarisi 22-23 bin geliyor diğer kartımın da 8-9 bin cidden ödeyemiyorum artık ordan al burdan al elimde para kalmıyor mecbur kartı kullanıyorum ve kapanmıyor borç.
- 1 yıl
Sen neden bu kadar girdin o zaman kredi kartına?
Madem asgari ücret ile çalışıyorsan? - 1 yıl
Kartımın borcunu kapatıcam diye diğer karta başvurup nakit çektim sonra faize bindi her şey mahvettim
- 1 yıl
Kafana göre bir şey yapma işte ailenden yardım iste bence.
Şimdi de kredi çekip, her şeyi mahvetmek istiyorsuı yapma yine min. Öde kapanacak o max faizi kredi kartının 800 TL falan.
Öncelikle müşterisi olmadığın bankalara müşteri olup 0 faizli kredileri değerlendirmeyi dene. Bu süreçte hiç kredi kartı kullanma nakitin olduğu kadar harca. Eğer 0 faizli kredi çekemiyorsan aylık ödeyebileceğin tutarda krediyle, kredi kartı borcunu kapatmak mantıklı olabilir. Yatırım tavsiyesi değildir…
00 Yorumla
- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 yıl70-70 bin borcun asgarisi %40-50 gelir. En kötü 35 ödesen zaten borç yarı yarıya iniyor bunun için gerek yok ki kredi çekmeye. Çok faiz ödersin boş yere
02 Yorumla- 1 yıl
Şimdi şu şekilde 2 farklı kredi kartım 1. Kartım ayda 50 bin küsür borç geliyor asgarisi 22-23 bin ödüyorum. Benim maaşım asgari 17 bin fazla geliyor ki bi tane daha kartım var o da 8-9 bin asgari. Bunları ödemekte hem zorlanıyorum. Hem de elimde para olmayınca mecbur yine kartı kullanıyorum böyle döngü dönüyor kapatamıyorum…
- 1 yıl
O zaman tek yerde toplamak için çekebilirsin
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
47Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,9b cevap paylaştı.
u 1 yılmantıklı değil hayır
00 Yorumla
1 yılHerkesten rica ediyorum şu kredi kartlarınızı kapatın. Veya minimum küçük miktarlar olsun, KK gerektiren mecburi işlemlerde kullanmak için.
Kredi kartı halktan para toplamak için kurulmuş bir sistem. Alışverişe yönlendiriyor ve psikolojik olarak etkileri kanıtlandı.
Sizin cevaba gelecek olur istek, 12 ay sonunda 55.000 TL cebinden fazla para çıkacak. Bu paranızı sokağa atmak olur. Öncelikle kredi kartı ile alışverişe son verin. Asgariyi ödeyerek bir iki ay nakit alışveriş yapın. Zamanla zaten borcunuz bitmiş olacak. Kredili işlemlere son verirseniz nakit yönetiminiz daha düzenli olur.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 359 cevap paylaştı.
1 yılYapılandırma hakkın da Butun bilgi
https://bigpara.hurriyet.com.tr/ekonomi-haberleri/galeri-kredi-karti-yapilandirma-60-ay-nasil-yapilir-kredi-karti-yapilandirma-basvuru-sartlari-ve-detaylar_ID1601909/00 Yorumla Kredi kartlarindan uzak durun odeyemiyorsaniz sağolsun abim yüzünden 170 binlik kartım patladı Allahtan birikimim vardı hepsini kapatim sonra 110 binlik aldım onuda kapattım şimdi 30 binlik bir tane var oda kenarda duruyor kartlık bir şey lazım olursa kullanıyorum ve hemen ödüyorum
Krediye bulaşma kartların limitini 49 yap ki asgari /20 gelsin birinin borcu az ise digerinden çekip ona yatır onu kapatip digerine maşsi at ama harcama yapma böyle kapatmak için bir şansın olur
00 Yorumla
1 yıl75 bin liralık borç için 155.000 lira geri ödemek akıl işi değil Madem ödemeye gücün var 155.000 lira ödeyeceğine 75 bin lirayı öde. Ne tuhaf şey
00 Yorumla
1 yılBorcu borçla kapatmak pek mantıklı değil. Asgarisini 3 ay yatırabilirsiniz sonra da icra işleri başlar o da kötü gerçi… yardımcı olmak isterim.
04 Yorumla- 1 yıl
Yok ben her ay asgari ödüyorum 3 ay diye bir şey yok bankalar zaten benim gibi çaresizleri seviyor asgari ödeyenleri kalanı da faizr bimiyor
- 1 yıl
Evet günlük faiz işletiyorlar bu da dipsiz kuyu gibi. Yardımcı olmak isterim
- 1 yıl
Nasıl
- 1 yıl
yazabilirsiniz bana
- Para & Ekonomi konusunda 900 cevap paylaştı.
1 yılEnpara müşteri değilsen faizsiz 6 ay 45000 tl veriyor
02 Yorumla- 1 yıl
Kesin verir mi nasıl başvurabilirim
- 1 yıl
hangikredi web sitesinden
1 yıl0 faizle belli meblaga kadar kredi veren bankalar var once onlara bak bence
01 Yorumla- 1 yıl
20 bin veriyor o hiçbir şeye yetmiyor maalesef
1 yılBazı bankalar sıfır faizli kredi veriyorlar yeni müşterilerine sanırım Akbank 45.000 veriyor. Değerlendirebilirsin
00 Yorumla
1 yılYapılandırma olayı çıktı ya. 60 ay vade. Ona basvur.
06 Yorumla- 1 yıl
Kredi kartı yapılandırması mı peki ona başvurursam faizi var mı? Bide başka bankalardan kredi çekebilir miyim galiba kredi vermiyorlar yapılandırma olunca
- 1 yıl
Faizi 3.40 idi galiba
- 1 yıl
Gecikmeye düştun mü hiç?
- 1 yıl
1 kere geciktim sadece
- 1 yıl
Görüş banka ile
- 1 yıl
Ya da bu yeni kanun ile ilgili haberlere bak
1 yılFaiz oranına göre değişir küçük meblağlar için sıfır faiz krediler var 15-20k gibi. Ama büyük meblağlar için faiz oranı en iyi ihtimalle %4-5 arası
00 YorumlaBoşuna faiz ödersin hiç mantıklı değil 2 ay daha bekle yıllık zam gelince biraz da olsa rahatlarsın
010 Yorumla- 1 yıl
Neye yıllık zam ödeyemiyorum zor durumdayım ya
- 1 yıl
Kredi mi çekeyim yani yoksa kalsın mı
- 1 yıl
Ödeyemiyorum ya 😭
- 1 yıl
Abimin yanında çalışıyorum ya asgari 23-24 k olsa verebilir mi bilmiyorum…
- 1 yıl
Sanmam 25 bin anca verirler asgari
1 yılhesabını yapan asgarıdımi daha çok yılda faızlı oluyor
kıredı cekıncemı
010 Yorumla- 1 yıl
Şöyle borcumun gelen asgarisi bi kartta 23-24 bin diğerinde 10 bin geliyor 30-33 bin arası asgari ödüyorum aylık kazancım 17 bin ödeyemiyorum anlayacağın kredi çekip 1 yıl dişimi sıksam kartları kullanmasam kapanır
- 1 yıl
aylık 17 bıne 33 nadıl oduyonkı
- 1 yıl
kartı kulanma odeyebıldıyın kadar öde önce 10 yatır kalanında dıyerını yatır 10 bınlık kattan pesın kulanacaklarını 10 yatırdıgın kattan kulan prdın parayıda dıyer karta yatırkı çok faız olmadın
- 1 yıl
Takla attıra attıra
- 1 yıl
ve hıcmı çevrende pesın parayla alışverış yapan yok senın kartla yapsınlar srnde psrayı karta yatır
- 1 yıl
Yok
- 1 yıl
ancak bırını yatırma 10 bınlıyı bır ay elınde nekadarı para varsa çok olanı yatır
- 1 yıl
str tv haberlerrı deyretımı kıretı kartlar için kıredı fılan cıkıyormus
- 1 yıl
Yok görmedim
- 1 yıl
geçen anlatıtordu haber'de bakaydınya
100 bin çekmek mesele değil ancak ödediginde tekrar kredi kartını kullanırsan sıkıntı
02 Yorumla- 1 yıl
Kullanırsam gwrizekalıyım
Kredi faizi daha yüksek bir ay ailen destek olmaz mı sana ferahlık katsalar
06 Yorumla- 1 yıl
En büyük abime sanılmak istiyorum da korkuyorum
- 1 yıl
Gidip söylicem abime 70 bin versin her ay maaşımdan geri veririm mecbur ne yapayım
- 1 yıl
Evli işte
Asgari ödeyip harcamamak lazım diğer türlü çok fazla geri ödemesi
03 Yorumla- 1 yıl
İşte asgari ödüyorum bu sefer elimde para kalmıyor yine mecbur karttan kullanıyorum böyle bir döngüyle kapanmıyor borcum
- 1 yıl
155 bin işte 100 bine 5.5 faiz
- Para & Ekonomi konusunda 799 cevap paylaştı.
1 yılBankayla konuş yapılandırma yapsınlar belli miktar her ay ödersin sıkılmadan kafan rahat olur yeni borca girmek hiç mantıklı değil.
02 Yorumla- 1 yıl
Peki yapılandırmada faiz alıyorlar mı? Bir de yapılandırırsam başka bankadan kredi çekebilir miyim mesela
- 1 yıl
Ben yapılandırma yapmanı tavsiye ederim faizi bilmiyorum sorarsın zaten sana anlatırlar sonra ödeme tutarını taksit halinde anlaşırsın.
1 yılHer türllü batış, şekli değişiyo sadece. anlık rahatlıyosun
00 YorumlaBendede benzer sıkıntı var, krediyi hiç düşünme derim, kredi pişmanlıktır.
00 YorumlaBenimde 4K borcum var 😄 Birisi yardım etse de kapatsam 😂
00 YorumlaBu döngüye girersen daha kötü olur. Yapılandırmalısınız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBöyle borç batağına saracaksın..
Sürekli asgariyi ödemek borcu şişirecek..
yok mu bir tanıdık borç alsan..012 Yorumla- 1 yıl
En büyük abim var da hem korkuyorum hem utanıyorum istemeye
Cevap sahibi1 yılEvli misin?
- 1 yıl
Bekarım
Cevap sahibi1 yılNeden korkacak ne olabilir ki, utanmak niye olsun..
Cevap sahibi1 yılKardeşlik niye var o zaman..
- 1 yıl
Ağlıcam ya çok zor durumdayım
Cevap sahibi1 yılDertleşmek ister misiniz?
Cevap sahibi1 yılBence o kan emici sülüklerden kurtul..
Cevap sahibi1 yılYanı bankalardan bahsediyorum..
- 1 yıl
Olmuyor ya zor durumdayım cidden
Cevap sahibi1 yılYanı üzüldüm gerçekten
Cevap sahibi1 yılDertleşmek isterseniz buyurun..
1 yılkapatma yansın. ortalık verin verin ki biraz daha bellesin 😁😂🤣😅
00 YorumlaSenin durumunda birisi için mantıklı bir durum
00 YorumlaÇekme ablam çekme ben kart borcunu oyle kapattim sonra limit acildigi icin daha cok harcadim hem kredi hem kredi karti borcu odedim bidaha kredi cektim Şu an hala borcum var
02 Yorumla- 1 yıl
Yok bir daha asla kart kullanmam
Gizli Üye(36-45)1 yılSen bilirsin asgari ödeyerek daha fazla öderim dıyosan cek
00 YorumlaKrediye hiç bulaşma çok pişman olursun.
00 Yorumla
1 yılkredi kartı borçları için yapılandırma veya çoğu bankanın sağladığı borç kapatma kredileri var, onlara bakabilirsin
00 Yorumla70 bini 150 bin olarak geri ödemek çok fazla
01 Yorumla- 1 yıl
100 bini 155 bin olarak
Borç ile Borç kapatmak çok mantıklı değildir. Bu sefer yine kartı kullanacaksın Borç artacak
02 Yorumla- 1 yıl
Yok kartları kullanmayacağım artık
1 yılBankaya git, borcunu yapılandır.. borcu borçla kapama😎
03 Yorumla- 1 yıl
Peki yapılandırma yaparsam kredi vermez dimi diğer bankalar
- 1 yıl
Zaten asgarisini odedigin için şu an bile vermeye bilirler
- 1 yıl
Yok 250 bin kredi veriyor
1 yılKredilerin faizleri de çok fazla.
04 Yorumla- 1 yıl
100 binin ödemesi 155 bin
- 1 yıl
Peki şimdi kredi kartının aylık asgari ödemesi ne kadar?
Kredi çekersen onun aylık ödemesi ne kadar olacak? - 1 yıl
Kredi kartımın aylık asgari ödemesi 22-23 bin diğer kartın da 8-9 bin geliyor. Kredi çekip kapatırsam aylık 10 bin ödeyeceğim
- 1 yıl
O zaman çek valla krediyi :)
1 yıl100 bin veriyor mu banka baktın mı
04 Yorumla- 1 yıl
250 bin veriyor
- 1 yıl
55 bine 12 aylık rahatlığını satın almış olacaksın o zaman cazip geliyorsa aylık ortalama 5 bin ödeyerek ödeme rahatlığı almak
- 1 yıl
Uyuyamıyorum ya. Şöyle de bir durum var babama engelledi raporu çıkarıp araba alıcaz bi miktar kredi çekmek zorumda olacağım. Şimdi ben bu borcu kapatmak için kredi çekersem. Araba satın alacağımız gün kredi verirler mi ki vermezler ne yapacağım bilmiyorum ya
- 1 yıl
O zaman doğru karar bu. Vermezler ona göre bir rakam çekmem daha mantıklı olur 250 veriyorlar dedin
Faiz oranları ne iki seçenekte
07 Yorumla- 1 yıl
Aynı %5.5 faiz
- 1 yıl
Ailemle yaşıyorum 17 bin asgari kazanıyorum ayşık harcamam çok ama sıkcam kendimi mecbur
- 1 yıl
25 yaşındayım abimin ofisinde çalışıyorum Web tasarımcıyım aynı zamanda ek iş olarak makyözlğk yapıyorum iş çıkarsa yani
- 1 yıl
Abimin ofisi borçları var diye yardımcı oluyorum..
1 yılSakın yapma birinden borç al bari
00 Yorumla
1 yılÇok mantıksız
00 Yorumla
1 yılBunu yapan ağır zihinsel geridir
00 YorumlaYapmadığım şey değil
00 Yorumla
1 yılBorcu borçla kapatmaya benziyor.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı. Değil fauxi faizle döndürmek uyor
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılHemen kredi cek ve kapat ama kartını da kullanma
00 Yorumla
1 yılHaca gitmek için kupon yapmak gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılNerede harcadın paraları
06 Yorumla- 1 yıl
Ya saçma sapan bir sürü makyaj malzemeleri aldım pahalı makyözüm diye
Cevap sahibi1 yıl75 bine dükkan açılır
- 1 yıl
Nerde açılır dükkan kiraları 40-50 bin
Cevap sahibi1 yılGratis mı dedik
- 1 yıl
İstanbul'da cadde üzerinde bi dükkan açsan en az 30 bin biraz düzgün bir yer büyükse 40-50 bin ne zannediyorsub
Cevap sahibi1 yılBoya badana işine gir bence
1 yılfaiz üstüne faiz koyman sence mantıklı mı?
00 Yorumla
1 yılMantiksiz
00 Yorumla
1 yılAntalya damisin
00 Yorumla
1 yılTamamen zarar
00 YorumlaMantıksız
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı.
m 1 yılHata
00 Yorumla
1 yılHayır
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 378 cevap paylaştı.
1 yılMantıklı değil
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılmantıksız
00 Yorumla Mantıklı duruyor
00 YorumlaMantıklı değil
00 YorumlaBence değil
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!