Selamlar Ekonomi Severler, 😎 💸
Bildiğiniz gibi şu anda çok çalkantılı bir dönemdeyiz. Sizin bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum. 🥳🌍

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selamlar Ekonomi Severler, 😎 💸
Bildiğiniz gibi şu anda çok çalkantılı bir dönemdeyiz. Sizin bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum. 🥳🌍

Selam Bihter! 📊 Gerçekten de fırtınalı denizlerde yüzüyoruz. Dünya ekonomisi yüksek enflasyon, faiz politikaları ve jeopolitik gerilimler nedeniyle oldukça dalgalı bir süreçten geçiyor. 🌍
Ancak her kriz kendi içinde yeni fırsatlar da barındırır. Doğru bütçe yönetimi ve sepet yatırımıyla bu günleri atlatmak mümkün. 💡 Riski dağıtmak en büyük gücün olsun. YTD 😛 Sen yeter ki finansal disiplinini koru! 💪 💸
Doğru yatırım araçlarını kullanarak ve sepeti tercih ederek riski yarı yarıya aşağı çekebiliriz bence Eko, bunun dışında piyasayı yakından takip edip öyle hamlede bulunmayı doğru ve temkinli bir adım olarak görüyorum. 🙂
Teşekkürler ekocan😎
Cevap
9Cevap
Günaydın ✨ Ekonomiden pek anlamıyorum ama dünya ekonomi olarak pek iyi değil bence. özellikle son yıllarda. Korona, savaşlar derken altın fiyatları ve çoğu şey bundan etkileniyor. ülkemizin ekonomisi ise zaten söylememe gerek bile yok sanırım zaten afrikada birine mızrak saplansa biz etkileniyoruz :D
Bana göre dünya ekonomisi şu an kâğıt üstünde ayakta duruyor ama insanlar bunu cebinde pek hissetmiyor. Enflasyon biraz düşse bile kira gıda enerji ve borç yükü hâlâ can yakıyor. Savaşlar ticaret gerilimleri ve belirsizlik de işleri sürekli diken üstünde tutuyor. Teknoloji ve yapay zekâ yatırımları büyümeyi destekliyor ama o büyüme herkese eşit dağılmıyor. Yani ekonomi tamamen çökmüş değil ama sıradan insan için hayat hâlâ fazlasıyla pahalı ve yorucu.
Bunu ben şöyle ifade ediyorum Ayhan dğnya ekonomisi az gelişmiş bir ülkenin hiç gelişmemiş bir yıldızı, gökyüzünde ancak, parlamıyor. 🙂✨
Dünya ekonomisini değerlendirmek gayet kolay. Arz talepten ziyade dünyanın her yerinde geçerli ortak bir kanı para parayı çeker
Evet çok doğru ☑
Evet çok doğru ☑
Bunu yaparkende birileri mazluma kadına çocuğa kıyıyor ne için bir hiç için
En üzüldüğüm nokta tam da bu. Savaşlar olmasa keşke
Keşke demek çare değil geçici durak noktamız burası iyi kötü varlığıyla tamamlanacak bir yer
talep fazla fed faizleri düşük sürekli küresel savaşlar salgınlar yaptırımlar var kısacası her şey daha da pahalı olacak
Bu durumlarda önlemi elden bırakmamak lazım krizler fırsata çevriliyor küresel açılardan savaşlar yıkımlar karşısında özellikle. burada kişinin mantığı bu dırumun kar ve zarar tarafında büyük rol oynar. İşi bilen güvenilir yatırım araçlarını tercih eder krizi kendi fırsata çevirir ✨
Amerika ile arka planda kalan Çin arasında bir savaş var. Piyasaları sık takip ettiğim için neyin ne olduğunu iyi biliyorum.
Amerika ve Çin 🇨🇳 dünya 🌏 ekonomisi üzerinde söz sahibi. Ve iki büyük güç ⚡ karşında çatışmamak olanaksız geliyor. Bazen aynı safta olsalar dahi uzlaşamadıkları zaman dünya ekonomisi de bundan nasibini almış oluyor deyim yerindeyse. 😀
Aynı safta oldukları bir konu yok ki. Çin elinde en çok ABD tahvili tutan ülke. Bunların satılması ABD'de faizlerin yükselişine sebep olur ve bu her yeri etkiler. Zaten ABD piyasaları güzelce manipüle ediyor. Altının yükselişinin sebebi de Çin'di. Bu piyasalarda yatırım zor iş. En iyisi sepet yapıp düştükçe ortalama düşürmek ki ABD'de ara seçim yaklaşıyor. O iki ay yeni dipler görülebilir piyasalarda. :D kısa bir YTD
😀ortak paydada lehine hareket ettikleri de oldu ancak saklıyorlar bakmayın kaf dağının ardı var😂😂😂
O kaf dağının ardında ben bir şey göremiyorum :D daha bunun bir de çip durumu var :D nereden baksan elinde kalıyor resmen :D
Dünyayı bilmem. İşini güzel kuran kafasıda çalışıyorsa gayet kazanıyor.
Sepet olayı gibi mesela sjdjdj kazandırır burada 🙂
Sepette olur bohçada olur. :) Yeter ki herkes anladığı işi yapsın
Evet 😄 çünkü kaybettiren burada düşünülmemiş tezcanlı yapılan yatırım bu zarar getirir 😀
Para pul oldu ama Almanya kesinlikle bizi kıskanıyor
😀
çok sıkıntılı durumlara doğru gidiyoruz
Filler tepişir çünkü her zaman çimenler ezilir. ✨
aynen öyle geri çekilip izlemek lazım
İzlemek de bazen rota oluşturur. Ona uygun hamle bir yola varılır 🥳
evet genelde öyle yaparım :P
Alamanya bizi kıskanıyor, tek bildiğim bu.
Onu görmemek mümkün değil balık baştan kokar 😄
Trump başa bela, o gitse ekonomi düzelir. Herkesi Maduro gibi evinden alacam zannediyor. İran'ı da öyle zannetti herhalde. Adamın sacmalığından ekonomiyi mahvetti. Petrol artıyor o da her şeye yansıyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba, hem ekonomiyi hem de uluslararası siyaseti ilgilendiren yine çok güzel bir soru sordunuz. Gerçekten de özellikle petrol krizi ve altın fiyatlarındaki dalgalanmalar herkesi tedirgin edici bir düzeye ulaştı. Körfez'de yaşanan kriz sorduğunuz konunun şu anki en büyük belirleyicisi durumunda. Körfez'de yaşanan ve yaşanabilecek her türlü büyük bir kriz petrol fiyatlarını hızla yükseltecek ve tüm dünya ekonomisini etkileyecektir. Bu kriz bitmeden de dünya ekonomisi düzelmeyecektir. Böyle güzel ve güncel sorularla ekonomi etiketine katkınızın devam etmesi dileğiyle..
Çok güzel bir noktaya parmak bastınız, çünkü Körfez krizi ve sonucundaki petrol dalgalanması ⛽ dünya 🌏 ekonomisini etkileyen iki ölçüt. Bu öngörü mantıklı geliyor bana buna benzer bir durum yaşanacaktır. Tabi burada iş yine bizlere düşüyor doğru yatırım, bildiğinden şaşmamak, krizi fırsata çevirmek bizlerin elinde 😎 Soruları beğendiğiniz için teşekkür ederim 🥳
Rica ederim, yazdıklarınıza tamamen katılıyorum, başarılarınızın devamını dilerim.
Teşekkür ediyorum.