Türkiyede asgari ücret 8.500 Türk lirası 🇹🇷
Yani;
452 ABD doları 🇺🇸
138 Kuveyt dinarı 🇰🇼
Ve Türkiye’nin %62’si asgari ücretle çalışıyor. Yani Türkiye’nin %62’si ayda 138 Kuveyt dinarı kazanıyor. Şunu bir Kuveytliye desek güler lan inanmaz yani
Türkiyede asgari ücret 8.500 Türk lirası 🇹🇷
Yani;
452 ABD doları 🇺🇸
138 Kuveyt dinarı 🇰🇼
Ve Türkiye’nin %62’si asgari ücretle çalışıyor. Yani Türkiye’nin %62’si ayda 138 Kuveyt dinarı kazanıyor. Şunu bir Kuveytliye desek güler lan inanmaz yani
Ülkeye gelen Afrikalı bile emekli maaşı, birikimiyle burada zengin oluyor.
İyi diyenler zamanından toprak ve beton ile hayata başlayanlar. Toprak ve betonu alan zenginleşti. Almayanlar fakirleştirildi. Yani "ya yandaş müteahitlerin dairesini, arsasını kredi çekip alıp zengin ol ya da fakirleş" dediler. İyi de dünyada nerede var kullanmayacağı evi sahiplenen insan? Her insan 3-5 ev alırsa ne olacak o kadar boş ev ve katledilen doğa?
Sonra dediler ki "madem siz almayacaksınız betonları biz de göçmenlere satarız" dediler. Hırslarını böyle de alamadılar. Ne yaptılar kirayı da çok gördüler. Siz misiniz almayan kira da yok. Milliyetçi, muhafazakar beton sahipleri hooop kiraları yükseltip Türkleri atıp göçmenleri aldılar.
Tokiler fırsattı ama nüfusa göre yetersizdi.
Son tokiler bile başvurulara bakıldığında çok yetersiz ve ciddi miktarda evsiz var.
Ülkeyi ucuz iş gücü merkezi yapmaya çalıştılar o da olmadı. Millet harbiden aç ya. Asgari ücret dediğin parayla ne alabiliyorsun? İnsanlar artık makarna ekmekten öteye yemek yaparken çekiniyorlar, düşünüyorlar. Bir iPhone almaya 6-7 maaş vermen gerekiyor. Dünyada böyle bir şey yok ya. 2. el arabanın canlandığı yek ülkeyiz ya. Ancak hala insanlar buna da şükür diyor. Ne bileyim ya, üzülüyorum sadece güzel insanlara. Diğer hayatından memnun olan canım da çöplüklerinde çırpınıp dursunlar.
bu kadar zor bir dönemde tabii ki bence ekonomimiz kötü. alım gücümüz çok düşük. en kötü yanı ise hep kötüye gidiyor olması. asgari ücretin de bu kadar artması bence kötü. paranın değeri düştükçe düşüyor. bu zamanda türk lirası bulundurmak çok sıkıntı çünkü bulundurdukça paramızın değeri düşüyor. bu da altın ve dolara yönelmemize sebep oluyor ve aynı şekilde türk lirasının değeri düşmeye devam ediyor. yani gerçekten ülkemiz kısır döngüde bana göre. Allah yardımcımız olsun cümlemizin.
Halk tarafından İnkar edilse de Türkiye'nin büyüdüğü bir gerçek tek problem ithalat ihracattan fazla bunu da geçmiş hükumetler bu hale getirdi şimdiki onların pisliğini toparlayamadı eskiler ülkeye çok zarar verdi çok
Tek savunmasız sattı sattı sattı başka bildiğiniz bisey yok ezbere konuşmayın araştırın
Çin ekonomisi de devasa, çinlilere bir faydası yok ama. Ben öğrenciyken her şeyi yapıyordum şimdi kendim çalışıyorum bir halt yiyemiyorum. Ülkede %62,54 asgari ücretle çalışan oranı var, temmuzda çalışma bakanlığı açıkladı bunu, bunun neresi normal boş yapmadan açıklar mısın?
Bak ben mağaza sahibiyim işin içinde olduğum için bu kadar rahat yorum yapabiliyorum nerde açız geçinemiyoruz para yok diyen varsa hepsi elindeki güzel takımları verip 0 alıyor ekonomi gerçekten batık olsa bu kadar keyfine rahatına düşkün olabilir miydi insanlar sırf modası geçti diye 1 yıllık takımı satıp yenisini alan var bu ülke ciddi ekonomik krizler gördü zamanında hiçbirisinde millet bu kadar rahat değildi
Daha 2 gün önce bizim buralı bir vatandaş Almanya'dan geldi orada bile yüzde 30 enflasyon artışı var millet fransada protesto ediyor ekonomiyi diyor haklı da hani burada bir tane protesto eden var mı yok çünkü rahatlar
Özellikle sordum abi sadece Türkiyede mi artış var diye bastıra bastıra hayır diyor her ülkede var
Düzelecek inşaallah daha iyi olacak endişe etmeyin
Tamam z kuşağı hanımefendi
@pepperda google a "iktidarın yabancılara sattığı yerler ve fabrikalar tam liste" yaz. Ben buraya yazamadım karakter yetmedi. Soru olarak yazacaktım by @Mmaraşlıı46 yı etiketleyip yine yetmedi karakter. Resmen TL düşsün diye, ihracat bitsin diye uğraşılmış. Şeker fabrikası kalmadı ülkede. Kanserojen mısır şekeri kullanıyoruz.
bu nasıl bi yorum arkadaş türkiye büyümüş nufusu sürekli artan bi yer zaten sen bişey yapmasanda büyür önemli olan sen bu büyümeye reel olarak karşılık bulabiliyomusun odur sence var mı reel karşılığı bak bakalım özel sektöre asgari ücrete yapılan yüzde 54 lük oranı yüzde kaçı yapabilecek asgari ücret üzerinde çalışan işçisine :) dayatmayla ekonomi büyümez serbest piyasayada bu kadar müdahale edilmez ne demiş atalarımız ölü ile çok oynarsan ya os. urur ya sı. çarmış :)
Bu cevap ekonomiden anlamadığını gösteriyor
:) sen mi benim ekonomi bilgimi tartıyosun 2 kilo daha tartsana bak maraşlı kardeş şöyle kafanı kaldır ve maaşla çalışanlara bak kaç yıl çalışsalar bir ev alabiliyorlar bana bir anlat ya da geçtim ulan evi kirada otursun bu adamlar sence bu sene kira kontrat yenileme zamanı geldiğinde kaç ev sahibi kaç kiracıyı ya da kaç kiracı ev sahibini boğazlıycak benim tuzum kuru hodri meydan
Ok
Cevap
21Cevap
Ekonomi çok kötü
Ben senenin yarisini Turkiyede yasayan, diger yarisini yurtdisinda yasayan birisiyim. Turkiyede ekonomik yok. Hersey bir kisinin iki dudagi arasinda. insanlar kendilerini dev aynasinda goruyor. Ceplerinde para yok ama hala agalik pesindeler. Toplumumuz ciddi sekilde kultur erosyonuna ugramis durumda. Ayrica halkimi muthis cahil durumda.
Maddi durum iyi güzel.
Kafama edtigi gibi bir gecede şehir değiştirme (buna lüks de diyebilirsiniz) sahibim.
Bir işim var.
Paramda var.
Bir aile kurabileceğim herseye sahibim.
Ama bir tek eksiğim var.
Gönlü gibi güzel bakan bir kadın onun adı.
Mutlu Geceler.
Adamlar çöpten ıspanak topluyor nasibim buymuş diyor. Bu vatanı kurtarmak için kaç yiğit göçtü şimdi parsel parsel satılıyor. Biz bu kafayla çok gideriz daha.
Sen önce siyasetin ne olduğunu öğren
Asgari ücret konusunda ülkemizde suistimal ediliyor yargıtay kararı var nitelikli ise asgari ücret verilemez diye ama mühendisler asgari ücret görünüyor önce çalışma kültürü lazim
Ekonomimiz uçuyor yakında aya çıkacağız... yalanla dolanla ekonomiyi yamalayan birileri var sadece... yakında halk birbirine girer yağmalamalar başlar... bunun sonu hiç iyi değil...
Kasımpaşa'da bakkal defteriyle dükkan işletemeyecek adamları ülkenin başına getirdiler. Bu ülkede ekonomi yok. Ekonominin kendisi bile yok o derece...
Hikaye anlatmayın bana ne ekonomisi be ne ekonomisi
Ülke tarihinde görülmemiş kriz yaşıyoruz. Özellikle seçimden sonrası kızılca kıyamet!
Çoh eyi huloooooooooğ ak parti ak parti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
452 dolar etmiyor yanlız hatırlatayım daha asgari ücretin zamlı hali kimsenin cebine girmedi şubatın ilk haftası itibaari ile girmeye başlıycak o zaman görürsünüz asgari ücretin kaç dolar ettiğini :)
Ekvador diye bir ülke var orada da 460 dolar ama fark olarak para birimi oranın Amerikan Doları ayrıca Enflasyon düşük ve Nüfus az
Niye sen dolarla mı maaş oluyorsun? 😂
Benim alım gücüm yüksek çok şükür hiçbir bir sıkıntım yok ama ülkemizde genel anlamda bir ekonomik ferahsızlık var.
Bencilliğin manası yok!
Bu gidişat iyi gidişat değil efenim.
Ben Euro ile alıyorum ne olacak şimdi? :))) 😂
Ülkece derin bi sınavın içinden geçiyoruz. Ama bu son ekonomik krizleri olacak. Yavaş yavaş iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye’nin önü açıktır her zaman
Üretmeyen bir ülkenin batması mutlaktır. üretim tüketimin gölgesinde kalıyor.
avrupa bizi kıskanmasın
yakında iç savaş cikicak
kendi ulkemizde multeci gibiyiz
irkciligi dogululara degilde disaridan gelenlere yapsalar daha dogru olur cunku guvenlik sorununu olusturan multeciler aslinda
bu ulkenin her karış topraginda atalarimizin izi varken afgan suriyeli elin dagindan gelmis insanlar esir alicak ona uzuluyorum Atamizin kazandigi topraklari
Patates ( fakir yemegi!!) alinmiyor. Soyleceklerim bu kadar
ekonomi diye bir sey yok kalmadı ki
O kadar iyi ki herşeyi düşünmeden alabiliyoruz 😶
ekonomimiz çokomelli bence
Ekonomi benin için iyi
Egonomi Coh iyi yienim
Beğenemedinmi yavrum ülkeni
Kısa ve net berbat
Bana göre kotu
Ekonomi die bişi kaldığını düşünmüyorum
Cok iyiiiiii turkiyaaa cannet cannet
Ekonomi berbat