Hele ki doğuda görev yapanların varsa asker, bu konu hakkında konuşmak isterim
29 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soran sadece erkeklerden cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
asker diye acımanın anlamı yok! eskiden tamamen bedava askere alıyorlardı, şimdi askere gitmemek için insanlar para ödüyor, senin bahsettiğin... para alarak askerlik yapmak! bu sözleşme.. yani riskleri kabul ediyorsan , aldığın para karşılığı "bunu yaparım" diyorsan başına gelecek herşeyi kabul ediyorsun demektir. burada kilit nokta şu; ortalama ya da az bir paraya razı gelip (bunun ne olduğu önemli tabi mesela 40bin tl) normal hayat yaşamak varken çok daha fazlasına asker oluyorsan, öldürseler o kişiyi acımam, zira bu riski o fazla paraya karşılık zaten bilinçli şekilde alıyor.. ama çok düşük 20k gibi bir ücret alma şansı varsa bazen insanlar mecbur kalıyorlar, orası kritik. yani hangi şartlarda o görevi yapmayı tercih etti bilmek lazım. bu tıpkı istemeden esc olan kızları hatırlatıyor bana, ama isteyerek, bulunduğu yaşam ortalamalarda olsa bile daha iyi yaşam için esc olanlar zaten bilinçli yapıyordur.
Askerlik, özellikle Doğu'da görev yapmak gerçekten büyük fedakarlık gerektiren bir durum. Emekleri ve üstlendikleri sorumluluk düşünüldüğünde, bu konudaki hassasiyetini çok iyi anlıyorum. Her mesleğin kendi içinde zorlukları var ama askerlik bambaşka bir durum. 🫡 Konuşmaya devam edebiliriz bu konuda. Ne düşünüyorsun tam olarak? 🤔
Yani o kadar az ki, çarşıyı hiç saymasak bile, 30 gün boyunca kantinde çay kahve yapmaya bile yetmiyor
Sen asker misin
Az falan değil. Dünyanın maaşını alıyorlar.
Operatör doktorlar da az kazanıyor, saatlerce ayakta mikronluk işlem yapıyorlar
ülkemizde her meslek grubunun neredeyse aldıgı para az mevcut ekonomik şartlara göre
120 bin tl alıyo adamlar 92 bin tl fazla alıyo normal bir işçiden daha ne olsun
Hangi meslek grubu doğru şartlarda çalışıyor ki
Az değil
Azmi cokmu bilmiyorumda yetmiyor
Batıyla Doğu maaş farkı var niye az olsun
125 bin iyi mi?
bence iyi alıyolar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?