Yani tam hesaplamadım ama temmuzda 100 bin civarı harcadım herhalde ve ortada hiçbir şey yok ya.
2 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yani tam hesaplamadım ama temmuzda 100 bin civarı harcadım herhalde ve ortada hiçbir şey yok ya.
Cevap
26Cevap
Kredi kartı kullanıyorsan bu durum ister istemez herkesin başına gelebiliyor. Kartın limiti olduğu için insan farkında olmadan kontrolsüz harcamalara yönelebiliyor. Bence öncelikle limitini azaltmalısın ve borcun bitene kadar mümkün olduğunca alışveriş yapmamalısın. Bir şey alırken de kendine gerçekten “Bunu neden istiyorum? Sadece beğendiğim için mi, yoksa gerçekten ihtiyacım olduğu için mi?” diye sormalısın. Bir süre bunu kendine sorduğunda gereksiz harcamalarının ne kadar fazla olduğunu fark ediyorsun.
Kredi kartım yok
Tüm kart limitlerini düşür ve kullanmadığın tüm parayı altın gibi hemen kullanamayacağın ve değerlenecek şeylere yatır. Hayati olmayan bir şeyi alma isteği geldiğinde bunu haftalarca ertele. Sonra o hala listende mi bak. Cevap evetse o muhtemelen bir ihtiyaçtır, hayırsa israf. Bu yolla düzelttim ben de.
Teşekkürler deneyeceğim
Hocam ben geçen ay tayin dolayısıyla iç Anadolu’dan doğuya geldim 65 bin tl nakliye ücreti ödedim
evin tadilatı boyası yapıldı perdeler taşındığım eve olmadı yeni perde yaptırdım
Eşyaları taşımak için adam bulduk 4 kişi
Evin temizliği için 3 kişi geldi
Toplamda bana 127 bin tl ye mal oldu 😂
Personelin yemek üçretlerini hesaplamadım bile 😂
Bizi büyükşehirde bildiğin soyuyorlar. Temmuz'un ilk haftası Safranbolu'ya gittim. Orijinal dana derisi bilekliğe 75 lira yine orijinal deri şapkaya 350 lira para verdim. Bu gördüğün dekoratif ev 150 lira çatısını açıp içine şeker, çikolata koymalık ürün şaştım kaldım. Safranbolu bilindik yer gitmeden önce pahalıdır kesin diyordum. Tam aksi bir görüntüyle karşılaştım. 😮
Bunu ancak yazarak çözersin. Yaptığın her harcamayı hatta dilenciye verdiğin 1 TL WC için 5 TL vs. istisnasız her şeyi yaz. Ve hafta sonu bak gereksiz harcamaları ayrı bir kağıda yaz. Bir sonraki hafta onlardan kaç ve bunu her hafta tekrarla.
Eger simdi almazsam sonra daha pahaliya alirim mantigiyla hareket ediyorum hic pisman olmadim aklim alamadiklarimda 😈
İhtiyaç varsa mantıklı da ben ihtiyacım yoksa bile alıyorum
Yaaa hxxjzsdks
Dışarda yeme içme çok etkiliyor yaa shfjgl bide ansızın bir yere girip sürekli şunu bunu alsam demek artı online alışveriş bağımlılığı
Ay bende online bağımlılık yok neyseki ya yoksa icralık olurdum herhalde shdjsjksks
Alışveriş yapmadığım yıl diye bir kitap var onu olu
*oku
Görünürde bişe yok çok haklısın… 🥹 2 haftadır Türkiye’deyim 3000€ para gitti… Çaktırma çoğu alkol… 😬😬
Ben bu ay alkole pek harcamadım da cidden çok gereksiz gidiyor, serumlarım pahalı mesela cilt bakımına 10-15 bin zaten rahat gidiyor bende bunun dışında yeme içme takı şu bu vs saçma sapan şeyler hep
Bende kıyafet huyu yok ama dışarıda yeme içme kozmetik araba ve kediciğimin giderleri😬😬😬😬
Walla o kadar harcıyosan iyi kazanıyosun hakkındır ye dndndjdndndn
Aslında iyi kazanıyorum da elde para tutamıyorum maalesef
Borcun yoksa sorun da yok ye gitsin yarın ölmeyeceğimiz ne malum
Kredi borcum var ödüyorum
He o zaman önce onu bitirmek daha mantıklı bence
Malüm uygulamayı silsek harcamalar yarıya düşer bence
Bende yok o
Kayıt tutmak işe yarıyor aslında. Bende bazen dengeleyemiyorum ama not edince neye çok harcama yaptığımı görüyorum
Dhdhdh daha 2 gün önce aynı şeyi bende hatuna söylüyordum bu ay 140 gitmiş elle tutulur bi halt yok diye
millet acindan oluyor bu da gelmis burada fakirlere nispet yapar gibi konusuyor.. Allah hidayet ve merhamet nasip etsin
Millette benim kadar okusaydı o zaman
Kendine acımasızca mali disiplin uygulamak zorundasın
Valla cidden yapacağım
Kesinlikle şart
Yiyici bir sevgilin mi var ortada bir şey yoksa genelde sebep oluyor
Sevgilim ya da flörtüm yok, kendim çok gereksiz harcıyorum ya
hepsi bir ihtiyaç hepsi bir gereksinim öyle düşünüyorsun
Aslında değil işte ya
Ne alıyorsun kıyafet vs
Kıyafet pek değil de sosyal aktivite, cilt bakım vs bu tarz şeyler
Evet ya onlar bende 10-15 bin arası bir şey tutuyor çünkü kullandığım serumların fiyatı 1500 ve birkaç çeşit olunca maalesef fiyat katlanıyor
Yasal vasi olarak beni atasana 😁
Zenginlik baika bir şey para varsa harca
Kart limitlerini düşür
Evde otur hemşiree sende çıkma
Öhhhh senelik harcamami yapmışsın
Var ki harcıyoruz
Parayı kendin kazanman lazımki kurtulasın
Ya sanki bana havadan yağıyor sjdjssksksksk
100 bini neye harcadın merak ettim
Valla elle tutulur hiçbir şey yok ya, cilt bakımı, sosyalleşme, yemek içme kitap vs
Aman zaten onun için kazanıyoruz harca gitsin
Karttan borçlanıp patlatmadiktan sonra sorun yok bence 😅😅😅
Kredi kartım yok
Ne güzel bu zamanda kart olmayan tek insan olabilirsin
Keşke bizimde olmasa 😅😅😅
Gelir giderini yazarak kurtula bilirsin
Ay evet ya bütçe analizi yapacağım
Guzel
Kendi kazandigin parayla alışveriş yapmayı dene
İşten istifa et
İlacım olsa kendine sürecem de...
Bilsem bende yapardım
Harca gitsin
Ohaaaa
Kendini frenlemen gerek
Ne aldın?
Rahat batıyor ondandır
harcama
Harca öderim ben
Varki harcamışsin
Ne iş yapıyorsunuz
Maaş ne kadar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Öğrenimelemanı, bu durumu yaşamana üzüldüm ama hiç merak etme, bu çok yaygın bir sorun ve çözümü var! 🚀 İlk adım, harcamalarını nereye yaptığını net bir şekilde görmek. Bir harcama takibi uygulaması kullanmaya ne dersin? 🤔 Böylece ay sonunda paran nereye akmış, tek tek görürsün. Sonra da kendine bir bütçe belirleyip, "ihtiyaçlar" ve "istekler" diye ayırabilirsin. Hadi bakalım, bu işi beraber çözeriz! 👍