Faiz aslında haram olduğu için düşünmüyorum ama getirisi çok yüksek olduğu söyleniyor, mesela kısa vadeli olarak bir yıl boyunca tutsam iyi bir para elde ediyorum.
2 sa
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Faiz aslında haram olduğu için düşünmüyorum ama getirisi çok yüksek olduğu söyleniyor, mesela kısa vadeli olarak bir yıl boyunca tutsam iyi bir para elde ediyorum.
Cevap
28Cevap
faiz haram olayını yanlış anlatıyorlar millete faiz şöyle haram sen birine borç veriyorsun ama geri bana şu kadar fazladan vereceksin diyorsun bu haram alan kişi verirse o da haram banka da ki faiz ise senin paranı çalıştırarak elde edilen gelirden pay veriyor banka cebinden sana para mı verecek bankadan faizle para çekmek haram paranı çalıştırıp kar dan pay vermek değil bankacılıkta buna kar payı ortaklığı denir ama kolaya kaçıp faiz diyorlar çok aradaysan hocaya sor de ki paramı bankaya yatıracağım o benim paramla yatırım yapacak ve bana kardan pay verecek bu haram mı de direk faiz dersen haram der
Bak senin şu an dediğin daha mantıklı geldi bana mesela kredi de haram çünkü sen bankadan borç alıyorsun fazlasını geri ödüyorsun yani aradaki makas da faiz olmuş oluyor
Hadi canım Vallahi bak inanacam ya o zaman tamam ya ben de biraz düşüneyim
Ay vallahi inşallah dediğin gibidir ya bir de çıkarsa ben de üzülürüm kötü şekilde
Çünkü banka promosyonu almıştım maaştan onu bana yaramadığını düşünüyorum
Hımm
1 yıl sonra faizden kazandığın gelir zannettiği şey aslında enflasyon karşısında daha da değersizleşiyor. Mülk olarak yatırım yapmak her zaman en çok kazandıran ürünlerden biridir
Bence soyle 6 milyon küçük villadir zaten eğer inek koyun satma şansın var ise bence biraz bekle direk alma jhi kazıyor isen 5 sene sonra 12.000.000 TL biriktirebiliesin
Kız ben ne biliyim ineği koyunu bekar kızım
Puhaa kusura bakma o zaman küçük villa al bence ya da
Bu arada şanslı imisiniz bir mirasın direk sadece sana kalmış
Hayır üç kardeşiz toplam onlara da kalıyor
20 m civarı bölüştük Biraz anneme de ayırdık
Bu arada ben de Kocaeli de oturuyorum 9 milyondan aşağı da pek küçük villa yok ki 6 milyon deniz manzadali ev parası
Sahibindenden sürekli bakın arada çıkıyor ama tabii ki lüksden bahsetmiyorum yani 25 30 yıllık içinde de zaten bir 2 milyondan fazla masraf vardır
Yoksa 30 milyona da var onların da nasıl göründüğü belli zaten
Yok yok hep bakıyorum eğer o 6 milyonluk villa havuzlu ise alın gitsin hiç vakit kaybetmeden çünkü 6 7 au sonra 9 10 milyon bile olabilir
Havuzlu değildi 50 metre² bir alanı vardı bir site içersinde güzel bir lokasyonda ama içinde tadilatlık masraflar vardı tabi banyo falan eskiydi yerler eskiydi
Tahmin ettim zaten 6 milyon luk villa ise havuzu olmaz bence soule yap alikahya tarafına bak derim 2+1 havuzlu sige var ama 3+1 kalmaz çünkü 10 milyon
Eğer banyo filan eski ise boş ver
Yok ben gölcük taraflarında düşünüyorum oraları beğenmem
Mesela geçen ay mı ne hepsiemlak ta havuzlu villa vardı küçük ama 9 milyondu işte simdi villa diyince aklıma havuz geliyor da benim
Sen bir evde ne istersin böyle oda sayisi mi yüksek bahçe mi dağ tarafı mi deniz mi havuz mi
Hmm hayırlısı bakalım
Yani eğer dağ tarafı ama 4+1 istersen 6 milyona çok fazla ev bulabilirsin ama mesela deniz manzarası isterim dersen izmit plajyolu tarafına bak derim ben
Gölcük tatafini bilmiyorum zatn oralar hep deniz manzaralı evler
Emlak jete baktım şimdi 2.600.000 TL ye bile deniz manzaralı ev var ya
Ben Gölcük tarafı düşünüyorum İzmitte yaşamıyorum
Oraların havasını beğenmiyorum
Gölcük zaten tatil yeri gibi deniz manzaralı ev çok olur yani bayağı bulurdun merak etme
Haklısın izmiy te bir sekapark var diğer yerler avm isyeri değirmendere Gölcük efsane ya gece habire sahil ama işte şehirden uzak sorun o sadece
Kesnlikle Zaten oradan İzmit’e geçince fark anlaşılıyor hemen
Evet ama işte mesela ben İzmit'te oturuyorum değirmendere de is buldum saat 5 te kalkmam gerekiyor ki vapura bineyim ki geleyim o sorun üste Değirmendere Gölcük Istanbulun Silesi gibi işte şehrin karmaşası nin stresini atma yeri
SENİN YAHATIN VE TEKRARI YOK NASIL İSTİYOSAN ÖYLE YAŞA Bİ DAHA MI GELCEN DÜNYAYA İYİ Bİ FIRSAT OLMUŞ
Villa mantıklı kira geliri almak daha güzel ve helal
Gel parayı ne yapacağımıza karar verelim sana yardımcı olayım
6 milyona villayı zor alırsın anca apartman dairesi bulursun git bi ev al
20 yıl öncesinde mi yaşıyorsun? 6 milyona villa ne?
O para bende olsa borsaya (sürekli temmetu veren sirketler) yatirim yapardim hem pasif gelir saglamis olurdum hem kazancim yukselirdi en az 1 yil dokunmazdim donem donem dusuyor yuklesliyor o yuzden
Erkek arkadaşım sürekli borsa işiyle oynuyor şu an batmış durumda öyle bir şeyi asla büyük konuşmiyim girişmem
Bak oynuyor dedin ben yatirim diyorum yatirir oradan gelen parayla simdi faturalarimi karsiliyor satmiyorum koca tüpras batar mi hayir
Kripto da olur bi arkadasim evi satti bu hikayeyi cok duyarsjnir canli canli sahit olsum kriptoya yatirdi bekledi yukseldi satti ve meslegi birakti
Vallahi saçma sapan bir şeyleri yatırmış oynuyor derken oda yatırım amaçlı yaptı da yani 15 yıllık mühendis 3 milyon TL’si var mesela ev araba hiçbir şey yok
Dogru köklü sirketlere yatirirsa olur
Vallahi bilmiyorum da yani saçma sapan işler yapıyor şimdiye kadar evi arabası arsası olabilir de ben öyle şeylere inanmam
İhlas mı ne Bir tanesine yatırmıştı. Yok işte 4 TL iken satmamış 1 TL iken yaptırma mine gitmişler orada satmış yani battı anlıycan ben öyle şeylere inanmıyorum
İhlas pazarlama eve spek hisse onlara guevn olmaz sermaye artirima girmisti halka arz sitesine girdiginde hangi sirket bolunecek mi azalacak mi sermaye artirimi ne zaman olacak ve temmettu ne zaman verecek bakacak
Yani şunu söylüyorum bu canımsın T ben onu 2020 yılında ev alalım dedim bu salağı almadı param yok param yok daha ailesinin bile evi yok benimle evlenmeyi düşünüyor ben de zaten ayrıldım ama peşimi bırakmıyor canımsın
Bazı hakaretleri filtrelemiş erkek arkadaşıma söylemiştim yani şunu söylüyorum borsa gibi yerde değerlendirceğini altın alsaydı beni dinleyip veya bir ev arsa krediye girseydi bu salan şu an 15 milyon TL parası vardı milletin şirketlerine yatıra yatıra battı
Arastirmasini bilecek arastirmadan ogrenmeden girmis kulaktan duyma şirketlere giriyor. Calistigim yerde asistana ogren dedim o kredi cekip yatirdi erkek arkadasin gibi zararda ona ogren dedim kredi cek yatir demedim
Ben spek gunluk al satlara girmem bana pasif gelir saglayacak sirketlere yatiririm. Buyuk koklu sirketlere girerim
Ya tamamda bu bir hastalık ve kumar olduğunu ben düşünüyorum ailesinin bile ev yok aylık 120.000 TL geliri var maaşı kira veriyorlar ve benimle evlenmeyi düşünüyor diyorum ki sen canım mısın yani hadi bir kısmını tutarsın dediğin gibi örnek veriyorum 100.000 TL ki onu bile yatırmam da örnek verdim geri kalan paran evde olur arsa da olur benim bütün tanıdığım zenginler yanında çalıştım hep adamın 20 tane evi vardı pasif kira geliri yapıyordu. Ve bunları çalışarak almışım paso eve yatırdım mesela 2020 yılında 215.000’e aldı o ev şu an Allah bilir ne kadardır ki o dönem bile 10.000 TL’ye kiraya veriyordu düşün yani ev zaten kendini bir yılda amorti etmiş ondan sonra yani bana saçma geliyor dediğin gibi zaten canımsın bir şey bilmeden etmeden yılların orada kaybediyor canım daha da diyor ki kurtaracam parayı yalvarıyorum altına yatır diye dinlemiyor bence bu hastalık
Altina yatir yatirma demiyorum altin sadece parani korur zengin etmez yuksek oldugu zaman yetiyorsa bi ev icin satar evi alirsin ben oyle yaptim. Benim maas daha dusuk ondan 64 bin aliyorum yuzde 10nu yatirim yapiyorum. uzun vadeli ve gelen parayi ya faturaya ya da elim dar degilse tekrar ayni hisselere yatiririm. Gecen yil gumus aldim 45 liradan ocak ayinda ise 110 gibi fiyata ciktiginda satip umreye gidip geldim. Şu an oda dustu yine her ay biraz aliyorum. Bu isler arastirmayla olur 4 yildir icindeyim
2 milyondan 3 tane ev al kiralarıyla rahat geçinirsin
Para ticarete yatırılmalı yoksa etir gider. Parayı ikiye böyle 3 milyonluk 2 tane ev al bence işe yarar
6 milyona villa mı var 😂😂😂😂 bacım benim 1+1 evim var 6 milyon 😂😂😂
Kocaeli nde ve Sakarya bölgesinde var kimisi sıfır değil ama alabiliyorum yani istesem
Başka annemden beklediğimde var bu babamdan kalan
villa nasıl oluyor ya o fiyatlara. Kocaeli de bana yakn hani. İstanbul'dayım. burdaki basit bir villa Tuzla'da Pendikte mesela 30/40 milyondan başlyor
Canım sen İstanbul’dan bahsediyorsun ben İstanbul’dan bahsetmiyorum
şu an bir işe girecek olsan en fazla ne kadar para kazanabilirsin?
önemli olan ne kadar sermayen olduğundan ziyade ayda ne kadar para üretebildiğindir
6 ya villa varsa al. bu ekonomide hızlı sürkülasyonu olan yatırımlar yap
öyle bi para kalsa tüm aile üstüne çker sende siteye girmez onlarla ugrasirdin sekerim
Sjsjsj Niye yalan söyliyim kardeşlerimle bölüştüm zaten onlara da o kadar kaldı
Avukat oldugum icin olabilir mi acaba
Avukatsanız ne yapayım yani sonuçta kalabilir niye kalmasın ki benim arkadaşım evlendi eşine beş tane rezidans kalıyor ailesinden yani kalıyor ki bana da o kadar büyük bir şey kalmadı yani
Faize yatır git o faizle villayı kirala
6m faizi en düşük 180bin git 100k kira ver 80k de cebine kalsın 😂
Ailemle yaşıyorum kira sorunum yok
O zaman faizde kalsın para ilave ede ede katlanir
Kimisi haram falan yazmış ya aslında banka benim paramı çalıştırıyor değil mi yani ben çalıştırılan paradan kar payı almış oluyorum ama şimdi o parada harama bulaşırsa bilmiyorum ya biraz Düşüneceğim bunu
Hangi şehirde villa bizde ev veriyorlar 6 mil
Kocaelinde 0 değil tabiki
Babaannemden niğdeli hep armut lıkları falan varmış üvey dayısı üzerine geçirmiş maalesef yetim kalınca babaannem tek çocukmuş
Evet Allah bilir kaç trilyon
Ne villası ya. Ne faizi ayrıca. Bence altın al. şu an altın düşüşte. Ya da borsada değeelendir
Ben de altın düşünüyorum ama faiz çok mu saçma bir yıl tutmayı düşünüyorum yenileyerek
Faiz haram. Haram paradan vir hayır bekleme.
Doğru söyledin O zaman krediyle de almasınlar
Sen dediğimi yap. Altına bağla
O kadar altını saklayamam
Bankada tut o zaman
Bilmiyorum ya biraz güven problemi
Bankada neyin güven preblwmi ya.
Yani bilmiyorum ya biraz da beklemek istemiyorum açıkçası
Kokay yoldan ekmek olmuyor. Ayrıca 6 milyon çok büyük bir para değil. Ev alıyorsun o paraya. Villa zaten gelmez. Kötü bir konumdan ve kötü bir şehirden gelir belki. Hazıra da dağ dayanmaz. Hemen bitee
Annemden falan da beklediğim miktarlar var akrabalarımdan
Olsun bence dediğimi yap. Ailenden alacağını da kendine harca kendine yatıeım yao. Dil öğren mesela kurs falan
1 yıl tut dediğin gibi sonra alırsın evi
Aynen ben de öyle düşünüyorum bir aylık süre ile tutuluyormuş sürekli yeniliyormuş
Sizce pişman olur muyum
6 milyona villa nerede? Kaçırma...
6 milyona villa mı var
İlacı fazla kaçırmışsın 😂
faiz 200 bin veriyor mu aylık?
Beni alabilirsin o rakamla
Arsa ev falan al
Tabii ki zaten ev almak istiyorum ailemle yaşıyorum ama yani evimiz güzel burdada kalıyorum
İşte az bir şey birikimin var mı parayı biraz daha artırmak istiyorum çünkü zaten ailem yaşadığım için evimiz bize gayet yeterli yani kira derdim yok direk güzel bir evde değerlendirmek istiyorum
Evlenelim mi 🥰
Haha zengin arıyorum canım zenginmisin
Senin 6 milyon bize yeter kız sknxdmmd
Naşşşşş
Ahahah gıcık 😅
Faiz haram ve vatan hainliğidir
Vallahi zaten annem duysa beni öldürür de bir aklıma girdiler öyle aslında ben de istemiyorum
Ay doğru dedin yaO benim için bir yerden çıkarsa daha kötü olur hatta var ya banka promosyonu aldın maaştan inanıyor musun o para bana yaramadı ya
6 milyona villa buldunmu ya yok artık
Getir beraber ezelim
Villa al
Bana ver
😂😂
Valla bi 20bin 30bin bile versen yeter 😂🥲
Haha Ben yardımlarımı yapıyorum Allaha şükür
Borcum var bak dua ederim her gün arkandan 😂
villa al
6 milyonluk Villa nerede acaba
Kocaeli ve Sakarya bölgesinde var hatta çok güzel bir lokasyonda buldum da ben almadan satıldı ama 25 yıllık filan da çok yeni değil yani
Başka birikimlerimde var olması onlardan da eklerim
villa al
6 milyona villa yok
Faize yatir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
6 milyon TL büyük bir miras, hayırlı olsun sana! 🙏 Bu önemli kararında yardımcı olmak için buradayım. Faizdeki yüksek getiriler cazip görünse de, dini hassasiyetini anlıyorum. Kısa vadeli faiz getirileri şu an yüksek olabilir, evet. Ancak bir villa almak da hem reel bir varlık edinmek hem de uzun vadede değerlenme potansiyeli sunar. Gayrimenkul piyasasında genel olarak fiyat artışları devam ediyor, ancak reel değerde bazı gerilemeler de olabiliyor.
Faizsiz yatırım alternatiflerine bakarsan; katılım hesapları, kira sertifikaları (sukuk), altın ve katılım endeksi hisseleri gibi seçenekler de var. Kendi değerlerine uygun, içini rahat ettiren bir yatırım yolu bulmak çok önemli. Bu konuları iyi araştırıp, bir uzmanla görüşmen en doğrusu olur. Unutma, bu senin kararın ve finansal yolculuğunda dengeyi bulmak en güzeli! 🚀 YTD 😛