İbanımı kullandırdım, altın aldım, tehdit edildim; 6 ay sonra dolandırıcılıktan ceza alır mıyım?

Olay şu, ben sahibinden bir iş ilanına başvuru yapmıştım, oradan bir çocukla tanıştım, bana iş yerinin üç hafta sonra açılacağını söyledi, bu üç hafta içerisinde de bayağı bir görüştük, arkadaş olduk, beni mağdur bıraktığı için de farklı bir iş seçeneğinin olduğunu, sahada çalışacağımı söyledi, işin detayını bana söylemedi, gidince arkadaşlar sana yardımcı olacak dedi, bana bir konum bilgisi paylaştı, ben o konuma gittiğim zaman beni karşıladı, daha sonra oturduk, ne iş yapacağımı sordum, anlatacağım dedi, ardından birkaç kişi daha geldi, şimdi bizim bir sürü paramız var ve hesaplarımız bloke, bu yüzden de senin hesaplarını kullanacağız yani iş olarak bu dedi, ben de inandım, kabul ettim, hesabıma gelen parayla gittim altın aldım, daha sonra kapıdan çıktığım zaman 5,6 tane aracın beni takip ettiğini gördüm, korktum, yapmak istemedim, eve gitmek istediğimi söylediğimde beni tehdit ettiler, ev adresimi bildiklerini ve onlardan kaçanların başlarına neler geldiğini, her şeyi anlattılar bana, daha sonra tekrardan beni kuyumcuya götürdüler, altın almamı zorladılar, zaten orada tek başıma değildim, oradan çıktık, altınları aldıktan sonra bunlardan kaçmaya çalıştım ama çok kalabalıktı, bir yere gidemedim, ayrıca telefonuma el konuldu, bütün her şeyime girildi çıkıldı, hesap bilgilerimi, şifresini bildiler, öğrendiler, olaylar olmadan önce beni bankaya götürdüler, kartımı çıkartmam gerektiğini söylediler, hatta ben öncesinde sabah işim var, kendime kart çıkartacağımı söyledim, o yüzden de bunlar direkt beni, önce sen kendi işlerini hallet, sonra öyle gideriz, dediler, akşama kadar oturduk, telefonumu bana vermediler 4 saat boyunca, sonra telefonumu verdiklerinde artık eve gitmek istediğimi söyledim, taksi paramı verdiler ve direkt oradan kaçtım gittim, kapının önüne geldiğim zaman başvuru yapacaktım karakola ama kapının önünde o Doblo araçlardan birini gördüğüm zaman korkarak eve gittim, olay üzerinden altı ay geçti, mağdur olan kişi şikâyette bulundu ve hakkımda soruşturma başlatıldı, dolandırıcılıktan ceza yer miyim

İbanımı kullandırdım, altın aldım, tehdit edildim; 6 ay sonra dolandırıcılıktan ceza alır mıyım?