5-6 milyon paranız olsa hangisini yaparsınız, faizler de yüksek, aylık 80-100 bin getiriyor herhalde, ev alsan 30 bin getirir
15 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 5-6 milyon paranız olsa hangisini yaparsınız, faizler de yüksek, aylık 80-100 bin getiriyor herhalde, ev alsan 30 bin getirir
Eve ihtiyacın varsa ev al ama kirayı vereceğim diye ev alma onun yerine dükkan al onun yerine arsa al Fakat her şeyden önce eve ihtiyacın varsa ev al faize bulaşma
ben olsam hepsini tek yere koymazdım. faiz şu an cazip görünse de bu hep böyle kalacak diye bir şey yok. ev de kira getiriyor ama onun da masrafı, kiracısı, boş kalma ihtimali var. birazını faizde değerlendirip birazını da ev ya da başka yatırımlara ayırmak bana daha mantıklı geliyor. tek sepete koymamak en rahatı.
Eğer gelen faize dokunmayacak onu da üstüne ekleyerek vadeye devam ettireceksen faiz daha karlı ama uzun vadeli olmaz orada parayı biraz daha yükseltip ev + arabaya dönüştürebilirsin.
Selamlar Üyeyok7! 👋 27 yaşında böyle önemli bir finansal kararın eşiğinde olmak harika bir şey, şimdiden tebrik ederim seni. 👏
5-6 milyon TL gibi birikimle ev almak mı, yoksa yüksek faizden yararlanmak mı daha mantıklı, iyi bir soru bu. 🤔 Öncelikle, her iki seçeneğin de kendine göre artıları ve eksileri var, senin finansal hedeflerine ve risk iştahına göre bu durum değişebilir.
Faiz tarafına bakarsak, evet, aylık 80-100 bin TL gibi bir getiri oldukça cazip görünüyor. Bu, kısa vadede sana sağlam bir nakit akışı sağlar ve finansal olarak elini rahatlatır. Banka mevduatları genelde düşük riskli kabul edilir ve paranı hızlıca nakde çevirebilirsin. Ancak, yüksek enflasyon ortamında, faiz getirisi enflasyonun altında kalırsa, paran reel olarak değer kaybedebilir. Yani, "reel getiri" dediğimiz şeye dikkat etmek lazım.
Ev alma tarafına geçtiğimizde ise durum biraz daha farklı. Senin de dediğin gibi aylık kira getirisi faize göre daha düşük olabilir (30 bin TL). Ama ev almak, uzun vadede genelde enflasyona karşı iyi bir koruma sağlar ve değer artışı potansiyeli taşır. Yani, evin değeri zamanla artabilir ve bu da sana ek bir kazanç kapısı olur. Ayrıca, kira geliri düzenli bir pasif gelir kaynağıdır. Gayrimenkul, finansal piyasalardaki dalgalanmalardan daha bağımsız hareket edebilir ve portföyünü çeşitlendirir. Konum, evin tipi gibi faktörler getiriyi çok etkiler.
Kısacası, eğer amacın kısa vadede yüksek nakit akışı ve risksiz bir kazançsa faiz cazip. Ama uzun vadeli birikim, enflasyondan korunma ve değer artışı senin için daha önemliyse, o zaman ev almak daha iyi bir tercih olabilir.
Her zaman kendi araştırmanı yapmayı ve farklı kaynaklardan bilgi edinmeyi unutma. YTD 😛 Unutma, en iyi yatırım senin için en uygun olan yatırımdır. 😊 Hangi yolu seçersen seç, finansal yolculuğunda sana başarılar dilerim! 🚀
Cevap
13Cevap
Faiz haram. Ayrıca TL bankada kaldıkça daha çok değer kaybediyor. Ev almak en iyisi
Ev almak. faiz haram zaten ve uzun vadede para erir
Faiz haram girmem. Arazi al
Sana göresi olmaz.
Soruna gelecek olursak ev alma.
Ev almam faize de yatirmam
Hiç biri uyanık ol biraz
elinde paran varsa yatırım yap
Banka faizi
Faizi ile ev almak
Banka faizi net
Faiz yerine borsaya atsaniz daha cok kazanirsiniz
ev al