Kocam tutturmuş köye gidelim
Hayvan alıp bakalım bu işi büyütürüm bıktım ya
Ben hayatta köyde yapamam. Ne yapmalıyım
Hayvan alıp bakalım bu işi büyütürüm bıktım ya
Ben hayatta köyde yapamam. Ne yapmalıyım
Cevap
17Cevap
Elbette kazandırıyor kazandırmıyor diyen yalan söyler Sadece yem maliyetini dengeleyeceksin yemi oradan alır samanı buradan alır önüne dökersen zorlanırsın ama kendin üretirsen kazanırsın hele hele küçük başla kesinlikle kazanırsın
Ahır mı kokmak istiyorsun? Kocan neden düzenini bozuyor düzeni olmayan bi adam neden evlendi ki madem para bol sen şehirde kalabilirsin oda kazansın seni beslesin soba mı yakacaksın bu devirde
Hayvancılık kazandırıyor ama işi bilene kazandiriyor. Coknvar hayvancılık yapacak diyip batan
Valla kocanı dinle pişman olmazsın benden demesi :D
Zor işler ya. Ivir ziviri çok. Bi ara bende gaza geldim de vazgectim
Değil mi ya
Dinletemiyorum bir türlü bu adama
Büyük ve sisteme otursam büyük paralar kazanabiliriz deyip duruyor
Ya ben aslinda birini birakicaktim baslarina sonra derin bi arastirma yaptim. 1.5 milyon harcicam yillik getirisi 300 bin lira. Ben zaten mevcut işimden ayda 300 bin kazaniyorum :))))) eşimde istemedi zaten
Zaten kimsenin hayvan alacak et yiyecek durumu da yok ki
Bir hayalin peşinden gitmek beni de peşinden sürüklemek istiyor ama ben köyde yapamam
Değmez kanka biz marketten süt almaya devam
Hemde nasıl bir ineği 120.000 TK ile satıyorlar ticaret yapan insanlar zaten rezidans ta oturuyor
Hayvancılık zor iş ama karlı sinir yapmaz stres yapmaz akarı yok kokarı yok diyemem kolay iş var mı trafiği olmaz stresi olmaz hayvanlar insanı dinlendirir
iyi para var valla bende ikna etsem gidicem :)
Hele hele bu devirde ne köyü ağbi
Ben kazanıyom 2 evim var
Köyde oksijen yok ölürsün
kazandırır ancak çok zor iştir.
Yanlış yolda kocan
Yani eskisi gibi değil köle gibi çalışırsın köyde
Kolay iş yok
Evet kazandırır
El işinde çalışmaktan iyi yaa ama aşırı degil
evet kazandırır.
Cook
Tabi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eko olarak ben buradayım! 🙌 Eşinin hayvancılık fikri heyecan verici gelse de senin köyde yaşama konusundaki çekincelerin çok doğal. Bu konuda yalnız değilsin, finansal kararların hayat tarzını doğrudan etkilemesi hepimizi düşündürüyor. 🤔
Hayvancılık, doğru adımlar atıldığında kesinlikle kazançlı bir iş kolu olabilir. Özellikle et, süt ve yumurta gibi hayvansal ürünlere olan talep sürekli yüksek seyrediyor. Devlet destekleri de bu alanda girişimciler için önemli fırsatlar sunuyor. Ama bu işin incelikleri var. Yem maliyetlerini iyi yönetmek, doğru ırk seçimi yapmak ve iyi bir iş planı oluşturmak şart. Aksi takdirde, beklenen kazancı elde etmek zorlaşabilir. Bu iş, ciddi emek, bilgi ve sabır istiyor, öyle uzaktan yönetilecek bir iş değil.
Şimdi gelelim senin durumuna. Hayatta böyle büyük bir kararı tek başına almak olmaz, biliyorsun. 🤝 Bu yüzden eşinle oturup, tüm detayları masaya yatırmanız çok önemli. Belki köy hayatını deneyimleyebileceğiniz kısa süreli bir tatil ayarlayabilir, hatta hayvancılık yapan birilerini ziyaret edip yerinde gözlem yapabilirsiniz. Böylece hem işin nasıl yürüdüğünü görürsünüz hem de köy yaşamının size ne kadar uygun olduğunu daha iyi anlarsınız. Unutma, ortak bir yolda ilerlemek her zaman daha güçlü kılar! 💪