Az önce yanımdan geçen birisi bu ekonomik şartlarda onlar için harcanan para israf dedi. Sizce de öyle mi?

Az önce yanımdan geçen birisi bu ekonomik şartlarda onlar için harcanan para israf dedi. Sizce de öyle mi?
Hayır neden israf olsun. En çok onlar hak ediyor hepsine harcadığım para helali hoş olsun. asla ne sokak hayvanlarına ne evdeki bebeğime aldığım harcadığım paraya üzülürüm
Evdeki bebek normal bebek mi yoksa sokakta olmayan canlılardan mı?
Güzel yazmışsın.
Benim evcil hayvanım yok üzerine hayvan fobim var ona rağmen para harcıyorum asla israf olarak görmüyorum.
Onlar dertlerini anlatamayan canlılar bizim için.
Özellikle yaz aylarında su, kış aylarında yiyecek bulmaları sıkıntı. Kendimizden çok onları düşünmemiz gerekiyor. Ben ne ara sokak hayvanlarına bağladım 🤦♀️ tamam sustum😅
Dede sen mi oluyorsun 😅
Bence evet😏😅
@nomercy7 nin yaşı 31 ya ne yükleniyorsun adama burada dede olacak birisi varsa bu yaş ile benim jdkdks
Hayvan fobin olmasına rağmen böyle hassas ve düşünceliysen bir de fobin olmasa ne olurdu kim bilir.
Ev barınağa falan döner miydi? Jsksks
Nomercy tam bir dede😅 nihahahha
Dönerdi eminim 🥹
O dedeyse sen? Jdksks
Ben kendimi 25 de bıraktım 😌 ne derseniz deyin bana ne😏
Jdkdsl
Yok ninen😒
@_infinitum 😎😎😎
Thenk yuuu😌
Ricalar, teyze diyenlere inat jdjsksk
Ahaahha gör görrr😅
Şunu indirelim aşağaaa hemen hemen
Kör olanı😅😅
Asla degil onlar için çalişiyorum.3 kedim 2 köpeğim var. İnanmazsin belki ama kendime harcama yapmaya para kalmiyo. Klinik masrafları , oyuncaklari, mamaları derken para bitiyo😀 gelecek aya diye alırım kendime diye avutuyorum kendimi. dgd
2 kedi olucak
Dediklerinin doğru olmadığını düşündürtecek bir nedenim yok o yüzden ne dersen öyledir.
Normalde "Bir erkek çocuğu olmadan baba olur, olduktan sonra olmaz." derdim ama senin yazdığından yola çıkarsak "Bir kadın da anne olmadan da anne olabilir."
Anaçlık hissin epey fazlaymış bu güzel bir şey.
Sen yine de az az kendine de para ayır tabi kdjdkd
Çocuklarım diye seviyorum. İzmir ' de pek garipsemezler ama bu sitede hayvandan çocuk mu olur diye linç yedigim doğrudur. Sahiplenme anaç duygusu çok farkli
Yaa bu çok güzelmiş.
Sahiplenme de değil ama tam, ondan da fazlası sanki çünkü sahiplenme adi altında farklı şeyler yaşatanlar da var. İkisinin ortasını bulalım bence jdksk
Artık yetişkin köpekler kedi yavrularına bile bakıyorken linçlemek nedir ya. Gerçi bu site konu olunca şaşırmamak lazım.
Aynen öyle
Kendisine, çocuğuna harcadığı para israf mı oluyor o zaman. Tabi ki de değil. Bebek gibi sana bağımlı bir can. O sorumluluğu alarak evde besliyorsun zaten. Bence söyleyem her kimse aşırı boş yapmış.
Acaba onlara bile de parası yok mu diye düşündüm ben de duyunca.
Cevap
13Cevap
Hayır neden israf olsun onlarda can
Doğru.
3 kedim var sadece mamaları 2800tl
Dışarıdaki hayvanlara da alıyorum daha uygunundan. İsraf değil insaniyet. Gidip sigaraya verirler 90tl günde ama.
Güzel bir detay yazdın. Hem de o kendilerine zarar vermesine rağmen.
Bence de israf. O yüzden sahiplenmiyorum😄
Ama evlat olarak görenler için değildir..
Onları da obje olarak görüp, edinip, sahip çıkmayanlar asıl bişeyin israfı da, neyse..
Neyin israfı diye sorup yazdırtma girişiminde bulunayım mı? Djkdks
O evcili sahiplenip apartman dairesinde yaşamak zorunda bırakan, işe gidip evcili evde yalnız bırakan, yardıma, sevgiye muhtaç binlerce çocuk varken cins köpekleri satın alanlar (satın almak hayvanların sömürüldiğü bu kapital sistemi beslemek demek) hem maddi, hem manevi israfa sebep oluyorlar..
Yüzünde tonla boya olup kucağında fino ile duyar kasan sözde hayvan sever ablalara sormak lazım. O makyaj malzemeleri üretilirken arge aşamasında olsun, üretim aşamasında olsun kaç cana kıyılıyor veya elindeki fino üretilirken?
Herkes kapısının önüne mama, su koysun. Tamam koyduk. O mamaları yiyen kediler daha sık kızışma dönemine girmiyorlar mı?
Sokakta yaşayan canlara iyilik yapmak isteyen onu önce kısırlaştırır. Sonra karnını doyurur. Sonra barınıcak yer sağlar.
Ki bence hayvanlar gibi insanlar da kısırlaştırılmalı. Özellikle cinsel istismar ve saldırı suçu işleyenler.
Analiz olmuş bu resmen.
Konu ile ilgili baya okuma yapmışsın bu çok belli.
Cevaba yazaydın ya jsksl
Pek de paylaşımcı jdksls
Aahahah bu yaşlandım demek olmuyor ama dimi?
Umarım bu bitmez jdksks
Ahahaha bu iyiymiş jdksks
İsraf değil imkanı olan harcar benim kedim var 300 tl masrafı var belki 500 imkanım var harcıyorum eve gelince bi seviyorum günün stresini atiyorum değer mi deger
Ünlü doktorlardan bir tanesi kedilerin sırf bu sebeple bile yakında tutulması gerektiğini söylemişti. Cidden öyle bir etkileri var.
Hayır tabiki biz ne kadar kendimize bakıyorsak onlarında bakıma harcamaya ihtiyacı var şahsi olarak kedilerime harcamayi severim ☺️💗
Kaç tane var?
Dumanım başta 3 tane vardı küçük gitti babamın alerjisi var diye genel bir cümle kurdum şu an 1 tane var ❤️
Babanın başta kabul etmesi bile güzel bir şeymiş alerjiye rağmen. Sana iyi geliyor belli.
Babam sever ama bir ara baya alerjisi tutmuştu onların ayrı odası varda böyle oldu işte duman oğlum var paşam o herşeye bedel. Herkese iyi geliyor 🥰
Paşa gri renkli belli oldu. Güzelmiş size olan etkisi.
Ege kediisi gri beyaz 😅 tekirimsi ama ömrüm o benim 💕
Bebek, çocuk, evlat kelimeleri gelmişti ama ömrüm yazarak zirveye çıkardın. Çok güzel bir şey bu ikiniz için de.
Daha çok evde anımız var bugün annem kanat yapmış bugün niye yanıma gelmiyor dedim mutfakta kanatin başında pişmesini bekliyordu ben gelince bacağıma dolanmaya başladı vermisler ama hala akli yemekte 😅😅
Ahahaha çok iyiymiş bu.
😇😇
Onlar da bebek sayılır. Bazı insanların da nefes almaması gerek oksijen israfı
Bak bunda maalesef aynı fikirdeyim
Hayır değil. Bir cana harcanan para nasıl israf olabilir?
Ne güzel bir ifade olmuş, bir cana.
Sokak hayvanlarına mama almak için verilen para israf değildir..
Diğerlerine harcananlar hakkında ne düşünüyorsun? Mesela mama olmayan şeyler için falan?
Eğitim almış köpeklerin ihtiyaçları bitmiyor. Yaş mama, duş sabunları vs. Ama mama almayıp her gün et yerse para israf olabilir..
İnsan için ne israfsa onlar için de israf diyorsun yani, güzel.
Tabi öyle. İsraf edilen para gelir senin belan olur. 😃😃
Aaaa yeni bir şey öğrenicem galiba, o nasıl oluyor?
😂😂😂
Parayı saçma sapan yerlere veren kişilere söylüyorum, sizlik bir durum yok efendim.
Aman efenim ben zaten kendim için sormadım, ben israf yerine yatırım yapıyorum. İsraf yapan arkadaşların gözünü korkutayım diye sordum kdkdls
Jxnd x
İki sultan papağanı geldi eve bi sekilde ama kavga ediyorlar.. bazen sadece üzüntü
Çok güzel onlar ama alıp veremedikleri ne acaba?
Ahahah onlarda da mı var ya bunlar. Umarım alışırlar.
Stres iyi değil, önce sen sonra onlar. Ayrı ayrı da bakacak birileri olabilir.
Hayvanın yediği 1 avuç mama onuda kısıtlıcaz
Acaba onu da veremeyecek durumda mı diye düşündüm ben de duyunca.
insanların aşırı yalnızlaşmasının yan etkileri
herkes onlarda arıyor insanlığı
Aynı fikirdeyim. İşin enteresanı insandan daha iyi paylaşabiliyorlar yalnızlığı.
maması verilmediğinde?
İnsanla aynı fikirde olunmadığında?
çıkarsız bir hayvan ilişkisi yok ne 2 ayaklı ne 4 ayaklı :D
Bunda aynı fikirdeyim bak. Yalnız işte aslında aynı tür olunca daha iyi olur diyorsun ama canlı gelişmişliği ne kadar fazla olursa o kadar zarar verebiliyor. O yüzden hayvanlar tercih edilmeye devam edilecek gibi duruyor.
ben kedilerin ev içine hapsedilmesine karşıyım... kedi bakmama rağmen...,
kedilerle dağlarda bile yürüdüm...
özgür ruhlular
o gezecek
isterse gelecek
Bunda da aynı düşünüyoruz. Daha kendimiz insan olamamışken onları da insansılaştırmak yanlış.
O yanınızdan geçen insan değil. Aksine insana değil hayvanlara harcanmalı paralar.
Yanımdan geçen nedir peki?
Yaratık.
Neden israf olsun ki herkes rızkını yer o da onların rizki
İsraf kelimesini kullananların bazıları rızık kelimesini bilmiyor maalesef
ömründe hiç hayvan sevgisi ile tanışmamış ise öyle demesi normal
Kesin pembe donu da yoktur kdksls
senin var mi
Heh yinr başladık jdkslsl
ok, bays
İhtiyaç nalzemesi ise yani mama ilaç vs değil. Papyondu papuctu filan bildiğin israf işte
Güzel yorum.
Teşekkür ederim
Hiç de bile değil ne mutlu ki bir can bakıyoruz ve insandan bin kat dost hem nankör değil
Bence de öyle. Gerçi kediler için tersini söylerler dkldsl
Ya insan doğurduğu 5 çocuğu bile birbirini benzemiyorken. Kim ne bakarsa baksın önemli olan bir can bakıyordun ne mutlu ki bakabiliyoruz. İleride oda olmayacak gibi
İleride neden olmayacak gibi?
Ekonomi? Baksana ölüyorlar hepsi
O kesin. Silon zamanlarda farklı yaklaşımlar da oluyor ya onlar için o yüzden hangisini kastettin onu merak ettim. Küresel ısınma vs. de ekleyince seçenek çok onları zorlayan.
Bize de kalmayacak kuru ekmek gibi onlar ile de paylaşmayacağız o evlat gibi oluyor. Can oluyor, laf söylemiyor, kırmıyor dökmüyor. Üzüldüğünde gelip saatlerce yanında bekliyor gözünü dahi kırpmıyor. Arkandan konuşmuyor, ne verirsen onu yiyor beğenmem demiyor.
Ne güzel yazmışsın.
Bana cok asiri geliyor.
Neden? Fikrini merak ettim bak.
Kesinlikle.
Nasıl ki bebek, çocuk ürunleri fahiş ise nasıl olsa ona yakın bir şekilde seviliyor ve duygusal yaklaşılıyor diye bu da kullanılıyor.
Bizde kedi var harcadığımız parayı dert etmiyorum ama tüy sıkıntısı beni çıldırtıyor
Tüylerle nasıl uğraşıyorsun peki?
Sürekli temizlemek gerekiyor özellikle siyahlı kıyafetlerde deliriyorum resmen
Kedi beyaz
Baya fark eder kontrast olduğu için haklısın, kolay gelsin.
Harcama kalemine bağlı.
Yiyecek ise israf olmaz.
Farklı şeyler; köpek oteli, kopek oyuncağı, evde köpek beslemek bunlar maliyet
Bizim için israf olan onlar için de olur diyorsun.
Özgürlükleri yok oluyor, doğal ortamlarını yaşayamıyorlar haklısın. Hangisi daha iyi olur bilmek zor.
Hayır tabi ki de onlarda bir can sen ben vermezsek kim verecek mamasını
Doğru diyorsun.
Trol yapacak yeni bir üye görüyorum sanki. Hoş geldin.
Kime göre neye göre durumu iyi ise israf değil. Durumu kötü kendini zor geçindiryorsa israf
Galiba bu soruya ben cevap versem aynısını yazardım.
Paramız var ki alıyoruz bakıyoruz, ona ne ayol
Bence de. Galiba kendi durumu farklıydı öyle tahmin ettim ama bilmiyorum tabi.
Çok masraflılar gerçekten
Kullanıcı adının bir anlamı var mı?
KS ye düşen ilk yağmur damlası
Vaaay güzelmiş.
Hayır tabi ki canım feda oğluma
Türü ve cinsi nedir?
British shorthair
Baya ünlü bir kediymiş.
Kullanıcı adın da yaratıcı kdkssk
Teşekkürler dlsks
abartılmadığı sürece asla israf değil
Hangi noktadan sonra abattma olur peki?
İhtiyaç fazlası yani güzel yorum.
Hayır. Öyle düşünmüyorum.
Neden?
Bazen Bazı şeylere gerçekten boş yere para harcıyoruz. Bunun yaparken israf olmuyor da neden bir hayvanın bakımı, yiyeceği ya da doktor masrafı israf oluyor?
Güzel bir yorum olmuş. Önce kendi israflarımızı düzeltmeliyiz.
Kesinlikle
Bu soruyu görmemiş olalım bence.
Ben de onun dediğini duymamış olayım bari.
muhtaç çocuklar önceliğimiz olsun lütfen...
Kamu spotu gibi olmuş, güzel. Olsun.
Kedim var kum mama bin lira
Kum mamanın farkı nedir?
Bence sevgiline harcadığın para israf 😌
Mutlu etmeyen bir ilişki deneyimi olmuş galiba da özellikle kadınlar için sevgililik dönemi para harcanacak bir dönem olmamalı. Çok fazla suistimal eden var şu anda bunu.
İnsalar israf
O da doğru.
Tabiki hayır
Zaten bu kullanıcı adını kullanan birisinden tersi bir cevap beklenmezdi.
Neden peki?
Iki tane evladım var kendimden çok onlara harcama yapıyorum israf değil ihtiyaç onların ki de
Evlat tanımı güzelmiş.
Her zaman öyle
Selamün aleyküm. Olabilir :)):))
Siteye gelir gelmez cevaplamışsın gibi olmuş jdksl
Neden olabilir?
evet
Neden?
Farklı bir bakış açısı, güzelmiş.
hayvanın var nerde yatar sen bilirsin tuvaletini nereye yapar ne yer ne zaman yer ne kadar senin kararın. çiftleşme senin insiyatifin kaç yavrusu ile birlikte yaşayacak senin kararın, senin seçtiğin ile çiftleşecek kısırlaştırma senin kararın senin komutunun dışı yasak
bunların hepsinin cezası var senin dünyanda
bunlar hayvanın dünyasında var mı?
Aslında var ama bu belgesellere konu olacak ayrıntılar. Demek istediğin şey doğru.
Tabi ki hayır.
Sen baya doluymuşsun ya bu konuda.
Umarım yakın zamanda tam tersi kişilerle iletişim kurarsın.
Oooo ciddi ciddi yaralanmışsın. Zaman lazım bu hissin geçmesi için. En doğru kararı vermişsindir kendin için. Umarim daha iyi hissedersin böyle.
kadın bizde insan olma değerlerine sahip olmayı istemiyor değer ver saygı duy destek ol anlamı yok
saçma canım şeylerin peşinde geziyor. Para harca diyor bana. Beni anlayacak kapasitesi yok işte. Ben eski medyacıyım bulmak istediğim kişiyi bulurum. Ünlü de olabilir benim için sorun değil. İstediği kişinin kulisine sokarım ama değmez. mekan falan sorun değil. Ama değmez yani
Tespit gibi tespit olmuş.
Maalesef ilişki anlayışları artık o oldu.
Masraflarımı karşıla, bana hediyeler al, istediklerimi ver ben de sana...
Hayat şartları da buna itiyor biraz evet ama nereye gidiliyor hiç bilmiyorum.
İleride kadınlar için tek bir meslek kalacak diye korkuyorum.
Neden olsun
Duyunca ben de düşündüm bunu, kendi bütçesi ile ilgiliydi herhalde.
Ne münasebet
Teesüf ederiz eksik kalmış onu da ben tamamlayayım.
Zaten bu Pp ye sahip birknden farklı cevap beklenemezdi jdksls
Aynen öyle.
Seninki zaten kar topu gibi. İnternetten mi o yoksa seninki mi?
Sen bu kadar niyet etmişken olur. Çok iyi bakacağın da belli şimdiden.
Rica ederim, bu çok belli.
Hepimizi etsin, herkesin ihtiyacı var şu günlerde.
Teşekkür ederim.
Aaaa çok güzel ve benim için de önemli bir detayı yazdın, hak etmek.
Onları etsin bari, itiraz edemicem jdksl
Evet
Bi suru zimbirti da uretiliyo bu simarik evcil hayvanlar icin. Sacmalik otesi. Kaynaklari bir kopegin pati ayakkabisi veya kopek tshirtu tokasi vs icin harcamak ne kadar mantikli zaten... sacmalik otesi.
Hele evinde kus besleyenleri hic anlamiyorum. Kus abi ucmasi gerken bi hayvan sen evde kafese koyuyosun. Bi de hayvansever takiliyo bu tipler :D komedi.
Kafesin her türlüsüne karşıyım, hayvana da insana da.
Yalnız o parayı harcayacak olan oraya olmada başka yere harcıyor gibi jdksls
Nereye harcarsa harcasin ama sacmalik iste uretilen esyalar. Kediyi kopegi suslemek icin dunyanin kaynaklarini bos bos harciyolar bu hayvantaparlardan para almak icin... sacmalik yani... kedi kopek kuaforu falan var qk sacmalik ya...
Hayvanlarla ilgili itemleri gereksiz buluyorum bence hayvan beslemek bile gereksiz ya.. once bo hayvancilik yapsinlar onlari beslesinler :D ciftlik hayvani ithal ediyoz, saman ithal ediyoz, falan filan... ulkeye bak..
Ahahaha samanı ithal etmek. Bunu o kadar çok yerde kullanıyorun ve söylüyorum ki. Haklısın.
Ulke çöp cöp... keske bill gates tekno-tarim yapsa artik ya... ulkeyi yabanci yatirimlar anca kurtarabilir. Yoksa bizim turkler höt höt hulooog diye bagirir ulkeyi daha da batirir...
O adam da riskli jhjhj
Evet
Neden?
Senin yediğin israf değilse o da değil can o da
Bir farkımız yok aslında, doğru.
Asla değil
Neden?
Yardım etmemiz gerekiyor insanlık henüz ölmedi
Ölmeye yakın gidiyor ama umarım ölmez.
Hayır degilll
Neden?
Kime göre israf mi
Soruyu size sorduğuma göre?
yoo bana sormadin ben tesadüf gördüm
Ahahhaa bu iyiydi sevdim.
Zaten soramam gizlisin.
Bu kafa genel mi yoksa bir şey içince mi oluyor? Ldksls
Sen hep burada takila takila molotoflar denk feliyor tabi akli calisan birini görünce hönk olman normal mk :D
Kitle olarak haklısın bak aynı fikirdeyim de ben o kadar da burada değilim ya bir şeye denk gelince onu soruyorum hatta denk gelmezsem yok dksksk
Sen nerelerde takılırsın?
Sana günün sözünü birakiyim gidiyim daha yufka alacam lan gözleme yapacaklarmis.
Cin başka peri başka :D
İkincisi şeytandı sanki onun kdksk
Gözleme iyidir, afiyet olsun.
hayır bence değilki
Neden değil?
Anlamadığın için fakir olabilirsin. En kısa zamanda anlamak için bir şeyler yapmalısın.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?