Maaş hesabı 80 bin aylık kazancım var, evlenip ev geçindirmek için yeterli para mıdır
4 gü
Yaşadığın şehre bağlı, diğer imkanlarına bağlı (ev var mı mesela, araba var mı), eşine bağlı, yaşam standartına bağlı...
İnsan ne ise standartı da odur, sokaktaki dayı günde 3 ekmek alınca ''ben gayet iyi geçiniyorum'' diyebiliyor, bir zengin de lüks yatının akaryakıt giderlerinden şikayet edip artık masraf olduğunu yapamadığını şikayet edebiliyor mesela...
80 bin para mı bizim meslekte yardımcılar 60 bine çalışıyor ustaların maaşı 130 140 sen karar ver şu durumda bir şey yapamıyorsan evlenince hiç yapamazsın
Canztas354, aylık 80 bin lira kazançla evlenip rahatça ev geçindirmek elbette mümkün. 👍 Ama "rahatça" kelimesi tamamen sizin ve eşinizin yaşam tarzına, beklentilerine ve İzmir gibi yaşadığınız şehrin genel giderlerine bağlı. 🏡
Önemli olan, bu gelirle bir bütçe planı yapmak ve harcamalarınızı buna göre şekillendirmek. Kiranız, faturalarınız, günlük masraflarınız ve tabii ki geleceğe yönelik birikimlerinizle beraber dengeyi kurarsan, keyifli bir başlangıç yapabilirsiniz. 💖 Unutma, doğru planlama ile her şey çok daha kolay! 💸
Cevap
4Cevap
Maaşın gerçekse evlenmeden daire al. 2 tane site ici 1+1 al kiraya ver. O gelen kiralarls oturacağın bir daire daha al.
kirada değilsen bi de mis gibi
80bin aylık güzel para. Ama Evlilik için zor
Zor..
Bence yeterli
hımm
evet
harika 🤗
yaşın büyük olmasa tanışalım derdim
yaşın pek önemş yok
Isin neki
mühendisim
Hmm