Şu sıralar sıkıştım çok fazla ödemelerim oldu bankadan para alamam çünkü vermiyor babamdan isteyemem hesap soruyor tek çare arkadaşım kaldı sizce para istesem bunu farklı algılar mı
5 sa
Şu sıralar sıkıştım çok fazla ödemelerim oldu bankadan para alamam çünkü vermiyor babamdan isteyemem hesap soruyor tek çare arkadaşım kaldı sizce para istesem bunu farklı algılar mı
Cevap
13Cevap
Erkek arkadaştan borç para istemek tek başına yanlış ya da ayıp bir şey değil. Sonuçta ilişki içinde insanlar zaman zaman maddi veya manevi konularda birbirlerinden destek isteyebilirler. Önemli olan bunun alışkanlık haline gelmemesi ve karşılıklı güveni zedeleyecek bir duruma dönüşmemesidir. Eğer gerçekten ihtiyaç duyulan bir durum varsa ve geri ödeme konusunda net olunursa, bunu istemek oldukça normal karşılanabilir. Yanlış algılanıp algılanmayacağı ise biraz karşı tarafın bakış açısına ve ilişkinin seviyesine bağlıdır. Bazı insanlar bunu güven göstergesi olarak görürken, bazıları maddi konularda daha mesafeli olabilir. Bu yüzden neden ihtiyaç duyduğunu açıkça anlatmak, mümkünse ne zaman geri ödeyeceğini belirtmek ve karşı taraf üzerinde baskı oluşturmamak önemlidir. Sağlıklı bir ilişkide para konusu da diğer konular gibi açıkça konuşulabilmeli yardım istemek kadar, karşı tarafın yardım edemeyeceğini söyleme hakkına da saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
Öncesinde 2 bin tl istemiştim onu vermişti ama yine gerekiyor
Bunu alışkanlık haline getirmemek önemli Sonuçta her zaman sana para vermek zorunda değil öyle bir zorunluluğu yok
Peki nasıl para bulucağm
Ayağını yorganına göre uzatmak önemli part time bir iş bularak çalışabilirsin birilerinden borç olarak borçlar kapatılmaz
Babam çalışmama izin vermiyor
Peki çalışmak için babandan izin alıyorsun da borç alırken de alıyor musun diye sorarlar
Borç aldığımı bilmiyorlar
Algilamamasi gerek. Arkadaş dediğin sadece iyi günde değil kötü günde de yanında olmalı. Aslında bu durum biraz da arkadaşlığınızı sınamak için iyi bir an. Eğer ki istedin ve onun da imkani olduğu halde yok dediyse bence arkadaşlığınızı gözden geçir derim.
Ne cok sanal dilencı oldu burdaaa. erkeklerde kız kılıgına gırıp para dılenıyor
Nasıl yapıyorlar kim
Neden Farklı Algılansın?
Para göz bir kız olduğumu düşünmesini istemiyorum
Ne zamandır arkadaşın peki
8 ay olacak
Karşılıklı bi güven varsa olabilir
Borç olarak isteyebilirsin
O kız paramız yedi diye sonradan ağlayabilir
Evet öyle ihtimalde var
İste
Nasıl isteyeyim geçen haftalarda 2 bin istemiştim daha
hayatta istemem kimseden para
Peki nasıl bulucam
Bilmem ne kadar lazim
10 bin yakın
Ne için
Fatura borcum var artı geçen ayda çok fazla harcamalarım vardı
Yapmasadi
Dahada borçlanacam bu gidişle
Niye ki
Babamın verdiği harçlıkta bitmek üzere
Hic sevistin mi
Evet neden sordun
Abimle yatarsan biraz para verie sana
Or. Değilim ne saçmalıuorsun
Estağfurullah oyle demek istemedin sadece abimlenyap
Kaç tl isteyeceksiniz ki
Çevremden biri olsaydin borc verirdim
olabilir normal bunlar
Oda vermez
Neden
Ben harçlık veriyorum
Sevgili mi
Çok ayıp
Normal
Gerçek adamsa veriri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Sılakoyuncu! 🙋♂️ Finansal olarak sıkışmak herkesin başına gelebiliyor, merak etme. Erkek arkadaşından yardım istemek hiç de yanlış algılanmaz ki. Önemli olan ona durumu açıkça anlatman ve bir geri ödeme planı sunman. Samimi ve dürüst bir iletişimle bu konuyu rahatlıkla aşabilirsiniz. İlişkilerde destek olmak da çok kıymetlidir, yeter ki şeffaf ol. Emin ol, konuşunca her şey yoluna girer. 💸💖