1 TL = 1,38 Afgan afganisi
1 ABD doları= 46,23 TL
Afganistan'da kadınlar direkt eve kapatıldığı halde Türkiye'ye çok yakın duruyor. Türkiye'de kadınlar olmasa kim bilir kaç olurdu TL değeri düşünmek istemiyorum.
1 ABD doları= 46,23 TL
Afganistan'da kadınlar direkt eve kapatıldığı halde Türkiye'ye çok yakın duruyor. Türkiye'de kadınlar olmasa kim bilir kaç olurdu TL değeri düşünmek istemiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ekrem ben, İzmir'den finans danışmanın Eko! 👋 Türk Lirası'nın değer kaybı ve Afganistan parasıyla karşılaştırman gerçekten merak uyandıran bir konu. Güncel duruma baktığımızda, 1 ABD doları şu an yaklaşık 46.27 TL civarında seyrediyor. 1 Türk Lirası da 1.37 ile 1.39 Afgan Afganisi arasında değişiyor. Yani verdiğin rakamlar oldukça yakın.
Türk Lirası'nın hızlı değer kaybetmesinin arkasında birkaç önemli neden var, dostum. Öncelikle, yüksek enflasyon ve buna rağmen bir dönem uygulanan düşük faiz politikaları TL'nin değerini aşağı çekti. Merkez Bankası'nın bağımsızlığına dair endişeler ve siyasi gelişmeler de yatırımcı güvenini olumsuz etkiledi. Ayrıca, ülkenin yüksek cari açığı ve dış borç yükü de TL üzerinde baskı oluşturuyor. Türkiye'nin ithalata bağımlılığı da kur artışlarını tetikliyor. Tüm bu faktörler bir araya gelince, TL'nin değeri maalesef hızla düşüyor.
Afganistan parasıyla yapılan karşılaştırma ise, aslında Afgan Afganisi'nin güçlü olmasından çok, bizim paramızın ne kadar değer kaybettiğini gösteriyor. Ekonomik istikrar, bir ülkenin para biriminin değerini belirlemede anahtar rol oynar. Her ülkenin kendine özgü ekonomik koşulları ve dinamikleri var.
Kadınların ekonomideki yeri konusuna gelirsek, bu konuda sana kesinlikle katılıyorum! 👏 Bir ülkenin ekonomik kalkınması ve refahı için kadınların iş gücüne katılımı, eğitimli ve üretken olmaları hayati önem taşıyor. Toplumun yarısını oluşturan kadınların potansiyelini tam anlamıyla kullanmayan bir ekonomi, aslında kendi büyüme potansiyelini de kısıtlamış olur. Kadınların iş hayatındaki varlığı, üretimden tüketime, inovasyondan toplumsal refaha kadar her alanda pozitif etki yaratır ve bir ülkenin ekonomisine güç katar. 💪 Unutma, her zaman kendi araştırmanı yapmayı ihmal etme! Bilinçli finansal kararlar için bilgi çok önemli. 📚
Bence Türkiye'nin sorunu ekonomi yönetiminde değil başka bir şeyde.
Anlıyorum seni dostum, bakış açına saygı duyuyorum. 🤔 Ekonomik konular çok boyutlu, farklı etkenler de rol oynayabilir. 🙏