1 ABD Doları = 20,45 Türk Lirası oldu.
(30 Mayıs 2023/13:00)

🔴Türk Lirası son bir haftada %1 değer kaybetti.
🇹🇷1 ABD Doları = 20,35 Türk Lirası oldu.
1) faizi düşürmek faiz giderini azaltsada. Enflasyon u arttırır ve paranın değer kaybetmesi olarak geri döner
2) demokratik olan ülkelere yabancı yatırım fazla iken demokratik olmayan ülkelere yabancı yatırım olmaz. Buda ekonomiyi olumsuz etkiler
3) fazla para basmak paranın değer kaybetmesine ve enflasyon a yol açar
4) bütce açığının fazla olması enflasyon u ve cari döviz kurna yükseltici etki yapar. Bütçe açığı, devletin bütçe giderlerinin, gelirlerinden fazla olması durumunda ortaya çıkan açığı gösterir.
5) dıs ticaret açığı
Dış ticaret açığı, döviz piyasasında mevcut para biriminin değerinin düşmesine yol açar. Bu durumda ithal edilen malların maliyetinde artış yaşanır ve enflasyon görülür.
6) merkez bankası rezervinin düsmesi de etki eder.
rezervler azalınca riskler artar, riskler artınca yatırımlar iyice düşer.
Demokrasi pek umurlarında değil. Faizi düşüyor lar çünkü faiz giderinj azaltamk istiyorlar , faiz düsünce enflasyon artar halk geçinemez gibi şeyler pek umurlarında değil. onun dışında enflasyon un fazla olması turizm gelirlerinin arttırıyor. yabancıların ülkemizdeki malları alması kolaylasıyor çünkü onların para birmi degerlenmis bizimki değer kaybetmiş olduğu için.. mesela enflasyon un düşmesi düsik enflasyon oranı olmasına sebep olur düşük enflasyon oranı ise yüksek işsizlik oranına neden olmaktadır. Bu iki ekonomik sorun arasındaki ilişkiyi Phillips eğrisi yardımı ile analiz etmek mümkündür. Ve sadece buda değil enflasyon un fazla olması insanları para harcamaya davet eder. insanlar enflasyon varken para biriktirmek istemez çünkü ilerde mallar daha değerlenir onun yerine daha fazla enflasyon artmadan paramla bir sürü şey almalıyım ve ucuza yedeklemeliyim düsüncesinde olur buda ekonomi daha akışkan hale getirir. enflasyon un fazla düşmeside ekonomik durgunluğa da sebep olabiliyor. yani enflasyon un kötü yönleri fazla olduğu kadar iyi taraflarıda vardır.
Evet halkı düşünen yok üzgünüm ama halk umurlarında değil kendi rahtlarına bakıyorlar
Maalesef böyle bu yüzden halkı düsünene bir ekonomi isteniyorsa bunu en iyi sağlayan politika sosyal demokratlardır. Türkiye ise kendi kaderini seçti artık eleştiri yapmak ve bir sonraki seçimlerde doğru oy kullanmak dışında yapabileceğimiz bir şey yok maalesef ki
Cevap
7Cevap
Durmaz hatta bu seçim sonucu istemediğimiz gibi olduğu içinde daha da artacak zaten dolar
Zaten TL nin değer kaybı milletin çoğunluğunun umurunda değil. Heyet memnun. Sanırım biz para piyasalarına gereğinden fazla değer veriyoruz. Yakında asgari ücrete ve sabit gelirlinin maaşına da zam gelecek, para basıp ödeyeceğiz. Hayvancılık, tarım, üretim önemli değilmiş. Biz yanılmışız da bunu ben hâlâ anlayamıyorum.
Çünkü iflas ettik ve bu bizim iyi günlerimiz.
Sonuna kadar hak ettik bunu. Umarım daha kötüsü olur
Mucize sadece filmlerde ve peygamber döneminde olurmuş.
Giriyorlar ama öyle değil mi? Bu milletin Mk koyacaz diyenler hala ihale alıyor , fakir çalmayı bilmediği için fakir diyenler hala yönetiyor.
Diyorum ya ahmak bir milletiz ve ahmakça yönetilmeyi hak ediyoruz.
Daha dur bu başlangıç. Uçuş asıl şimdi başlıyor Avrupa Amerika daha bizi çokk kıskanacak
Kesinlikle doğru. Reis ne diyorsa odur.
Görürsün görürsün
Şu anda doları baskılıyorlar zaten gerçek kurun 30 olduğunu düşünüyorum seçim geçti gitti ilerleyen günlerde gerçekler ortaya çıkar
Haha valla bildiğim kadarıyla Mehmet Şimşeği getirmeye çalışıyorlar ekonominin başına ama ikna edemiyorlar zaten aklı başında ekomistler bu enkazı devralmaz ama hayırlısı olsun umarım biz yanılırız Reis ekonomiyi yeniden ülkeyi ilk devraldığı yıllardaki refah düzeyine getirir.
Umarım 1 ABD Doları = 200 Türk Lirası olur.
Durmaz memleket ne hale geldi
Euro 24 dolar 22 seneye bu rakamları bulamicaz
Her iki turlu fark etmeyecekti
Fark eder. Yazık bu millete bu ülkeye. Birileri bir yüzükten bugünkü görünen varlığa kavuşurken, sabit gelirli dar gelirli paramız değersşxlrştiğinden ve hâlâ değersizlrşmrye devam ettiğinden millet fakirleşiyor. Çok acı bu. 21 yıldır uygulanan oara maliye ekonomi politikasındaki yanlışlardan vazgeçme zamanı gelmedi mi, Hiç mi hükümetin içinde bu işi samimiyetle çözebilecek bilim adamı liyakatli ehliyetli tecrübeli insan yok?
Yeni kabine açıklancak bide bakalım üretim doğal kaynak vs bunlar cari açığı kapatıp fazla vermeye başlarsa belki ha ama çokta umitli değilim diğer taraftan hiç değildim
Güven olmayınca.
Dünyanın bir çok yerinde durum bu maalesef
Yook öyle bir durum. Dünyadaki tüm ülkelerin paralarının değer kaybı sıralamasında en altlardayız. Venezüella mıyız biz? Buna layık değiliz. Bu durum iktidarın 21 yıldır uygulamakta ısrar ettiği maliye ekonomi politikasındaki başarısızlığın sonucudur. Kendileri daha zengin olurken milletin çoğunluğu bu yüzden sıkıntı çekiyor. Bir kira bir asgari ücrete bedel hale geldi.
Yazık çok yazık
Tabiki
Teşekkürler abi
Sorumlu belli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?