3 yıl önce dolar 3 TL idi o zamandan beri hiç durmadan artıyor.
Bunun sebebi nedir yani neden sürekli TL değer kaybediyor.
üretim olmadığı için mi dışa bağımlı olduğumuz için mi neden? neden bu zamana kadar değildi de şimdi böyle oldu?
3 yıl önce dolar 3 TL idi o zamandan beri hiç durmadan artıyor.
Bunun sebebi nedir yani neden sürekli TL değer kaybediyor.
üretim olmadığı için mi dışa bağımlı olduğumuz için mi neden? neden bu zamana kadar değildi de şimdi böyle oldu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Ülkede dışarıya satılan pek bir şey yok ama dışarıdan bizim satın aldığımız çok fazla ürün var yani ithalat var ihracat az bu denge şaştığı için
hep dıj minnaklar bacım hep dıj minnaklar :D :D
Gerçekten sebebini bilmiyor musun
hayır
Baskı var...
Ekonomiye saldırı
cidden mi? yahu bi bitmediniz be!
Sen elindeki üretim yerlerini satarsan elindeki tüm parayı taşa betona yatırırsan herşeyi dışardan almak zorunda kalırsan paranda kalmaz paranın gücüde kalmaz ama siz dıj minnaklar masalına inanırsınız anca!
canım
İlluminati dünyayı yönetiyor
Sen hala uyuyorsun
Dünyayı yöneten global şirketler küresel çeteler
Sen uyumayı devam et
Paranın sahibi
Faizi düşürmeni istemiyor yüksek tutmanı istiyor
Eğer Amerika faizi düşürseydi
Dolar düşerdi
Fed devamlı faiz yükseltiyor
Faiz güzel bir şeymiş gibi konuşmayın
Faize bağımlı olmuşsunuz
Fed faizi düşürse dolar düşer.
Paranın sahibi biz olsaydık
İnan bana faiz dünyadan silinirdi
Çicem faiz düşürmek çok doğru dimi tüm ekonomistler faiz düşürüldükçe ekonomi biter diyor Tüm dünya ekonomide sıkıntı yaşadığında faiz yükseltiyor ama bizdeki ben ekonomistim diyen nas faiz dedikçe indirdikçe ekonomi şahlandı değil mi?
Fed faizi sana bana değil bankaların alacağı kredi için yükseltiyor senin cebindeki paranın değeri düşsün diye değil!
Abd faiz düşürse de bizi etkilemez! Çünki üreten ülke olmaktan çıkıp tüketen ve vergi ülkesine döndük üretip sattıkça ülkeye doviz girdisi arttıkca döviz kuru düşer ulaşılması kolaylaştığı için!
He dünyayı yöneten global şirketler çeteler nedense bizi kıskanan almanyaya avrupaya bişey yapamıyor tüm dünyada ekonomide artış %1-2 civarında gerçekleşirken o şirketler sadece Türkiye de %200 lere çıkartıyor zaten :D :D
En basiti Seka kağıt çalışırken kağıdı 20-25₺ ye alırken satıldıktan sonra 150₺ ye almaya başladık ama dıj minnaklar dimi
Haa bak burası çok çokomelli global şirketler çeteler erdoğana karşı :D :D :D
Sizin gibi bakar körler olduğu sürece bu ülke adam olmaz!..
Surekli para basildigi icin...
bir ekonomist zorla faiz düşürdüğü için
Değersiz olduğu için
Reis öyle istiyor