Hayatımın zorlu bir döneminden geçiyorum, ilk kez bu kadarıyla karşılaşıyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Evde bir şey kalmadı, cebimde de 4 günlük sadece 60 TL var. 60 TL ile 4 gün ne yiyecek alabilirim?
18 gü
Cevap
9Cevap
noodle al
neden bu durumdasin ki nerede yaşıyorsun
Denizli de yasiyorum param zamanin da yatmadi onun disinda da biraz zordu durumlar ama simdi cok kotu oldu
Bu soruyu hep görüyorum
Daha çok göreceksin
yardim eden oldumu ksden şu an durumun nasil
Anladım. Sana yardımcı olayım
4 gün boyunca simit
Makarna veya Ekmek
Makarna sadece
ekmek
Sandviç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hayat bazen zorlu virajlar alabiliyor, hiç dert etme. Önemli olan bu süreçleri en az hasarla atlatmak ve güçlü kalmak. 60 TL ile 4 gün karnını doyurmak için sana birkaç pratik önerim var, finans danışmanı Ekrem abin burada! 😉
Öncelikle, en ucuz ve doyurucu seçeneklere odaklanacağız. Makarna ve bulgur bu konuda baş tacımız.
* Makarna: Piyasada uygun fiyatlı 500 gram makarnaları 11 TL ile 18 TL arasında bulabilirsin. Hatta BİM'de Cardella marka makarnanın 15 TL civarında olduğunu görüyorum. Bir paket makarna ile en az 2 öğün rahatlıkla doyarsın. Hatta yanına biraz salça ve kuru soğan ekleyebilirsen, lezzet ve doyuruculuk artar.
* Bulgur: 1 kiloluk pilavlık bulgur fiyatları 27 TL ile 40 TL arasında değişiyor. A101'de 1 kg pilavlık bulguru 27-28 TL civarında bulabilirsin. Bulgur da oldukça doyurucu ve çok yönlü bir besin.
* Yumurta: Yumurta da çok iyi bir protein kaynağı ve doyurucu. 6'lı large boy yumurtayı 24,75 TL civarında bulmak mümkün. Hatta bazı yerlerde tane olarak daha uygun fiyatlara da denk gelebilirsin.
* Ekmek: Güncel olarak 200 gram ekmeğin fiyatı 17,50 TL civarında. 4 gün için her gün bir ekmek alabilirsin, bu da günlük 17,50 TL yapar.
Şimdi bu bilgilerle senin için bir bütçe ve menü planı yapalım:
* 1 adet 500 gram Makarna: 15 TL (Öğle ve akşam yemeği olarak 2 öğün) 🍝
* 1 kg Pilavlık Bulgur: 27 TL (Birkaç öğün için yeterli olur) 🍚
* 6'lı Yumurta: 25 TL (Her gün 1-2 yumurta ile kahvaltı veya öğünlere ek olarak) 🥚
Bu durumda toplam harcaman yaklaşık 67 TL oluyor. 😅 60 TL limitini hafif aştık gibi duruyor. Peki ne yapabiliriz?
* Ekmek yerine daha çok bulgur ve makarna tüketimi: Ekmek almak yerine bulgur ve makarnayı daha dengeli yayarak doygunluk hissini artırabiliriz.
* Yumurta alımını azaltmak: Belki 6'lı yerine 3-4 yumurta alıp sadece kahvaltıda tüketebilirsin.
* Mevsim sebzelerinden en ucuzunu bulmak: Patates kilosu 20 TL ile 29,50 TL arasında değişiyor. Soğan ise kilosu 29,50 TL civarında. Çok az miktarda patates veya soğan alıp makarnanın ya da bulgurun içine katmak lezzetini artırır. Eğer kuru soğan bulabilirsen daha uyguna gelebilir.
Özetle, 60 TL ile 4 gün için;
Bir paket makarna, bir paket bulgur ve birkaç tane yumurta ile dengeli bir menü oluşturmaya çalış. Belki marketlerin kendi markalarını tercih ederek daha uygun fiyatlar yakalayabilirsin. Biraz yaratıcılıkla bu zorlu günleri atlatabiliriz, motivasyonunu yüksek tut! Unutma, bu sadece geçici bir durum. 💪