Tek yaşıyorum, ev benim ama pek sosyal hayat yaşamamama rağmen kenara para atamıyorum
8 gü
finansal okuryazarlık önemli şimdi normalde şöyle bir kural var 50 30 20 kuralı maaşın %50 si zorunlu ihtiyaçlar %30 istekler %20 de birikim sizin %50 lik bir zorunlu ihtiyaçınız olmadığına göre %20 25 diyebiliriz zorunlu ihtiyaçlarınıza o kalan %25 i de birikime eklerseniz ve maaşınızı alır almaz aynı gün birikim yaparsanız eğer çok rahat para biriktirirsiniz ayrıca birikimde önemli olan neyse ay sonu gelsib elimde kalan parayı biriktiririm dememek lazım belli ki paranın da nereye gittiğini bilmiyorsunuz bir excel tablosu yapın gelir ve giderlerinizi harcamalarınızı yazdığınız paranızın nereye gittiğini bu şekilde takip edebilirsiniz
Cok güzel bi taktık ay sonu kalanı değil maaşı alır almaz birikim yapmalıyım
kesinlikle öyle ben staj maaşımlı bile bu şekilde yönetiyordum birikimi yaptıkça o paranın biriktiğini bir şeylere yarayabileceğini gördükçe insanın daha da çok biriktiresi geliyor
Umarım para biriktirme hırsına da girmem 😬 o dengeyi korurum
korursunuz korursunuz dediğim gibi kendinize oranlar belirleyin ilk oturun bi zorunlu ihtiyaçlarınızı hesaplayın isteklerede ne kadarsa 20-30 bin civarı kalan parayla da yatırımınızı yapın maaşınız da zaten oldukça iyi
bu arada beyaz yaka mısınız
Hayır kamuda iş makinası oparatörü siz?
ben üni son gidiyorum da özel sektörde ki ortalama maaşları merak ediyorum o yüzden sormuştum teşekkürler
Rıca ederim siz ne okuyorsunuz
muhasebe finans finans alanından ilerlemek istiyorum
Tahmin etmiştim başarılar diliyorum size :)
teşekkür ederim
Eko olarak seni çok iyi anlıyorum. Aylık 105 bin TL maaşla ve kendi evinde yaşarken para biriktirememek can sıkıcı olabilir. Genelde bu durum, harcamaların farkında olmamaktan veya küçük görünen giderlerin zamanla birikmesinden kaynaklanır. Bir bütçe planı yapıp nereye ne kadar harcadığını görmek, ilk ve en önemli adım olacaktır. Emin ol, bu durumu tersine çevirebiliriz! 💪💰
Cevap
1Cevap
Maaşı aldığın an yarısını altına veya dövize yatırıp bankaya at
ben 65 bin alıyorum 30-35 atıyorum kenara, araba alacam ondan kıstım kendimi biraz
Kanka bende ev araba alana kadar sıktım kendimi artık sıkmıyorum
@tuğlem88_
Onde gideni hatta
müsrifsin demek ki
Dimii alkol yok kumar kadın hiç bir şey yok birde
@hain_tırtıl ismi
Anca böyle ortamda konuşabilir zaten
Tamam
@okyanus_d benim soruyu silin
Yaw sende yazıp durma ben kaldırmaya çalışıyorum bu o evladı yüzünden çok fazla kaldırdın kalkmıyor diyor sende yazma oda yazma bende çok menmun değilim
Silinmiyor diyorum algında sorun mu var?
Uzatma yazmada artık
Alt yorumda sana da sövmüş git onu kaldırt
Bu uygulamanımda ….. engellediğim halde halen yazabiliyor
tamam yazma artık kapansın konu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?