Kardeşim normal, paranın değeri yok, sen de benim gibi her türlü alışverişinde kaliteyi önemsiyorsan para çıkışmaz, ben de senin gibiyim, 19 yıllık öğretmenim ne evim var, ne de arabam işte geçen yaz kredi çektim de bir araba aldım kendime, yani borçlanmalısın yoksa ben de ayda alıyorum 7000 ay sonnu kuruşum yok...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTemel giderlerini çıktıktan sonra (faturalar, market vb) kalan paranın yarıdan fazlasını mümkünse bi hedef belirle ve o amaç için kararlı olarak bankada tut. Kalan az kısımla sosyalleşmeni gezmeni planla. Daha az gezerek te mutlu olabilirsin. Ne kadar geliyosa o kadar gidiyo derler. Hayır ben ona inanmıyorum kendimden biliyorum. Buna başlamadan önce kredilerin, taksitlerin varsa önce bunları daha büyük meblağlar ödeyerek en kısa zamanda bitirirsen, bittikten sonra temel giderlerini çıkarınca elinde daha fazla para kalacak. Eskiden 1000 kalıyosa şimdi 2000 kalacak belki. Bu 2000 tamamen aylık sosyalleşme paran değil. Önceden 1000 Tl yetiyodu yine onu yetireceksin kalan 1000 TL de bankada birikim olarak duracak. Hayat standartlarını kredileri taksitleri hızlı bitirme sürecinde düşürmüş olacaksın ama sonrasında bu düşük standarta da alışmış olacağın için eski düzendeki 1000TL sana sosyalleşmek için "ohooo aga iyi la bu ay 1000 kaldı cepte" diye kendi kendine konuşacaksın.
23 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkürler ayrıca hem telefondan hem pc'den görüntüleyebildiğin bi dosya oluştur bu dosyaya maaş ve giderler çizelgesi oluştur. Gelen/giden parayı , nereden ve ne zaman geldiğini/gittiğini yaz. Mesela maaş geldi : 18/12/2020 - Kasım Maaşı - 6500 - 18/12/2020 - (+)6500
Tişört aldın diyelimki : 21/12/2020 - Tişört - 50 (TL) - 21/12/2020 - 6450 (harcamadan sonra kalan)
Bu tabloya baktığında nereye gerekli gereksiz yaptığın harcamaları da görmüş olacaksın. Gereksiz olanları tekrar etmemeye ya da azaltmaya çalış. Google E-Tablolar tavsiye ederim kendim bunu kulanıyorum. - +1 yıl
Eyvallah sağolasın
Aylık masraflarını tek tek yaz. Sonra gereksiz olanları ayıkla. Kredi kartı kullanıyorsundur muhtemelen. Zaten o kredi kartını mecburen ödüyorsundur. Git her ay kredi kartınla Çeyrek altın al kuyumcudan. Mecburen ödediğin için elinde bari altınların olur. Sıkışırsan bozdurur ödersin.
10 Yorumla
+1 yılKendine güzel bir kişisel bütçe planı yap;
Faturalar, mutfak alışverişi, aylık benzin parası ya da ulaşım masrafı, trafik ya da sağlık sigortası, kira, giyim ve kişisel bakım (indirimleri takip et), kredi kartı ekstresi ve borçları, aynı şekilde ne olacağı belki olmaz hastane masrafları içinde biraz bütçe ayır... hepsini hesapla ve o miktardan çıkmamaya çalış. Aylık harcama planı yaparsan biriktirmen daha kolay olur, kısaca gereksiz harcama yapmaktan (alkol, sigara, bir hevesle aldığın gereksiz şeyler ya da dışarda ki yeme-içme masrafların) bunlardan kaçın ve harcamalarının gelirini geçmemesine özen göster. Biriktirdiğinle de yazın güzel bir tatile çıkarsın🌸41 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim🦋
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
82Cevap
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Gereksiz harcamaları azaltman lazım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıkçası İstanbul'da veya İstanbul gibi bir büyükşehirde yaşıyorsan anlaşılır bir durum. Allah sonumuzu hayır etsin ekonomimiz çok kötü durumda.
Oturduğum evin kirası çok gelmeye başladı diye taşınmak istiyorum ama daha uygun bir yer bulamıyorum. Yıllardır burda oturduğum için ev sahibi az bile tutuyormuş kirayı ben farkında değilmişim. Ev aramaya başlayınca farkettim. :(50 YorumlaHangi şehir de yaşadığına bağlı, ama İstanbul'da bile yaşasan özellikle şu pandemi döneminde para biriktirebilirisin, hazır sosyal hayat yokken birikir. Kendine hakim olma meselesi.
İşsiz olduğun günleri düşün, tekrar o duruma düşüp parasız kalırsan ne durumda olacağını hayal et, o durumda parasız kalmamak için biriktir.10 Yorumlabence çok harcıyorsun mesela maaşı alır almaz kenara 1000 tl ya da kiran fazlaysa 500 tl at her ay az da olsa birikir.
yani napıyorsun ki her ay o paraya
her ay yeni kıyafet mi alıyorsun ya da dışarıdan mı yiyorsun hep
eğer öyleyse ikisinide kes bence gereksiz
her ay 5-6 parça yeni kıyafet alacağına 1-2 parça al kaliteli al
yemeği de evde yap hem daha ucuza gelir hem sağlıklı12 Yorumla
+1 yılSoru troll ise yazık.
Değilse, şu ülkede asgari ücret ve altında para alanlar ile geçinmeye çalışan insanlar varken böyle bir şey sormak, söylemek, cümlesini dahi kurmak ayıp!11 Yorumla
+1 yılTutumsuzluğun fazla paylaşımcı veya kapitslistliğinden büyük ihtimal sıklıkla dışarıdan yiyorsun. Tek başına yaşıyorsun ( liran yüksekte olabilir) . Ev hayvanın var. Alkol harcamaların va. Çevrene hayır diyemiyorsun sıklıkla dışardasın. Çoğunlukla ısmarlayan tarafsın. Teknolojik yeniliklerden edinmek istiyorsun. Konforuna düşkünsün. Kaçı tuttu?
12 Yorumla- +1 yıl
Hacı senin evlenmen lazım ya
En basitinden bir kaç soru sormak istiyorum.
1 saatin ne marka?
2 telefonun ne model
3 araban var mı
4 kredi kartı kullanıyor musun?26 Yorumla- +1 yıl
Bu kafa ile geçmiş olsun. 50 bin lira da versek geçinemezsin. Öncelikle kredi kartından, kredilerden kurtul. Sonrasında Iphone X yerine hangi hisseyi alsaydın, seiko yerine altın aldaydın ne kadar kazanacaktın onu hesapla.
Ben ilk 10 bin liramla Iphone alsaydım şu an Türkiye’nin en büyük altyapı tesislerini kuramazdım. İlk 5 binimle seiko saat alsaydım şu anda Apple’da 20 bin dolarlık hissem olamazdı. 100 bine araba alsaydım şu anda bitcoinim olmayacaktı.
Ben bunları yaparken asgari ücretle başlamıştım işe. Söylesene hangimiz daha zengin? - +1 yıl
O kadarını bilmiyorum.
Asgari ücretli arkadaşım toplamda 3 kere araba sattı 3 senede toplamda 30 bin kredi çekti. Kendisinin 175 bin liralık evi var. TOKİ MOKİ ama 175 bine daireyi 30 bine getirdi 😂😂 12 bin lira alan belediyeden arkadaşım ise 6 yıldır kredi ödüyor. Ne arabası var ne evi var ama telefonu Iphone 12 pro bir tane apple watch saati var. Her güne farklı bir kıyafet, her kıyafete farklı bir çakmak, her kıyafete farklı bir aksesuar, ayakkabı, cüzdan...
4 kredi kartı patladı üzerine kredi çekti hepsini kapattı. Sonra kredi öderken tekrar kartları açtırdı 😂😂 - +1 yıl
İlk sene Şahin aldı. 7 bine. 3 bine ses sistemini çaktı. 17 bine sattı. 10 bin kredi çekti. 27 bine doblo aldı. 2 sene bindi. 60 bine sattı. 72 73 bine falan seat ibiza aldı. 120 bine sattı. 128 bine daire aldı. 175 bin fiyatı var.
Ayda bin liraya 4 senede ev aldı 🤣🤣
4 seneye tekrar bir İbiza tarzı araç alır kendisi. Bu sefer de 60 bin lira toplam kredi çekmiş olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılE yanii. Tamam her sey pahali da 6,5k alip birikterememekte seninle ilgili bi durum. Gerekli ihtiyaclarinin listesini yapip planli programli hareket edersen boyle bi sorun yasamazsin. Rastgele harcayinca paranin nereye gittigini bile anlamazsin oto boka gider
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence evet sorun var sizde. Aldığınız para az değil. Tamam hani gereksinimler için para gider de tek başınıza yaşayıpta para artıramamak tuhaf bir durum bence. Bugünü yaşamak önemli fakat geleceğe yatırım yapmakta çok önemli. Tasarruf yapmanızı öneririm.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSırf Süper soru seçiliyor diye allak bullak aynı kalıpta sorular soruyorsunuz ya birşey demiyorum size 😂 Hadi gerçek diyelim bu parayla hava atıyor olman ya da biriktirememen daha vahim
32 YorumlaBana gore o para normal baskasina cok baskasina az o yuzden kimseyi takma ama bu kadar ezikleri oldugu bir ortamda boyle sorular sorma senin su an kazandığın asljnda ülkenin açlık sınırı
40 Yorumla
+1 yılBence 1450 TL kira tek başına fazla daha küçük eve çıkabilirsin eğer gelenin gidenin yoksa tabiki birde birikim dediğimiz şey artıp kalan şeyler olmamali örnek maaşı aldık o ay 1000 TL ağır koy hiç dokunma ki 6500az değil çok olmasa yani o paradan bence 2000 den aşağı Birikim yapmamalisin
30 Yorumlaherkes tavsiye vermiş de flmbfmx ciddiye almayın üyecikler
15 Yorumla- +1 yıl
özür dilemem https://hizliresim.com/
+1 yılBu kadar maaş alıyorsan ortalama Türkiye de verilen maaşların üstü asgari ücreti saymıyorum bile
yaşadığın şehri bilmem ne kadar kira veriyorsun bilmem..
Ama geçinmek zor...
belki de fazla para harcıyorsun harcamalarını kısıtlamalısın10 Yorumla
+1 yılBir limit belirli ölsende o mebladan fazlasını harcama bir insan bir ayda nasıl 6500 tl yi yiyebilir ya
42 Yorumla- +1 yıl
Har vurup harman savuruyorsunuz demek ki tek yasiyorsaniz kesinliklr öyle hiç mi birikmiyor bu para anlayamiyorum
+1 yılFazla savurgan davranıyorlar olmalısın. Her ay kenara en az bin tl ni koy ve ne olursa olsun ona asla dokunma. Öyle öyle birikir. Öteki türlü biriktirmeniz zor.
21 Yorumla- +1 yıl
Veya 100 dolar koy hiç yapamıyorsan.
+1 yılNe alıyorsun mesela babam o paraya 4 çocuk okuttu ev araba aldı biz baya tutumluyuz o zaman tabi yaşadığın şehir de önemli.
30 YorumlaBende para biriktiremem ama altın alıp kenara koymayı seviyorum nedense ya da zorunlu tasarruf fonu yap kendine bı mal mülk almayı dusun
30 Yorumla
+1 yılAdama sanki 15 bin maaş alıyor gibi davranmışsınız 😄😄 tek başına taşıyan ve standartları olan birinin bu maaşla para biriktirmesi imkansız zaten. Durum gayet normal.
11 Yorumla- +1 yıl
Yaşayan*
+1 yılTL pul oldu bin USD bile etmiyor.
Lakin
İktisat önemli
Hayatından gereksizdir çıkar
Minimal yaşama geç
Minimallife /live
Trend Amerika'da10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 325 cevap paylaştı. babacım borsaya gir. akıt oraya 1000 tl. bu işe kafa yor. ilgin varsa. sonra 2bin. 5 bin. ordan yap para. oyle risksiz kagıtlarla ekstra kazanıyor insanlar.
10 YorumlaZaten kiran falan en azından yüzde 25 ini yiyordur o paranın. Geri kalanı da dışardan yemek alışveriş vs gidiyordur. İmkanın varsa ailenle yaşanan daha şu olabilir.
10 Yorumla
+1 yılYaşam kaliteni yüksek tutup kişisel zevklerine fazla düşkünsündür. Yoksa biz iki kişi çalışıp o parayı anca kazanıyoruz ve 3 boğaz geçindiriyoruz. Ev kredisi, kreş parası vs dahil!
10 YorumlaEv kira ise
Sürekli dışarıdan yiyip içiyorsan
Kredi kartı borcun varsa
Sigara kullanıyorsan
Biriktirememen normal
Harcamalarını kısıtla10 YorumlaErkek adamsın lann nereye yiyon o parayı bende de kalmaz gerci benim durumumdan dolayi yoksa onu iyi birirktirir altin dolar bir sey yaparim yatirim olarak
10 YorumlaBiz evde 4 yetiskin bir bebek bu parayi yiyemiyoruz zaten kredi borc vs. cebimize bu kadar girmiyor ama sukur yine de ölmedik demek ki sorun sende..
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 433 cevap paylaştı. normal zaten yetmemesi. sadece kredi ödemesi ve kredi kartına 5bin civarı gidiyor her ay. bunun daha ev giderleri var yemesi içmesi var.
memur olsaydım, memur maaşıyla nasıl yaşardım diye düşünüyorum arada. kendimi öyle motive ediyorum valla10 Yorumla
+1 yılHarcamalarını gözden geçir ya da bireysel emeklilik hesabı aç maaşından belli bir miktar orda birksin
10 Yorumla
+1 yılbi de erkek olmana rağmen bu kadar. allahallah oyuna falan mı harcıyosun gerçi istanbuldaysan baya pahalı bi bütçe planlaması yap
10 Yorumla
+1 yılasgari ücretle aile gecindiren varken bida sorumu şimdi... bu şimariklik bence gayette para biriktirebilirsin kazandiginla israf savurganligi birak
10 YorumlaBence biriktirmeye alışık biri değilsin ve bişey alırken zaten param var deyip 100 liralık bişeye 170 lira veriyo olabilirsin.
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 670 cevap paylaştı.
+1 yılHer ay 1000 tl yi peşin bir yere göm maaşım 5500 de onunla yasa 5500 u tedarikli kullanmaya çalış tasarruf. budur
10 Yorumla Yoksulluk sinirinin altindasin cunku bende 6 aydir filan basaramiyorum bunu ya Benzine gidiyo ya da cart curt cikiyo biseyler.
10 Yorumla
+1 yılnasıl biriktiremiyorsun ya amcam asgari maaş alıyor 4 kişiler 2 çocuk bide eşiyle kendisi ona rağmen biriktirip altın aldı
10 YorumlaMaaş aldığın gün belli bir miktarı yatırım amaçlı ayır. Kalan para ile devam et. Ayırdığın kısma kesinlikle dokunma.
11 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılGevşeksindir reis
Ben bazen 3 bazen 13 bin alıyorum o ayki müşterime göre
Ama gayette iyi biriktiriyorum yani10 Yorumla
+1 yılben o parayi alsam rahat 4500 atarim koseye kardes sende ozaman kari kiz icki kumar gibi aliskanligin varsa brakacakdin
10 Yorumla
+1 yılBen 4200 alıyorum her şeyi kısıtlayınca biriktirmeye başladım. <3 :)
20 YorumlaGiderlerini yazman lazım ki anlayalım neden birikmiyor? Bence var ama, sanırım hep dışardan yiyorsun. Alkol cafe gezme tozmada olabilir.
10 Yorumla
+1 yılKardes bekarsin basina buyruksun tum masraflar tek kisi uzerinde normal yani
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNasıl yetmiyor? En çok neye para harcıyorsun? Hava atmak gibi olmasın ama 9k net gelirim var , arabam da var. Baya artıyor üstüne bir ara alkola abanıyordum o zaman bile artıyordu.
10 Yorumla
+1 yılParayı her gece yuta yuta yesen dahi bitmez normalde ama ne yapıyosan artık
10 Yorumlakendine bi plan yap
aylık 3000lirayı geçme
1yılda 3500 x 12 , 42bin lira biriktir yatırım yap11 Yorumla
+1 yılHer ay maaş aldıgında bana gel 4 tane saglam mac buluruz gelirin 10 a katlar aylık 😉 beyin bedafa
10 Yorumla
+1 yılZannımca sorun sizinle alakalı. Ekonomi harika değil tamam ama sizle de ilgili sıkıntı var.
10 Yorumla
+1 yılBorcun falan yoksa ve sen 6.5k ile para biriktiremiyorsan diyecek birşey bulamıyorum
10 Yorumla
+1 yılBende de durum aynı 8k alıyorım bir lira yok ay sonuda evde kira değil ama anlmıyorım
10 Yorumla
+1 yılBereketi yoktur ya da sukretmiyorsunuzdur ondandır
10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Büyük hacete tahtrevanla gitmekten vazgecersen birikim yaparsın.
10 YorumlaKira veriyor musun gider nereye bir miktar at köşeyeb
10 Yorumla
+1 yılNe kadar para kazandığın önemli değil yeğen ne kadar parayı elinde tuttuğun önemlidir
10 YorumlaO paranın neredeyse üçte biri ile aile geçindiren insanlar var. Elbette sorun sende
10 YorumlaSorun sende. 7.000 Tl maaş alıyorum. Evimi aldım aylık 4600 ona ödüyorum. Geri Kalana 1.000 tl masraflarım gerisini biriktiriyorum.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle bir sorun var. Nerde yasiyorsun? Zaruri giderlerin neler?
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende senin gibiyim. Baktım para birikmiyor. Haziran ayında bankadan 0,81 faizle 50.000 TL çektim altına yatırdım. Onun taksidini ödüyorum. Yoksa köşeye atıp biriktiremiyorum
10 Yorumla
+1 yılDemek 6500₺ maaş alıyorsun ve para sana hiç kalmıyor 👏🏻👏🏻👏🏻 o zamaan harcamalarına dikkat et
30 Yorumla
+1 yıl6500 lira büyük bir para değil ki. Biriktirememen normal. 900 dolar bile etmiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBanka hesabı açabilirsiniz bir bölümünü oraya yatırın banka kartınızıda tuvalate atıp sifonu çekin üstüne
10 Yorumla
+1 yılKanka başkalarına ver, paran artar, sadaka falan. Bir 50 TL atsana, ihtiyacım var be.
50 YorumlaBen tek başıma olsam 6.500'le çok iyi geçinirim. Ama çoluk çocuk, büyük şehirde yaşamak, ev kendimin değil o zaman belki biriktirmek biraz zora düşebilir.
20 Yorumla- Devamını Gör (92)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat