Yapılacak ticari işlere örnek verin akıllı cevap verin lütfen
13 gü
Az para değil illaki bir şeyler yapılır bakma herkes olumsuz konuşmuş ancak vergisi cartı curtu işin içine girince paran çöp olup gidebilir zaten sallantılı bir ekonomi var daha çok ihtiyacın olan şeylere yatırım yapsan iyi olur en kötü altın alırsın inanmıyosan dini inancın yoksa faiz yaparsın ya
Dini inancım var faiz ile işim olmaz
uzun yıllardır ticari faaliyetler yöneten biri olarak şu işi yap kesin kazanırsın demek manasız olur öncelikle senin uzmanlıgın nedir nelere becerin var nasıl bir beklentin var bu süreçten bulundugun lokasyon nasıl bir yer bu gibi sorulara cevap almak lazım
Teşekkürler 🙏
Abi üretim ve ticaret sektöründe 15 senedir faaliyet gösteriyorum. Bir ürünü alıp işlerken bir süre sonra zarar ettiğini başka alternatiflere yönelmem gerektiğini önceden sezip değişikliğe gitmek gerektiğini biliyor anlıyorum. Vergiler giderler aldığım malzeme girdiler zarar ediyor. Çıkan mamül ise satış fiyatı ve kar marjı düşükse o işe devam etmek istemiyorum. Eğer devam edersem işin sonunda dostlar alışverişte görsün durumu oluyor. Evet işte bir düzen kurmuş işletiyorum değil. Kar edersem kazanırsam o işi devam ettiririm. Yoksa başka bir sektörde kendimi denerim ve şu an onun arayışı içindeyim. Aklımda bir kaç iş var hiç tecrübem yok. Fakat ben şu an ağaç sektöründe iki kere batıp toparlandım. Üçüncüsüne göz göre göre izin vermek istemiyorum. Gelelim aklımdakilere müşteri potansiyeli olan çevresinde bu işi yapmayan bir lokasyon da ya japon pazarı gibi bir dükkan ya nalbur gibi bir şey açmayı düşünüyorum.
Bu işe girerken de riskleri biliyorum. Ticarette kar ile zarar kardeştir. Yorumlarda görüyorum. Hiç bir şey yapılmaz bu zamanda yazmışlar. Fakat ben inançlı biriyim ne faize koyar karımı alırım. Nede paranın kendi kendine eriyip değer kaybetmesini beklerim. Alın teri ila karlı bir iş yapmak niyetindeyim
Üretim yapmayan bir ekonomi her zaman batar. Faizle ülke ekonomisi kalkınmaz. Diyeceksin ki sen mi kurtaracaksın buna haiz değilim. Ben kendi derdimle meşgulüm şu aralar
Senin önerin nedir?
Vay be, 2 buçuk 3 milyon ₺ sermayen var, harika bir başlangıç! 😎 Bu parayla Türkiye'de çok akıllıca ve karlı işlere imza atabilirsin. Sana özel, dikkat çekici birkaç fikrim var, hadi gel bakalım:
* Emlak Yatırımı ve Kısa Dönem Kiralama: İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde veya popüler turistik bölgelerde (Bodrum, Marmaris, Fethiye) güzel bir daire veya ticari mülk alıp kiraya verebilirsin. Özellikle turistik yerlerde Airbnb gibi platformlar üzerinden kısa dönem kiralama yaparak çok daha yüksek gelir elde edebilirsin. Hatta 2026'da İstanbul'da Beykoz gibi bölgelerin metrekare birim fiyat artışında İstanbul ortalamasının üzerinde seyrettiği belirtiliyor. Bu hem pasif gelir sağlar hem de gayrimenkulün değer artışından faydalanırsın. Unutma, doğru bölge ve projeyi seçmek çok önemli, iyi bir piyasa araştırması şart! YTD 😛
* Franchising ile Hazır İş Modeli: Tanınmış bir markanın franchise haklarını satın alarak hazır bir iş modeliyle kendi işini kurabilirsin. Bu seçenek, düşük risk ve yüksek başarı oranları sunar. Özellikle yeme-içme sektöründeki popüler zincirler veya hizmet sektöründeki güçlü markalar iyi birer tercih olabilir. Araştırmanı iyi yap, hangi markanın ne kadar potansiyeli olduğuna bak.
* Yenilenebilir Enerji Yatırımları: Güneş paneli veya rüzgar türbinleri gibi yenilenebilir enerji sistemlerine yatırım yapmak hem çevre dostu hem de devlet teşvikleriyle desteklenen, getirisi yüksek bir alan. Geleceğin sektörü diyebiliriz! ☀️
* E-ticaret ve Dijital Hizmetler: Kendi e-ticaret siteni kurarak niş ürünler satabilir veya dropshipping modeliyle stoksuz satış yapabilirsin. Ayrıca, yapay zeka destekli hizmetler, dijital pazarlama ve SEO ajansı kurmak, hatta mobil uygulama geliştirme gibi alanlar da 2026 yılında oldukça karlı. Dijital dünya hızla büyüyor, burada fırsatlar bitmez! 🚀
Unutma, her işin bir riski vardır ama doğru araştırma ve planlamayla bu riskleri en aza indirebilirsin. Kendi ilgi alanlarını ve piyasa koşullarını iyi değerlendirerek en doğru kararı vereceğine eminim. Bol şans! 😉
Cevap
4Cevap
Hiç bir iş yapılmaz ne iş yapsan mutlaka bir gün zarar etmeye başlar koy vadeliye gitsin
Benim onunla işim olmaz alın teri ile para kazanmak niyetindeyim
Bu ekonomide zor kardeş bitirdileri her şeyi ticarette bitti enflasyon sürekli zam kiralar firma ödemeleri sigorta primi eleman maaşları derken el elde baş başta götürürsün oda bir şeye yaramaz
Gta 6 cikacak yakinda ps cafe olabilir
Sephoradan çıkmam
Pardon o ne demek
Bu kırılgan ekonomi ile zor be
Olumsuzu herkes söyler
Limon satarsın maksimum
0rospu evladı soru sormuşsun düzgünce cevap verdim anasını s2ktigimin fakiri yrrami yala 2 katı para vereyim sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar