Birkaç senedir kriptoyla uğraşıyorum, babam da geçen sene vefat etti. Evi arabayı satıp dolar yaptım 1 sene önce. Kriptoyla da katladım ama artık çıkma vakti geldi elimdekinden olmak istemiyorum. Birkaç ay düşünüp bir iş yapmak istiyorum. Belki burdan fikir verecek insanlar bulabilirim gerçek hayatta herkes çarpmanın derdinde para miktarını da söyleyemem kimseye.
22 yaşındayım ve hukuk fakültesini bıraktım, okumak istemiyorum. Ticarete yatkınım ama deneyimim yok. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
(Kolpa yorum yazacaklar hiç kendini yormasın, ben ciddi konuşmaya geldim)
22 yaşındayım ve hukuk fakültesini bıraktım, okumak istemiyorum. Ticarete yatkınım ama deneyimim yok. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
(Kolpa yorum yazacaklar hiç kendini yormasın, ben ciddi konuşmaya geldim)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Şu zamanda hic bie halt yapilmaz o parayi cek bekle hatta sey yap cok az dursun aslinda altina filan cevir parayi hec etme elin gavurlari tepisiyor olan bize oluyor bu nasil is anlamadim
abi haklısın da para eriyip gidiyor ben bunların olacağını bildiğimden sattım her şeyi bir tek oturduğumuz evi bıraktım, sanal yatırıma girdim. Ama çok tehlikeli, borsa ertesi gün hadi ordan çekse ne yaparım bilmiyorum. Ciddi bir şey yapmak lazım ama çok tehlikeli.
Etrafında ticaretle ilgilenmiş, deneyimli ve güvendiğin biri yok mu
sadece babama güvenirdim, o da ölürken kimseye güvenme dedi. Anlayacağın kimse yok. Bakmam gereken annem kızkardeşim var. Büyük risk alamam.
Sen de haklısın. Bir an senin yerinde olsam ne yapardım diye düşündüm. Para miktarı çok yüksek, kimseye güvenemezsin. Türkiye yatırım yapılacak bir ülke değil bence. Benim bu kadar param olsa Türkiye'de bir iş kurmak yerine bunu yurt dışında en az maliyetle nasil yapabilirim diye düşünürdüm
çok büyük para değil aslında 3.7 milyon civarı. e segment bi araba bile 1.5 milyon olmuş. Ama çoğu insan için çok pahalı katılıyorum. yurt dışı meselesi sakat iş, insanlara çok kolay geliyor ama öyle değil. Ben bildiğim ülkeden devam etmeliyim.
Kolay olduğunu iddia etmiyorum. Bu ülkede yaptığım yatırıma acırım diyorum. Öyle bir belirsizlik ortamı var ki şunu yapsam kesin köşeyi dönerim diyemiyorsun. Demeye kalksan muhakkak devlet seni pişman etmenin bir yolunu buluyor
öyle maalesef ama ben her şeye rağmen burada kalacağım, kaçacağım bir memleket yok, babamın mezarı burada ben de burada öleceğim. Görüyorsun ukraynanın halini, yarın bizim olmayacağımız ne malum. Memlekette devam edeceğim ben. Köşeyi dönmek de değil amacım hani. Bu paranın faiziyle dahi yaşarım senelerce.22 yaşındayım ve bir şey yapmak istiyorum. Para kazanırsam da ne ala, kaybetmeyelim de.
Sen biraz duygusal yaklaşıyor gibisin olaya. Kendini ve aileni gerçekten düşünüyorsan mantıklı davranmalısın bence. Paranın değerini bu ülkede nasıl korursun bilemiyorum. Ekonomiyi oyuncak ettiler. Keyiflerince oynuyorlar. İnsanlar batmış mı, iflas mı etmiş, intihar mı etmiş zerre umurlarında değil. Zaten hak, hukuk, adalet falan da yok. Batan gemiyle duygusal bağ kurmak. Gemide babam kaldı onla batalım demek. Ne bileyim garip geliyor bana. Umarım her şey gönlünce olur
dolarla tutarsan parayı bir şey olmaz ve evet duygusal davranıyorum mantıklı değil. Mantıklı davranarak yıllarca hata yaptım ailemden uzak yaşadım, para da boşmuş kızlar da arkadaşlar da. Tek gerçek aile.
Terste kaldıktan sonra artık dolara falan da güvenemiyorum ben. Neyin ne olacağı hiç belli olmuyor
belli sermeyenin üstünde güvenli hareket edersen zor kaybedersin
Halı saha aç derim, ciddi ciddi yattığı yerden önemli gelir getiriyor.
Tarım sektörü güzel devlettende hibe ve düşük faizli kredi alırsın hidroponik tarımı düşünebilirsiniz
güzel fikir ama hiç yetkinliğim yok bu konuda, bir düşüneyim teşekkür ederim
Ben ziraat mühendisiyim yetkinliği olan bi mühendisle çalışarak halledebilirsiniz hidroponik tarım zaten sistemi kurduktan sonra fazla uğraştırmaz
yapacağım işi iyi bilmem lazım, yaşım da çok genç kandırılırım yoksa
elinde nakit döviz olarak kalsın Temmuz ağustosa kadar sektörleri iyice araştır en geç ağustosta ticarete atıl. ytd
şu an öyle yapıyorum yaza doğru bekleyeceğim bir kısmı faizde, onun parasıyla geçiniyorum zaten
boş durma ama deli gibi sektör araştır en ince ayrıntısına kadar, kolay gelsin bol kazançlar
eyvallah abim, sana da bol kazançlar
Her iş