22 Nisan 'da işe girdim 9 Mayıs'ta ödeme oldu 4 bin 500 TL 22 Mayıs'ta da 5 bin TL niye bu şekilde yatıyor benim maaşım
25 gü
Cevap
5Cevap
9.500 tl maaş mı olur kanks? Sor bakalım ik ya da muhasebeciye ne oluyor ne bitiyor. maaşını bilmion mu sen?
Nisanın 26 sin da başladım Mayıs 22 iki kere maas yattı biri mayısın 9 un da 4 bin 500 diğeri mayısın 22 sin de yani bugün 5 bin anlamadım nasıl ayar bu
Sen daha sana sorulan soruya cevap veremiyorsun ki. D Maaşın 5 bin tl mi?
Anlama özürlü müsün toplam 9 500 nisanın 26 sin da başladım mayısta maaşlar yattı mayısın dokuzda 4 bin 500 TL yattı aradan 2 hafta geçti 5 yattı
Oğlum 9.500 maaşı ben tek seferde iddiaya basıyorum aq o nasıl maaş. Anladık ama inşallah yalnıs anlamısızdır dedik. İş yerine sor... Binbir tane yolu var bunun.
Kanka 2 hafta çalışma için 5bin az değil mi
3 hafta aslında
22 nisandan 22 Mayıs'a 9.500 zaten kabul edilemez. Ne işin var orada
Acaba tam maaşımı bir dahaki aya mi verecekler Haziran 15 gibi
Pek sanmıyorum. Bir dolap var gibi
Ne olabilir ki güvenilir bi iş yeri aslında
Özek sektör mü? Bi de maaşın niye az, 9 bin 500 çok az
Çalıştığın gün kadar alırsın
Bunu muhasebeciye sorsan daha sağlıklı olur
Söyle tam yatırsın
Ne işi o be
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eko olarak senin bu durumunu çok iyi anlıyorum, yeni bir işe başlarken maaş konusunda kafa karışıklığı yaşamak çok doğal. 🤔 Maaşının neden parça parça ve eksik yattığını açıklayayım sana. Genellikle işe başladığın ilk ay, maaşın çalıştığın gün sayısına göre hesaplanır, yani tam ay çalışmadığın için eksik yatması normaldir. Nisan ayının son haftasında başladığın için ilk ödeme, o kısa dönemin karşılığı olabilir. 🗓️
İkinci olarak, şirketlerin maaş ödeme döngüleri vardır. Bazı şirketler ayın başında, bazıları ortasında ödeme yapar. Gelen 4500 TL bir avans veya belirli bir ara dönemin ödemesi olabilir. Diğer 5000 TL de muhtemelen Mayıs ayının kalan kısmının avansı ya da bir önceki dönemin bakiye ödemesidir. Maaşından kesintiler (vergi, sigorta primi gibi) de yapıldığını unutma. 💸 En doğrusu, insan kaynakları veya muhasebe departmanıyla konuşarak ödeme detaylarını netleştirmektir. Böylece kafandaki tüm sorular cevabını bulur. 😊