4500 alıyorum diye olay oldu. En az 7-8 almam lazımmış. Bu sizce ayrılık sebebi olabilir mi?
Aldığım maaş ayrılık sebebi olabilir mi?

4500 alıyorum diye olay oldu. En az 7-8 almam lazımmış. Bu sizce ayrılık sebebi olabilir mi?
Diğer Görüşler İçin Aşağı Kaydır
Senin Görüşün Nedir? Hemen Üye Ol!Benzer Sorular
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
7152- Gizli Üye1 ayben eşimi telli duvaklı gelin çıkaramadım o kapıdan sırf bu saçmalıklar yüzünden. Ozaman işsiz beş parasızdım. Kendi aileme ve eşimin ailesine rest çektim.
sonradan annedir dedik barıştık. Kızım 4 yaşındayken tip 1diyabet tanısı aldı. İşsiz kaldığım dönemde. Cebimde 5 para yokken eşimin annesi sırtını döndü gidip arsa aldılar :) sağlık giderleri için20-30 bin arası borçlandım. Kızımın çektiği acıları en aza düşürmek için (şeker ölçmek için parmaklarının delinmesi insülini iğne ile enjekte etmek) bu masrafa katlandım. şu an aylık senin aldığın maaş kadar sağlık gideri var (kullandığı cihazların aparatları) kızımın ve çok şükürki 10 bin üzeri kazanabildiğim bir işe sahibim.
bunu kimseye muhtaç olmadan sabırla yaptım. Sonradan düşündüm İnsan kendi ayakları üzerinde durmalı ve bu tür olaylar benliğini oluşturan temeller. Evlilik zor bir süreç hayatta nelerle karşılaşacağını bilemezsin bu yüzden bu tip şeylere takılma. Herşey olacağına varır. Son olarak herşey para değil ama para herşeydir.2|00|0 - O zaman asgari ücretli beden işçileri ne yapacak?
En düşük memur maaşı bile 4250 TL ortalama olarak.
Bence kız ve kızın ailesi bahane arıyorlar. Siz 7-8 değil, 10K maaş bile alsanız. Size bir kulp bulup başından savacaklar. Böyle boş sav sata tartışmalara gelmeyin derim. Kızda gönlünüz var ise kız da sizi seviyor ise bu iş her türlü olur. Aileler çok mühim değil. Eskiden çoğu kişi köylerde kız kaçırıyordu. Boşuna mı kaçıyordu kızlar? Bence boşuna değil. :) Karar yine de sizindir, ALLAH ağız tadı versin efendim.0|00|0Yorumlara bakarken buna biraz şaşırdım o yüzden cevap yazayım dedim evladım. Kızın kaçması hiçbir zaman hayırlı olmaz. Kimse de kaçan kıza helal olsun demez. O yüzden bunu yapmaması bir cesaretsizlik göstergesi değil akıllılık göstergesidir. Sen de sana teriyle duvagiyla gelen kız ile kaçarak gelen kıza aynı saygıyı göstermezsin. Yani anlayacağın o kızlar boşuna kaçtılar maalesef. Kendi kız kardeşin kaçarak evlensin ister misin? Muhtemelen hayır.
Soran evladım, o kızın yapması gereken şey sadece ailesini maddiyat konusunda ikna etmek. Eğer olmuyorsa da boşuna zorlama çünkü evlensen bile ailesi sürekli senin başının etini yer.
- Selâm.
Olamaz tabi. Olsa çok saçma olur. Yazık olur.
Yalniz kız arkadaşınız böyle bir şeyi sorun etmediği için ayrılık sebebi diye düsünmeyin.
Ailesinin gereksiz bir düşüncesiymiş sadece.
saglikli dusunebilen olgun kisiler arasinda ailelerin kaprisi/cikardiklari sorunlar onlerine taş koyamaz.
iki olgun kisi birbirini seviyor ve hayata beraber devam etme karari almissa onlari olum disinda hicbir guc ayiramaz. Hayat sizin. Siz yaşayacaksınız. Siz o parayı kullanacaksınız. Ikiniz iyi günde kötü günde ben okeyim her seye seninleyim dedikten sonra kim ne demiş umursamayın. Onlar da ikna olur zaten. Yanlış düşündüklerini anlarlar zamanla.1|00|0 - Ne kadar paran varsa o kadar değerli olursun karı milletinin gözünde.. Burada aşk vs. diye ahkam kesenlere aldanma kadının fıtratında var bu.. İçinde sınırsız nimetin bulunduğu cenntte kendilerine yasak kılınan tek meyveyi yeme fikri kadından çıkmıştır.. Tatminsizlik ve herseyin daha fazlasını istemek genetik mirastır onlar için0|00|0
- Seven insana 3bin tl gene yeter yetmiyorsa kadın bende çalışırım der gene aza kanaat getirip kimseye laf ettirmez ilişkisini bırak ilerde eve aldığın eşyaya da laf ederler çok sıkıntıların olur, ikiniz anlaşıyorsanız da başka şehire taşının böyle aileleri bilirim ben sürekli gelirler ona buna burnunu sokarlar.0|00|0
- Bunu ne için söylediler evladım? Kendi kızları 7 8 bin kazandığı için mi yoksa senin o kıza 7 8 bin maaşla istediği hayatı ancak verebileceğin için mi? Senin erkek olarak görevin eşini kimseye muhtaç etmemek. Bugün 4500 kazanırsın yarın 10 bin kazanırsın. Karın da az varsa kanaat edecek çok varsa simarmayacak o kadar. Bu nasıl kafadır Allah aşkına?0|00|0
- Soran1 ay
Ben mühendisim.
Onunla tanışmadan once
Maas+Ev+Araba olan bi isim vardi ama santiyeciydim
Git kendine dogru duzgun is bul dedi
Pandemi sartlarinda aradim bunu bulabildim.
Para biriktir bana 5 tasval dedi
Para biriktirebilmek icin gecekondudan bozma ycuz bi eve ciktim.
Bu sefer Ailesi kanina girdi bu sartlarda mi yasayacaksin gibisinden.
Havuzlu villali sitede benim tek basima ne isim var?
Sonra yok sefilsin yok bilmem ne Allah Allah. Ne insanlar var böyle? Peki bu tavırda olmaları niye evladım? Kendileri çok mu zenginler?
- hayatta boyle ınsanlar olabılır bekledıgı ya da ıstedıgı hayatı yaşayamıcagını anlayıp gaflete duserek ya da karakterının yapısı bakımından ayrılabılır hayırlısı olmus uzun suren evlılık kavgaları gurultu huzursuzluk ıcınde bır bosanma da yaşayabılırdın0|00|0
- 4.500 TL az değil ki.
Gözünü seveyim artık yapmasınlar şunu. Ben mi bir evi geçindirmeyi fazla hafife alıyorum diye sorguluyorum kendimi kimi zaman. Herkes aldığı maaşı sorun eder olmuş. Bu civarlardaki bir maaşla bolluk içinde yaşayamazsınız ancak evi de geçindirebilirsiniz diye düşünüyorum.0|00|0Valla sen bence ev gecindirememissin dolar olmuş 8 sen 4.500 tl yeter diyorsun hele kadın çalışmazsa boşanmaya kadar yolu var hiç gecinemezsin ben bile surda 12.000 alıyorum bana kalan az bir miktar
- Evlilik sadece parayla yürüseydi parası olan aileler boşanmazdı. Bakarsın 8 bin veya daha fazla kazanan çıkar karşılarına ama anlaşamazlar, belki şiddet uygular adam, mutsuz olurlar. Kazandığı para da mutlu etmeyecek. Tecrübeye dayanarak söylüyorum.0|00|0
- Boyle ayrilik sebebi olmamali kesinlikle ne varmis yani maasinizda? Kendisini satsak o bu kadar bile etmez ne saniyorlar kendilerini ya?
Sonra da yakinir "beni kimse sevmiyor beni anlayan erkek yok"
Elbette olmaz olmasin bence yazik0|00|0 - Terbiyesizlik.. evlendiğinde sen o kızı kimseye muhtaç etmeyeceksen onu uzmeyeceksen senin aldığın maaş kimseyi ilgilendirmez.. oldum olası sürekli para konuşulan ortamları ve para muhabbetlerini sevmemisimdir.0|00|0
- Ya iki bin lira için senden ayrılacaksa buna laf yapıyorsa en başından koy kapının önüne gönder gitsin sana seni sevecek insan lazım senin cebinde ki parayı değil0|00|0
- Bulsunlar bakalım 7.500 alan birini.
Ben üniversiteden mezun olduktan sonra bile alacağım maksimum maaş 6.500₺ o da devlette çalışırsam.
Neyin kafasını yaşıyorlarsa...0|00|0 - Benim ailem kocamın maaşını bilmez bı kere müstakbel eşin seninle ilgili bilmesi gerekenlerin dışına çıkmamalı sonuçta ergen degilsiniz evlenecek insan belli bir yaşa gelmiştir0|00|0
- Aldığın maaşının neresini beğenmiyorlar aldığın para asgari ücretin 2000 TL fazlası neredeyse ailesinin suratına tükür geç kızı da bırak gitsin çünkü onun ailesi kızlarının aklına girip senden ayrılmasını sağlayacaklar bide kusura bakma da ben kız arkadaşının ailesine küfür ettim içimden hakkını helal et abicim0|00|0
- Evladım yarın haber yolla, kızlarına zengin bir tane pîç-kurusu bulsunlar.
Eğer o kıza hala talipsen sen adam değilsin.0|00|0 - kızın aldığı paraya ve ailenin maddi durumuna göre iş değişir. Kız kaç alıyor ve ailelerinin maddi durumu nasıl0|00|0
- İyi para ben asgari ücret alan biri ile görücü usulü tanışıp nişanlandım ama o halde kıymetimi bilmedş onlarca görücüm vardı 😐😐😐0|00|0
- Ayrılık sebebi. Ama senin ayrilman gerek. Senin aldığın maaşı mesele eden bir kadınla bir ömür geçmez.0|00|0
- Kişilerin tercihlerini ve kişisel haklarını eleştirme hakkına sahip değilim. Siz de değilsiniz. Saygı duyulması gerekir.0|00|0
- Karınla yaşayacaksın ikinize harcayacksin onlara degil... Çok karşıyım böyle ailelere çokkk.0|00|0
- Gizli Üye1 ayönce sünnet olmayana kız yok dediler
sonra askere gitmeyene kız yok demeye başladılar
sonra çalışmayana kız yok dediler ki (burada haklılar)
en sona da dolgun maaş alamayan evlenemez dediler0|00|0 - Bence ayrılık sebebi olsun. Bırak onları. Sen daha iyilerine layıksın0|00|0
- Onun açısından değil ama senin açından olabilir bence. Hoş değil yapılan muhabbet.0|00|0
- Kendileri sarayda mı yaşıyorlar geç onları insanlar geçinmek istesinler yeterki bir yol bulunuyor...0|00|0
- Bizim köyün muhtarı 7-8 alıyor bence yanlış tartışmışlar. Senin bi 15-20 alman lazım0|00|0
- Kadın da çalışsın az geliyorsa kafaya bak ya sanki eşek arıyorlar kullandırtma kendini0|00|0
- Gizli Üye1 ayOlabilir. Yaşanılan şehire ve sartlara göre durum değişebilir. Nasıl bir hayat yaşıyorlar bilmem ama zenginlerse o para yetmez diye düşünebilirler. Ha degillerse durum daha vahim0|00|0
- Kesinlikle ayrılık sebebi... Sırf maaş miktarı için böyle bir konu bile konuşuluyorsa kesinlikle ayrılmalısın bir saniye bile düşünüp hayatını daha fazla mahvetme ayrıl gitsin.0|00|0
- Kızlar bu devirde çalışmayan işsiz güçsüz aylak adamları daha çok seviyor. Maaşını kendin için harca boşver.0|00|0
- Şimdiki dünyamızda olur kardeşim. Şimdikiler hayırlı olanı isteyeceklerine paralı, arabalı, evli damat istiyorlar.0|00|0
- Bu konunun tartisiliyor olmasi dahi, diyalogu bitirmek icin yeter sebep degil mi.
7-8k maasli adam isteniyorsa, oyle adam bulsunlar.0|00|0 - Hocam öyle insanlardan hiç haz etmem. Türkiye şartlarında fena bir maaş almıyorum ama asgari ücrette alsam milyarder de olsam böyle insanlardan uzak dururum. Ayrıca kız da ailesi gibi aynı fikirdeyse ilişkini de gözden geçir derim.0|00|0
- Saçmalık bunun için ayrılan kız kusura bakma da s-ktirsin gitsin yani.0|00|0
- kız arkadaşın yüksek mi maaş alıyo. bu arada aileler bu kadar karışmamalı yani kararı kız verecek. aldıgın parada normal günümğzde çok daha az alanlar var
kız da çalışsa sen de geçinir gidersiniz yani.. sırf maddiyat okarak bakıyomuş boş ver0|00|0 - Bence de ayril. Kizlaei evde popo büyütsün. Sen çalış onlara bak. Bos ver.0|00|0
- Gizli Üye1 ayPeki kız çalışıyor mu? Sonuçta birlikye bu ev geçindirilecek ne saçma insanlar var0|00|0
- Direkt ayrıl saçmalığa bak 😄 gidip internete ilan versinler maaşına göre damat seçsinler 😆0|00|0
- Kızlarına fiyat mı biçiyorlarmış? Aldığın maaş umarım bu ailede ayrılık sebebi olur. Emin ol en doğrusu bu olur senin için0|11|0
- Bahaneler hep hazır. Madem paranın az olduğunu söylediler, kızları da çalışsın. Hep erkek parası yenecek diye bir şey yok.1|00|0
- Bence sen onlardan ayrıl hem de hemen uzaklaş maaș azlığı karakter yoksunluğundan milyon kat iyidir. 👍0|00|0
- cevap veriyorum bi sg ler bu memlekette 2800 lira alan milyonlar var öyle kızdan ve ailesinden sana hayır gelmez0|00|0
normalde maaşımı belli etmem benim maaşımda 10 k üzerinde ozaman bunlar çok ucuza kaçmış diyorum ayar oluyorum böyle insanlara... sen kendine daha mantıklı kız bak
- Boşa gıtsın bekara koca boşamak kolay yol yakınken ayrıl evlenınce ruhuna fatıha okutur böyle insanlara agzınla kuş tutsan yaranamazsın bılesın0|00|0
- yol yakınken ayrıldığınız iyi olmuş maddiyatçı insanla ömür geçmez1|00|0
- Ya böyle şeyler okuduğumda kendi adıma utanıyorum ya, erkek kadını ev işi olarak görüyor, kadın erkeği cüzdan olarak görüyor. Bu ayrılık sebebi değil herkes kendi parasını kendi kazansın 🤦♀️🤦♀️🤦♀️0|10|0
- Bahane aramış saçma bir düşünce maddiyata önem veriyorsa beş parasız seni bırakırdı kurtuluşun olmus0|00|0
- Daha Fazla (63)
Detaylı bilgi
En İyi Erkek Görüşü