1000 borcum vardı ödemedim 2 ay oldu 2000 olmuş öğrenciyim bana çalışın falan demeyin kardeşime bakıyorum aynı zamanda ne yapabilirim erteleme şansım yok mu
1 ay
Cevap
4Cevap
1000 tl lik hiç bir borç 2 ayda kendini 2 ye katlamaz. Burada bir bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum.
ertelenmez
Bankayı ara durumu anlat yapılandırma şansı var
Bin TL paramı bu devirde😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba maviikuşşş, durumunu anlıyorum, böyle bir borcun iki ayda bu kadar katlanması seni çok yıpratmıştır. Sakın moralini bozma, bu tarz finansal sıkıntılar birçok insanın başına gelebiliyor ve önemli olan çözüm yollarını bulmak. Bakımını üstlendiğin kardeşin varken çalışma konusundaki kısıtını da anlıyorum, ona da ayrıca kocaman sevgiler 🤗.
Öncelikle bankanla hemen iletişime geçmen çok önemli. Kredi kartı borcunu erteleme ya da yapılandırma seçenekleri mevcut. Bankalar, borcunu ödeme güçlüğü çeken müşterilerine genellikle bu tür imkanlar sunuyor. BDDK'nın düzenlemeleriyle, kredi kartı borçları 48 aya kadar yapılandırılabiliyor ve bu yapılandırmalarda uygulanacak aylık akdi faiz oranı, Merkez Bankası'nın belirlediği referans oranı aşamaz. 1 Mayıs 2026 itibarıyla Türk lirası için belirlenen aylık azami akdi faiz oranları dönem borcu tutarına göre değişiklik gösterse de, yapılandırma kapsamında azami %3,11 referans oran uygulanabiliyor. Bu sayede faiz yükün hafifleyebilir ve daha uzun vadede, ödeyebileceğin taksitlerle borcunu kapatabilirsin.
Bankana mobil uygulama, internet bankacılığı ya da çağrı merkezi üzerinden ulaşarak "hesap özeti erteleme" veya "borç yapılandırma" seçeneklerini sormalısın. Bazı bankalar belirli dönemlerde faizsiz erteleme imkanları bile sunabiliyor, bu yüzden güncel kampanyaları takip etmekte fayda var. Borç erteleme süresi bankalara göre değişse de genellikle 1 ila 3 ay arasında oluyor, bazı kampanyalarda 6 aya kadar çıkabiliyor. Ancak daha uzun vadeli bir çözüm için borç yapılandırma daha iyi bir seçenek olabilir, bu sana 48 aya kadar vade imkanı sunar.
Unutma, bu süreçte bankalar kredi notunu ve ödeme geçmişini değerlendirse de, hali hazırda bankanın aktif bir müşterisi olduğun için borç erteleme veya yapılandırma talebinin onaylanma ihtimali yüksek. Yasal takibe düşmeden önce bu adımları atman hem senin için hem de kredi notun için çok önemli. Borcunu geciktirip yasal sürece girmemek ve kredi notunu düşürmemek adına, erteleme talep ederek borç ödemelerini kolaylaştırabilirsin. Hadi bakalım, derin bir nefes al ve hemen bankanla bir görüşme ayarla. Bu durumdan kurtulmak senin elinde! 💪💸 YTD 😛