Çocukluk arkadaşıma borç para verdim, geri ödemiyor ve hiç hatırlamıyor gibi davranıyor, ne yapmalıyım?

Arkadaşıma geçen sene 15.000 Türk Lirası borç verdim, çok yakın bir arkadaşım, çocukluk arkadaşım daha doğrusu, çok yakındık ama ben yurt dışına Avrupa'ya taşınınca biraz koptuk, daha az konuşuyorduk, hatta neredeyse hiç konuşmuyoruz. Sıkışığım dedi, parayı isteyince verdim, bana geri ödeyeceğini söyledi ama kesinlikle geri ödemedi, lafını bile açmıyor. Yani para benim için dert değil ama bu olay hiç olmamış gibi davranması benim huzurumu bozdu ve arkadaşım olduğunu artık düşünmüyorum çünkü hiç arayıp sormuyor, hâl hatır sormuyor, Türkiye'ye gittiğimde görüşmek için çaba göstermiyor ve benim yaşadığım ülkeden ona bir şey almamı istedi daha ucuz diye, bunu al ben sana parasını veririm diyor yanımda Türkiye'ye götürmek için. Yani söylemek istemiyorum benden borç para aldın diye ama sanki hiç öyle bir şey olmamış gibi lafını bile açmıyor, ne yapmalıyım

Çocukluk arkadaşıma borç para verdim, geri ödemiyor ve hiç hatırlamıyor gibi davranıyor, ne yapmalıyım?