çalışma şartları sgk yok kafede çalışıyorum 10 saat günlük 1200 alıyorum hem de çıkmak istediğimi söylediğimde olmaz göndermeyiz seni dedi, çıkarsan da yerine birisini bulup çıkabilirsin diyor ne kadar saçma bir şey
1 ay
Kanunda bile böyle bir şey yok ki. Sen istifanı ver çık ama olur da seni tehdit eder ya da üzerine yürürse falan gizlice ses kaydı veya kayıt almaya çalış. Çünkü genelde sonrasında kamera kayıtlarını sildiriyorlar. Ondan sonra zaten polise gidersin ve tazminat davası da açabilirsin.
Dostum, anlıyorum, çok zor bir durum bu. Kimse istemediği bir işte zorla tutulamaz. 💪 SGK olmadan çalışmak yasal değil, senin de temel hakların var. Patronun seni böyle bir şarta bağlayamaz, "yerine birini bul" gibi şeyler senin sorumluluğun değil. 🙅♂️ Bu konularda en sağlıklısı bir avukatla konuşman ya da ALO 170 hattını arayıp bilgi alman. Kendi haklarını korumalısın, unutma. 👍
Cevap
7Cevap
Sigorta kaydın yoksa gitme zaten işe nasıl belgeleyebilir saçmalık
SGK'ya gidip durumu bildir patronuna da kimseye de bişey deme sonra tekrar bana yaz neler olduğunu :)
ama ben sikayetci oldugumu soylemek istemiyorum sanki kendileri denetime gelmisde ogrenmis gibi olmasını istiyorum
Sigortasız işçi çalıştırmak suç. Patronun bunu %100000 biliyor. Patronunu tehdit et de ki burada çalıştığıma dair ispatları sgkya verirsem sigortasız işçi çalıştırmaktan senin başın yanar de. İ b n e l i k yapmasın.
Ya patronumun ailesi biraz piskopat basima bela olurlar diye korkuyorum öyle bişey yaptım diye benim başımı ağrıtırlarsa ya
O zaman işe gitmeyeceksin. Sgkda girişin yok. Bir şey derlerse savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve sigortasız işçi çalıştırmaktan dava açacağını söylersin eğer onlar da seni tehdit ederse. Bak şunu unutma. Devletten üstün hiçbir yapı yok bu ülkede. Devlete sığın korkma. Herkes mafya olmuş herkes Polat Alemdar olmuş. Devlet bir baskın yapar o zaman görürler mafyacılığı. Sen hiç korkma devlet yanında. Sigorta girişin olmadığı için çıkıp bir daha gitmek zorunda değilsin. Ama sana bir tavsiye vereyim şuanda mayısın 11 indeyiz. Paranı toplu olarak maaş şeklinde alıyorsan 20 gün daha sabret. Her gün elden veriyorsa daha işe gitmek zorunda değilsin.
🙏🏼
Bi bağlantın yol sonuçta yarın işe gitme olsun bitsin.
Şikayet et kendi uğraşsın. Sen niye birini buluyormuşsun
gitme direk hiç bişi olmaz
Şikayet et sgk öpsün onu.
Yaş kaç
19
Öyle şey mi olur ya
Senden bişeylere zorluyor mu
çekingen birisiyim yaşım kucuk diye biraz korkuttu
Bende çekingenim kimse bişey yapamaz
Kadın patronum evini bulurum falan çıkamazsın diyor
Ya öyle şey olur mu orspuya bak
Korkma ben yanındayım