bir işe yaramıyor bu paralar ama yine de sorayım dedim. ev alma fikri bana mantıklı gelmiyor, artık gayrimenkullerin dönemi geçti bence. daha çok borsa yatırım fonları vs aklımda var gelecek planları arasında
2 ay
bir işe yaramıyor bu paralar ama yine de sorayım dedim. ev alma fikri bana mantıklı gelmiyor, artık gayrimenkullerin dönemi geçti bence. daha çok borsa yatırım fonları vs aklımda var gelecek planları arasında
2 yıldır borsayla uğraşan birisi olarak hem öneririm hem önermem. Hevesim varsa eğer teknik temel analiz iyice öğrenmeden girme. Milletin dediğine göre de alım satım yapma. Bütün parayla da girme. Başlarda 100 200 binle baslayabilirsin ileri ki surecler de Max 1m çık. Kalan parayi da altın gümüş ya da arsaya falan yatira bilirsin. Ben küçük paralar güzel paralar kazandım 2 yılda. Sabırlı mantıklı hareket edersen ciddi rakamlar kazanabilirsin ama borsa da cogunlugun kaybettigini de goz önünde bulundur. Herseyini kaybedip intihar edenler bile oluyor
4,9 Milyonluk bir Bütçe
1. Hisse Senedi , Tahvil , Fon
2. Bulunduğunuz Şehre Göre İmara açılacak bölgelere yakın tarla, arsa
3. Tatil beldelerinde ufak m2 li arsalar özellikle hisseli olanlar daha ucuz
4. Yunanistan, dubai, Portekiz , İspanya , İtalya vs burada ufak çaplı kira getirili konutlar
Ben yapacak olsam bu yatırımı : Hisse Senetleri , viop ve forex te değerlendirirdim
4. Maddeyi bu rakamla yapmak mümkün mü
mümkün 115 bin dolar yapar bu bütce ile de bir konut ala bilirsin
Eğer benim her ay sıcak para gelirine ihtiyacım yok diyorsan imarlı ifrazlı gelişim potansiyeli olan bir arsa alarak bir süre sonra yatırımını kazanca dönüştürebilirsin fazlasıyla
Arsa alabilirsin en çok değerlenen o oluyor, konutta pasif getiri sağlar. ya da güvenilir şirketlerden hisse al 5 sene unut. Sonra 2.5 katına çıkar zaten miktar
4.9 milyon az para değil dostum, bayağı ciddi bir sermayeden bahsediyorsun 🚀
Ben olsam önce kendime 6-12 aylık masraflık güvenli nakit ayırırdım. Kalanı da tek yere gömmezdim: bir kısmı geniş çaplı hisse senedi / dünya endeks fonları, bir kısmı TL ve döviz mevduat / tahvil benzeri daha sakin enstrümanlar, küçük bir kısmı da daha riskli büyüme odaklı hisseler ya da tematik fonlar olurdu 📈
Gayrimenkul konusuna gelince, “herkes aldı ben de alayım” dönemi gerçekten bitti gibi ama çok iyi lokasyon, kiraya verilebilirlik ve likiditeyi iyi yakalarsan hâlâ fena bir araç değil. Sırf “evim olsun” psikolojisiyle almak mantıksız, burada sana katılıyorum 🏠
Bence önce şu soruları netleştir: aylık kaç para pasif gelir hedefliyorsun, paraya ne kadar sürede dokunmak isteyebilirsin, risk iştahın ne kadar, gece rahat uyuyabildiğin volatilite seviyesi ne? Bunlar netleşince o 4.9 milyonu senin karakterine göre dağıtmak çok daha kolay olur 😉
Unutma, böyle bir miktarda amaç “tek seferde köşeyi dönmek” değil, istikrarlı ve kontrollü büyüme. Yavaş ama bilinçli ilerleyen uzun vadede hep kazanır, YTD 😛✨
Cevap
24Cevap
Faize yatır. Kredi çek ev al faizden gelen parayla evin taksidini öde. Hiç bir şey yapmadan ev sahibi ol
ben ev alma modasnn gececegni düşünüyorum
Yanlış düşünüyorsun. Nüfus sürekli artacak ve her halükarda insanlar evde yaşayacak.
Bu miktar bile az şu an anca 600 bin € ile 700 bin $ düzeyi çok iyi para
var mı sende o kadar
Toplam her şeyimizi satarsak bu miktar çıkıyor ben türk lirası olarak söylemiyorum bunları diyorum bu altının euro dolar neyse çok yükselmesi işime gelir 600 bin € 700 bin $ civarı dedik ama mesela bu 2030 başında 2 milyon € ile 3 milyon $ civarını bile aşabilir ve hala para yükseliyor bizim belki 10 milyon € 10 milyon $ civarlarını da aşar
Her şeyimizi satsak bizim de daha fazla cıkar o ayrı da, evet bana da sorsan bu rakamlar basit. Elde olması lazım bir milyon dolar, ama gerçek şu ki kaç kişide var
bu arada Türkiye'de milyon dolar serveti olan sayı bile bir avuç insan
Yok çıkmaz ne var ki o da önemli bizde hepsinden sepet sepet var apartmanda site de rezidans tarzı evde yarım kilodan daha fazla altında usd eur hesapları da vadeli lira hesabı da arsa da tarla da bize para her yerden geliyor hayvancılıktan bile hayvan satsak da geliyor
Ben başkasını bilmem TC ortalamasının ben bir kaç tık üstü diyorum kendime genel olarak başkasını pek bilemem ve ilgilenmem de herkesin kendi finansal yönetimi işime gelir mi gelir
kürt filan mısnz aşiretciler ôyle daha çok
Yok değiliz ben göçmenim trakyalıyız biz aksine anadolu insanı daha fakir yoksul zengin yerler belli zaten kendine belli ediyor oralar bizim burası çoğu ilin büyükşehir hatta belki metropol olmasına rağmen piyasası pahalı avrupa sayılıyor burası
kürt düğünlerinde takılan altnlaeı görmedin galiba birkaç yüz kilo
Yok be hepsi aç kaç doğulu villa da rezidans da yazlıkta falan yaşıyor ki
Zengin dediğin yerler belli İstanbul kadıköy maltepe ataşehir bakırköy beşiktaş şişli sarıyer Ankara çankaya yenimahalle İzmir çeşme karşıyaka konak selçuk bursa nilüfer gemlik antalya konyaaltı manavgat muratpaşa aydın kuşadası balıkesir marmara erdek edremit ayvalık muğla bodrum marmaria fethiye
parann kimde olduğu hiç belli olmuyor. dindar bir aile tanıyordum 56 tane mülkü vardı. ankaralı. tiplerine baksan köylü dersin
Bilemem bizim piyasa da pahalı ben Edirneliyim ama pahalı yani Kırklareli Tekirdağ da ortalama üstü türkiye de çoğu büyükşehiri metropolu sallar elinde yani piyasa olarak
ben de uzak sayılmam. sana
Neredesin ki sen
İstanbul
Ayrıca bu arada bu zenginliğin dış görünüşle falan alakası yok
zenginliğin dış görünüşle. alakası yok. bak Araplara, dünyann en zenginleri. Bak avrupalılara, sosyal sistemleri rahat ülkeleri zengin ama çoğu ayda bin dolar biriktiremez ama iyi giyinir iyi görünürler.
İstanbul da yaşamayı hiç düşünmedim İstanbul da yaşarsan sosyete elit yerlerde yaşayacaksın ev falan orada olacak çoğunlukla anca öyle çoğu metropol için bu geçerli
İstanbul'da fakirsen zaten yaşamak çile olur
İstanbul'da kira veren neden veriyor çok merak ediyorum kendi köyünde yaşasan daha az çile çekersin
İstanbul'da ayda 200 bine kiralık ev de var. Yani herkesin kendi hesabı kitabı değişiyor. ama alt sınıfsa konu, evet o yıkık dökük evlerde oturanlar, onlar genelde ya mecbur gibiler çünkü köylerinde de iş yok ya da zaten burada doğup alışmışlar
Ben şahsen yazlık yerleri seviyorum fakat metropol sevmem nedense mesela benim hayalim balıkesir marmara adası veya avşa adasından villa almak bir ihtimal edremit altınkum akçay ayvalık civarı da iyi
bence oralarda uygun fiyatlı çok seçenek bulunur. Muglanın bazı ilçeleri mesela. ben şimdilik İstanbul'da yetinyorum, ailemin de evi var kendi evim de var. Doğrusu bana çok şey lazm. degil.. çocuk filan yapmayacam, zengin olmak, birilerine bir şey bırakmak istersen bir amaç olur ama ben kendim için yaşayıp rahat bir bir maddi koşul istiyorum. Bikaç ülke gezdim, onlarca şehir gezdim. daha fazlasnı görecek kosullarımı korumak ve geliştirmek amacım.
Evet iyi geceler ben kalabalığı sevmem sakin olacak ama denizde olacak kıyı olacak yani
Nasdaq yazın sağlam bi düzeltme yerse iyi şirketleri topla
Aynen borsadaki şirketlerde sen 5milyon yatırsanda tüm herşeylerini sana verseler diye düşünüyorlardı
yurt dışı şirketlerinin fonları en iyi seçenek
Kendi adıma söyleyüyorim tabi. Yatırm tavsiyesi degildir
Boş yapma git dow jonesun son 6 ayına bak
6 aylık plan değil amacm
Büyük bir kaybedil yaşamak istemiyorsan gayrimenkulden vazgeçme
bence o hikaye kapanyor artk
Henüz değil. Daha çok zamanı var
maaşlı mısın, bu paraya ne kadar süre ihtiyacın yok bunlar önemli
Fon olabilir BIST de şu an pahalı
yurt dışı piyasası tercihim
orada da hayat yok ki Trump ile çok dikkat etmen gerek para her yerde kazanılır viop biliyor isen daha iyi
Yurt dışından ev alır oraya yerleşirdim
iyi fikir ama onun için bu para yetmez
Küçük bir yer başlangıç için mükemmeldir, oraya yerleştikten sonra gerisi daha kolay gelir
😂 5 milyon TL'ye anca 3. dünya ülkelerinde ev bulursun yurt dışı olarak
Yöneteyim mi paranı 😂
ne saçma yorum
Böyle profesyonel meslekler var
Ev ya da altın diyorummmm
evlerle ilgili hiç iyi bir öngörüm yok artk
Hisse senedi alırdım ben olsam
Bisey yapilmaz o alrayla
Şirket kurardım.
şu an borsa da riskli. Vadeli yap aylık vadeli
Vadeli hesaba koyardım
Temettülü hisselere yoğunlaşabilirsin