1 Milyon TL parayla nasıl bir yatırım yaparsınız? Hisse senedi, Kripto, Altın, Döviz, Ev, Arsa gibi alternatiflerden hangisiyle yatırım yapmak isterdiniz?

1 Milyon TL parayla nasıl bir yatırım yaparsınız? Hisse senedi, Kripto, Altın, Döviz, Ev, Arsa gibi alternatiflerden hangisiyle yatırım yapmak isterdiniz?

1 milyon TL gibi büyük bir miktar paranın nasıl değerlendirileceği, kişinin finansal hedeflerine, risk toleransına ve kişisel tercihlerine bağlıdır. Ancak genel olarak, bir milyon TL'yi değerlendirmenin bazı yolları şunlar olabilir:
Yatırım Yapma: Bir kısmını yatırım yaparak geleceğe yönelik finansal güvenlik sağlayabilirsiniz. Hisse senetleri, tahviller, emlak veya yatırım fonları gibi çeşitli varlık sınıflarına yatırım yapabilirsiniz. Bu yatırımlar, paranızın değerini korumanıza ve büyütmenize yardımcı olabilir.
Gayrimenkul Alımı: Bir kısmını gayrimenkul yatırımına yönlendirebilirsiniz. Ev veya ticari gayrimenkul satın alarak kira geliri elde edebilir veya gayrimenkul değerinin artışından faydalanabilirsiniz.
İş Kurma veya Girişimcilik: Kendi işinizi kurmak veya bir girişime yatırım yapmak, paranızı işletmeye koymak için bir seçenek olabilir. Başarılı bir iş veya girişim, uzun vadeli mali başarı sağlayabilir.
Eğitim ve Kişisel Gelişim: Bir kısmını eğitim veya kişisel gelişim fırsatlarına yatırabilirsiniz. Kendinizi ve becerilerinizi geliştirerek gelecekteki kariyer fırsatlarınızı artırabilirsiniz.
Acil Durum Fonu Oluşturma: Bir kısmını beklenmedik harcamalar için acil durum fonuna ayırabilirsiniz. Beklenmedik sağlık masrafları, araç onarımları veya işsizlik durumunda güvende olmanıza yardımcı olabilir.
Hayır İşlerine Destek Olma: Bir kısmını hayır işlerine veya topluma fayda sağlayan kuruluşlara bağış yapmak için kullanabilirsiniz. Bu, topluma katkıda bulunmanın ve sosyal sorumluluk sahibi olmanın bir yolu olabilir.
Bu seçeneklerden hangisinin veya hangilerinin sizin için en uygun olduğunu belirlemek için, hedeflerinizi ve değerlerinizi dikkatlice değerlendirmeniz önemlidir. Ayrıca, finansal uzmanlardan danışmanlık almak da faydalı olabilir
İlk seçenek: köydeki bahçeye elektrik, su, altyapı, ev masrafları yapmak. Geriye kalanlarla römorklu çapa makinesi almak.
İkinci seçenek: evlilik birikimini tamamlamak, evlenmek, arda kalanlarla eşimle istediğimizi yapmak.
Üçüncü seçenek: arabamın modelini yükseltmek. 330 bin TL değerindeki arabayı satıp, minimum 700 bin, maksimum 1,2 milyon TL'ye yeni bir araba almak.
Evim var, yeni bir eve yatırım yapmayı düşünmüyorum. Evim olmasaydı, bu paraya bulabilirsem 1+1 daire alırdım. Ev için düşük modelli (ufak tefek masraflı Tofaş Murat 131) araba kullanırdım.
5 yılda güzel getirisi olan fonlar var. Onlardan alırdım. Tabi hepsiyle değil.
Temettüye hisselere yatırıp temettülerle hisseleri artırabileceğim seçeneklere de yoğunlaşırdım. Malum emekli olamayacağız devletten. Çalışabileceğim zamana kadar hisseleri çoğaltıp kendimi emekli ederdim.
Bu kadar büyük tutarda param olmadığı için ufak ufak yapıyorum şu an. İleride kartopu etkisiyle güzel getirisi olacak.
En mantıklı cevap bence buydu 👏👏
Cevap
42Cevap
sanırım yatırım yapardım
Borsada 1-2 ayda 1,5 milyon yapıp o parayla da araba alırdım prim yapması için. Yaza girerken arabayı da satıp tekrar borsaya girerdim. Genelde Ağustos gibi tavan yapınca borsadan tekrar nakite geçip yıl sonu ev fiyatları düştüğünde ev alırdım
Sahaf dükkanını açar
Yayıncılık yapar
E ticaret le uğraşırdım
Blog sitesi kurar dım
Hayallerinin peşinden koşardım
Var olan diğer projelerime de patent alırdım
Projelerimi satmaya çalışır.
Gelen para ile daha çok iş yapardım
1milyon gibi bir paraya ev yok bence dogru yerde arsa alınabılınır toprak en çok kazandıran yatırımlara ya da mantıklı secımlerle borsada yatırım yapılabılınır
10 teker ford cargo kamyon alırdım çalıştırırdım en mantıklısı o çünkü, altınmış dolarmış dövizmiş evmiş tarlaymış tapanmış kriptoymul borsaymış bunlar hep uzun vadede yatırım, dediğim gibi kamyon alırdım çalıştırırdım en azından aylık getiresi yüksek mantıklı iş
Öncelikle eve yatırım yapardım ev alırdım, sonrasında da bir miktarını bankaya yatırıp değerlendirirdim.
Araba sana masraf çıkartır. Şehrin bittiği yerden arsa al bekle. Ya da parayı böl. Bir kısmına hisse bir kısmına arsa al.
1 milyona araba bile alamazsın. Para mı 1 milyon bu devirde artık.
Araba alınıyor o kadar da değil şimdi
Megane 5 rahat alırsın taş gibi araba 2015 model civarı 200 binlerde Mercedes BMW de alırsın
Tüpraş, THY gibi çok çok büyük şirketlerin hisselerini al, 3 yıl bakma. 3 yılın sonunda muhtemel olarak 10x üzeri getirir zaten.
1 yıllık 1 milyon faizsiz kredi çekip onunla altın 1k iken 1kg altın alan bir uyanık tanıyorum şu an altını bozdurup borcunu ödedi kalanıda cebinde.
Alabiliyorsam ev alırdım. Barınma ihtiyacı önemli sonuçta. Arta kalan bir şeyler olursa altına gömerdim onu da.
1 Milyon TLm olsa Altın Alırdım veya ev Alır kapısına 2 yıl kilit vurup 3 yılda tadilat yaptırıp 3 katına satardım.
En mantıklısı faiz sanırım, ben öyle yapmışım çünkü
Faiz mi 😣 aferin iyi halt yedin 🤨
Yok henüz yemedim :D yiyeceğim çatır çıtır o parayı
Yeme haram haram valla değmez bana yolla ben icabına bakarım 😂😂
Yok haram değilmiş :D babam öyle dedi sjdjs
İyi bakalım öyle dediyse sorun yoktur 😃
Babamın üstüne atarım :D benim günahım yoktuuur
Tek günahın Fenerli olmak ama o da nazar boncuğu olsun 😂😃
haha beni böyle sev sevecekseeen dırırım 😂
Orhan baba da dinlermiş 😃
Tabii 😌
1 milyon TL değerlendirilecek bi para değil. Gidip harcardım
O da bir seçenek tabi
Hisse senetlerinin yanı sıra kripto dairelerine de yatırım yaptım
Artik 1 m cok bi para degil vadeli hesapta isletip yerdim
Yerim zaten var. Köye prefabrik ev yaptırırım.
Direk borsa yoksa durduğu yerde kaybolur gider
1 milyon ile ev araba zor ancak uzun vadeli yatırım ya da kripto
Bu kadar büyük bir param olmadığı için veya olamayacağı için nasıl değerlendireceğimi bilmiyorum
Sana bir haberim var. 1 milyona evin yarısını bile alamazsın
Lafın gelişi söyledim TR de yaşamadığım için fiyatlardan pek haberim yok
1 milyona ev nerede satılıyor hemen gelip alayım 😂😂😂
Borsaya girerdim çünkü artık 1 milyon TL'ye ne ev ne de araba alınamıyor
10 yıl öncesinin 100 bin tl si oldu işte
Bir değeri yok işte en mantıklısı katlamak için yatırım yapmak
Kesinlikle
şöyle 6-7 milyon oldu mu faize girerdim ben her ay faiz getirisi ile döviz alırdım veya ev alır kredisini öderdim
Ben inancım gereği faize karşıyım
Saygı duyarım ama olaya şöyle bak Türkiye'de emek para etmiyor ve mevcut sistemde alın teri ile ömür boyu birşeye sahip olamıyorsun, vergiler çok ağır ve sosyal devlet anlayışı sıfır sen faize girerek devletin senden esirgediği açığı kapatıyorsun.
Haklı olabilirsin ama hiç bir peygamber hiçbir alim faiz dönemin şartlarına göre yenilebilir demedi o yüzden cebime fazla para girecek diye o riski almam ben
maalesef çok büyük bir para değil en iyi ihtimalle araba alırsın yok almayacağım dersen borsada değerlendirirsin en kötü dolar altın alırsın ama onlar bile enflasyonun altında kalıyor.
Ev gelmez o rakama bu yüzden araç olabilir. ya da hisse
Çok az bir para ama bende olsa ticaret yaparak parayı katlardım
Bir milyon artık degerlendirilebilecdk bir para değil maalesef. Altına bir araba al geç
yahu 1 milyon tl dediğiniz 28 bin dolar para bir çok aracın sıfırını bile alamıyor. 10 tane apple telefon alınıyor çok büyük para değil.
1 milyon tl para mı ya bu devirde bende var bibok yapamıyorum
Hisse senedi yani borsada değerlendiririm ama iyi takip etmek lazım
Yer içerdim mk nasılsa ölcez işim gücüm yok birikimle uğraşamam sevdiklerime dağıtırım
Kripto getirisi fena degil.
Faize atarım ohh mis gibi haram 🤤
Alemsin 😂
altına yatırım yapardım malum altın fiyatlarıda yükselişte veya iyi bir araştırma yapıp başka yatırımlar içinde arayışına girerdim.
Evlee alırdım arsalar
Pek büyük bir para degil
Fon hesaba yatırım
Harcamazdm direkt altın alırdım
dağ evi alır insanları terk ederdim
Yerdim 1 milyon para değil
Altına yatırım yapardım
Para ekleyip ev alırdım
Gider ticari ruhsatlı bir kayık alırdım
Kumar oynayıp alayını kaybederdim
100 bin den 10 tur bonanza
değerlendirilecek bi para değil