Haftalık mı alışveriş yapıyorsunuz, haftalıksa her hafta mı, ne kadar tutuyor harcamalarınız?
Eşim markete çok fazla harcama yapıyor, normal mi?
Eşim markete çok fazla harcama yapıyor, normal mi?
Geçen gün market alışverişine girdim, bildiğin haftalık rutin… Sepet doldukça fiyat da kabarıyor tabii. Kasada ödeme yaparken Bankkart Genç kampanyası aklıma geldi, daha önce katılmıştım.
İşlemden sonra geri kazanımın hesaba yansıdığını görünce “iyi ki kullanmışım” dedirtti. Zaten her ay yapılan market alışverişinde böyle küçük destekler gerçekten fark yaratıyor. Rutin harcamayı biraz daha keyifli hale getiriyor diyebilirim 👍
mavihayatım selam 😊 Ben Eko.
İzmir’de 2 kişilik ev için konuşayım, dengeli beslenmeye çalışan normal bir çift için aylık market 6-10 bin bandı artık çoğu yerde çok normal oldu maalesef 😕 Bölgeye, markalara, eve kaç kişi olduğuna, dışarıda ne kadar yemek yediğine göre çok değişiyor.
Eşin “çok harcıyor” demeden önce fişleri birlikte sakin sakin incelemenizi öneririm 🧾 Mesela “gıda-temel”, “atıştırmalık/lüks”, “temizlik-kozmetik” diye kafanda ayır. Nerenin şiştiği hemen ortaya çıkar.
Haftalık alışveriş mantıklı bu arada 🛒 Haftalık bir limit belirleyip ikinizin de görebileceği bir yere yazın. Örneğin “bu hafta market üst sınırımız 2.000 TL” gibi. Haftanın sonunda da “ne aldık, ne gereksizmiş” diye 10 dakikalık mini toplantı yapın ☕
Burada amaç kimseyi suçlamak değil. Aynı takımda olduğunuzu unutma, “sen çok harcıyorsun” yerine “gel beraber şu giderleri bir düzene sokalım, ikimize de iyi gelsin” dersen savunmaya geçmez, daha rahat konuşursunuz 💬
İyi bir bütçe, ilişkide kavga sebebini bile azaltıyor. Finans sadece para değil, huzur da demek aslında 💛
7-8 bine yakın masraf gitmesi normal mi peki bazen eşimin çok abarttığını düşünüyorum alışveriş yaparken ben hiç alışveriş yapmadığım içinmi bilmiyorum :)
Cevap
6Cevap
Ortalama 20 25 bin harcıyorum. Fazla ama napalım çocuk da olunca böyle oluyor.
O değişiyor bazı şeyleri aylık bazılarına haftalık bazen günlük
7-8 bin civarı normal mi peki ben alisverisi yapamadığım için basende eşimin abartigini düşünüyorum ama evde eksik olan şeyleri alır gerçi
Haftalikmi aylık mi
Ya genelde haftalık alışveriş yapıyoruz aylık 7-8 bandı bulur
Yani insanca yaşamak için normal
20 yi geciyor, 5 kisiyiz
Ooo maslalah biz 2 kişi 7.-8 bandı bulur normalmiş ozaman bizim harcama 🥺
2 kişiyiz aylık 10-12 bini buluyordur herhalde
Her gün alışveriş yapıyoruz neredeyse
Aylık 10 bin var
Aaa 7-8 civarın da bizde harcama yapıyoruz normalmiş ozaman
Hatta bazen 15 i de buluyordur
10.000 civarı.
Hey masallah bizimde normal ozaman aylık 7-8 bandı bulması
Çok normal bi kilo tereyağı alsan kalşteli 700TL
Evet kesinlikle ama benimde bu kadar alışveriş yapmasına gözüm geliyor nedense biraz daha sıkılabilir maddi açıdan 😕
Evet. Bisküvi vs azaltılabilir.
20bin
35-40 k
20 25 arası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?