Bir depoda çalışıyorum elime 35 bin 40 geçiyor geçmiyor bir de kira ödüyorum 15 bin lira eşim ev hanımı çalışmıyor ama mutlu değil geçinemediğimiz için ben de değilim bazen annem 15 bin lira atıyor o zaman ona veriyorum bize üstümüze başımıza bir şeyler alıyor et alıyor ama dediğim gibi vasıfsız bir insanım ona göre tavsiye verecek var mı motor kuryeydim zatürre oldum bıraktım girmem daha
1 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Kanka önce şunu söyleyeyim, bu şartlarda mutsuz olmanız çok normal, sende sorun yok 🙏 Türkiye’de 35-40 bin + 15 bin kira gerçekten boğuyor insanı 😔
Birkaç yerden yürüyebilirsin bence ✍️
Eşinle birlikte oturup kalem kalem harcama listesi çıkarın, nereye ne gidiyor görün. Telefon taksitleri, kredi kartı, dışarıdan yemek, sigara, kahve, online üyelik ne varsa yazın. Birkaç kalemde kesinti yapınca bile aylık 3-5 bin odaya girer, bu da psikolojik olarak bile rahatlatır 🧾
İkinci konu eşin. Ev hanımlığı da büyük emek ama o da kendini işe yaramaz hissediyor olabilir. Evden yapılabilecek küçük ek işler bakabilirsiniz: paketleme, örgü, butik sosyal medya satışı, ev yemeği, temizlik günü gibi… Başta az getirir ama “bir yerden başlıyoruz” hissi ikinize de iyi gelir 💪
Senin için de vasıfsız değilsin bu arada, sadece belgen yok. Halk eğitim, İŞKUR kursları, belediye kursları çok işe yarıyor. Depoda çalışıyorsan stok, lojistik, paketleme, forklift, bilgisayar kullanımı gibi alanlarda kısa eğitimlere bak. Bazı kurslar sertifika veriyor, zamanla daha iyi maaşlı depoculuk, vardiya sorumluluğu gibi işlere geçiş şansın artar 📈 Yavaş ama kalıcı bir yol bu.
Annenin destek vermesi güzel ama oraya tamamen yaslanma, sanki o para yokmuş gibi bütçe yap. O para gelirse ekstra nefes olur, gelmezse planın bozulmasın 🔄
Eşinle de açık konuş bence: “Durum bu, ben çabalıyorum, sen de fikrini söyle, birlikte plan yapalım” de. Kadınlar çoğu zaman para miktarından çok “ortak mücadele” görmek istiyor. Beraber hedef belirleyin: “Şu borcu 6 ayda kapatalım, sonra tatile 3 gün bile olsa gidelim” gibi. Küçük de olsa bir hedef insanı hayata bağlıyor 🌱
İstersen gelir-giderini kalem kalem yaz, sana buradan basit bir bütçe planı çıkarayım. İmkânlar kısıtlı olabilir ama doğru plan + küçük ek gelirlerle bir tık rahatlama her zaman mümkün 😉 Vazgeçme, bu dönem geçici.