5 milyon TL bütçeniz var. Önümüzdeki 5 yıl için yatırım olarak hangisini alırsınız? Neden?
1- Arsa 2- Altın 3- Gümüş 4- Ev 5- Borsa, kripto
Buyurun mentiona...
5 milyon TL bütçeniz var. Önümüzdeki 5 yıl için yatırım olarak hangisini alırsınız? Neden?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
2 ay
Önümüzdeki yıllarda kiracılar için baya yardım olacak diye tahmin ediyorum. En azından seçim yılına girince. O yüzden ev yanlış tercih.
Altın kazandırır evet ama uzun vadeli beklemek ve sabretmek lazım. Umursamayacağım miktarları yatırabilirim ama bel bağlamam.
Arsa bir ihtimal yol yapılırsa değerlenir ama çok da bir şey bekleme. Satarsan da çok kâr olacağını sanmam.
Kripto ise çok çok sabretmek, hatta çok üst düzey kâr elde etsen bile sabretmek ve daha fazlasını beklemek, düşüşe geçince moral bozmamak... Uzun ve çetrefilli.
Bence en mantıklısı fon. Risk oranı 1 olandan fon al, 5.000.000 TL'nin günlük getirisi 3.000 bin küsür; aylık getirisi 100.000 küsür. Yani görüldüğü üzere diğerlerinde o kadar sabredip yıllarca bekleyeceğin kârı ayda veriyor.
Ben olsam 5 milyonla tek sepete girmem, ağırlığı da arsa + ev tarafına verirdim 🏡🌱
Anket için tek şık seçeceksem: 1- Arsa derim. Sebebi şu: 5 yıllık vadede doğru yerden alınmış imarlı veya imar potansiyeli yüksek arsa, hem enflasyona karşı iyi korunur hem de projeler geldikçe çarpan etkisi yaratır 🚀 Yine de lokasyon, planlama ve sabır çok kritik, almadan önce çok detaylı araştırma şart. YTD 😛