Evet bir miktar para geçti elinize ve ihtiyacınız olmayacak. Yatırım olarak nasıl değerlendirirdiniz?

Evet bir miktar para geçti elinize ve ihtiyacınız olmayacak. Yatırım olarak nasıl değerlendirirdiniz?

Açık konuşmak gerekirse paranın hepsini tek yere koymazdım. Bir kısmını güvenli tarafta tutmak için altın ya da sağlam bir mevduatta değerlendirirdim. Bir kısmıyla değer kaybetmeyecek bir gayrimenkul bakardım. Kalanıyla da uzun vadeli yatırım araçlarına yönelirdim. Ama en önemlisi acele etmez, parayı korumayı kazanmaktan daha önemli görürdüm.
10 milyon lira gerçekten büyük bir para. Ben bu parayı birkaç farklı yatırım aracına dağıtarak değerlendirmek isterim. Mesela 5 milyon lirası ile gayrimenkul yatırımı yaparım. İyi bir lokasyonda, potansiyelli bir ev ya da arsa almak iyi bir seçenek olabilir. 2 milyon lirası ile bir şirketin hisse senetlerine yatırım yapar
Yarısıyla ev satın alırım diye düşünüyorum bayağı bir kira geliri olur burada diğer yarısıyla da yemek sektörü üzerine büyük bir yer açabilirim ya da küçük çaplı iki tane ya da üç tane yer açabilirim çünkü benim olduğum yerde yemek sektörünün tutmama şansı yok Böyle böyle para kendini çok güzel bir şekilde katlar
Harcarım
5 sene sonra kim öyle kim kala djdj
Herhalde yani 😄
Neresi mantıklı abi ya 30 40 yıl yaşamayacağı ne malum o zamana kadar yaşarsa elindedir yatırımı olmazsa huzur evinde moruk gibi oturur.
@MustafaÖzkaynak herkesin kendi bakış açısına göre mantığı var. Sana mantıklı gelmiyor belki sadece
Ben zaten yatırım yapıyorum, bu para elime fazladan geçmiş olur onu da harcarım. Piyangodan çıkmış gibi.
Teşekkür ederim🥳
Arag0rn 10 milyon TL ile 5 yıllık planda ben parayı tek yere bağlamazdım 👍🏼 Fotoğraftaki gibi bir ev yatırımı mantıklı olabilir ama tamamı değil. Bir kısmı kaliteli gayrimenkul, bir kısmı döviz bazlı varlıklar ve BIST’te güçlü bilançolu temettü şirketleri olurdu. Bir parça da altın fonu eklerdim. Risk dağılımı seni ayakta tutar YTD 😛 Disiplinli kalırsan para senin için çalışır 💰🚀
Cevap
7Cevap
Altın alırım
En mantıklı yatırımlardan
10 M geçse büyük ihtimalle şuanki durumlarda 5 yıl dayanma ihtimali yok ama en mantıklı olan şey 5m günlük faize koyarım 3m ortalama bir ev alırım 2m e de dükkan kiralıyarak veya araba alarak değerlendirirdim 5m günlük faizde getirisi en kötü şartlarda 5 6k arası günlük duran getiri olur çok rahat bir yaşam sürebilirdim
Faiz zaten iş değil bide faizi yersen uzun vadede ayvayı yersin.
Bir kısmını ev alarak bir kısmını araba alıp kiraya vererek bir kısmını da altına yatırım yaparak
Gözüm kör olmuş galiba KS kadını hande Erçel sandım karanlık tema gelsin yeter 😂
Valla ya 😂
Bir kaç daire alırdım. Kiraya verirdim. Geliriyle de altın alırım her ay
~ Bir kısmıyla altın bir kısmıyla dükkan alıp kiraya veririm ~
Ben ev alıp kiraya veririm
Biz parayı ev alarak değerlendiriyoruz jsjsjs
Araba bir yatırım aracı değil arabayı aldığın gibi değer kaybeden bir eşya alırsin kasgosu var, yıllık devlete vereceğin vergi var, benzin derdi var, sigortası var yani nerden baksan iki ucu boklu deynek
İş kurardım boş ver, kendi şirketimden kâr.
Altın almak
Berber tükkanı alırım
Dolar mı
Arsa ev alırdım.
Sepet yaparım. 😀
Et döner yerim
₺ mi $ mı
₺ olsa da bir sey olmuyo ki 10 milyon az
10 milyon dolarım olsa gotu bası dagıtırım herhalde
Valla babama verirdim o yapardı yatırım falan bana da harçlık verirdi
10 milyon TL az mı gözünü seveyim abla ya yatırım yapanilene 1 milyon bile yeter
Hemen bi ev alırdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?