Eğer altın düşünüyorsan sanal olarak gram altın alma alım satım da komisyon kesiliyor bir kuyumcuya git veya tanıdık varsa işciliği olmayan kemer veya hurda altın almak çok daha iyi olur senin için en azından paranı güzel bir şekilde değerlen dirmiş olursun altın işini kısa vaade de al sat işi olarak düşünmeyeceksin altın işi uzun vaade işi alacaksın belli bir süre hatta bir yıl iki yıl geçecek unutacaksın ki sana iyi bir para kazandırsın evet şu an bir şekilde altını düşürmeye çalışıyorlar biraz daha düşe bilir ama nereye kadar tuta bilecekler altın tarihi rekorlara imza atmaya devam edecek. Altın çok pahalan dı daha ucuza daha fazla başka birşey almak istiyorum diyorsan da şu an gümüş yükseliş de uygun ken gümüş ala bilirsin oda trend olacak baya değerlenecek. Yok ben bunları da yapmam diyorsan yatırım fonları var ana paranı kaybettirmeyen onlar dan kendine dengeli bir portföy oluştura bilirsin 1 yıl boyunca aylık maaş alır gibi paranı alırsın temiz bir şekilde..
Borsa haricinde bitcoin ve her türlü döviz ve altın yatırımları yaparak iyi bir miktar kazanç sağladım. Ama beni her zaman yanıltmayan yatırım hep altın oldu. Eger dogru zamanda dogru anda alıp iyi bir zamanda satarsan altın cok iyidir. Elinde ki nakit ne kadar olursa olsun küçümseme. Tasarruf önemlidir!
işin sırrı doğru zamanda almak dedik. Ben aylık haftalık ve yıllık grafiklere bakıp... tepe noktasından yuzde kaç düşerse alım yapmak mantıklı olur diye bakıyorum. Tabi gündemi de takip etmek lazım. Gündemin altına avantaj sağlaması veya sağlamamasına göre hesapladığım yüzdeyi tekrar gozden geçirerek ilerliyorum. Bu tip bir kişisel metod geliştirip piyasayı takip ederek kendini geliştirebilirsin.
önemli bir tüyo; piyasanın yonunu analiz edemediğin zamanlarda 100% yatırımda veya 100% nakitte kalma. Her zaman her iki yone atabileceğin cephanen olmalı!
En temizi dolar gibi, daha da yükselecek, çok net olarak belli oldu artık. :) Borsa forex vs de iyi yollar da, şahsen ben takip edemediğimden genelde zarara uğruyorum artık bulaşmıyorum, o yüzden tavsiye de edemiyorum :)
Kimin ne dediğine bakma. Senin parana don almalık diyene o parayı ver kan gibi gelir. Üzerine 1000 TL daha ekle git 2 tam altın yap. Bir devalüasyonla o 5000, 1000 olur ama sana onu diyenlerin borcu da iki katı artar.
Altın ya da gümüş en ideal seçim olacaktır diye düşünüyorum. Gümüş biraz tutarsız şu aralar ama kârı fazladır. örneğin 18 martta gümüşün gramı 2.80di 3 gün öncesinde 6.96ya çıktı. Tam 2,5 kat kazandırdı. Yani o zamanlşar almış olsaydın paran 6,96 üzerinden bozdurduğunda 12.500 TL olacaktı. Amerika'da enflasyonun yüksek çıkması, aşı açıklamalarıyla birlikte gümüş de altın da düşüşe girdi. Altın biraz da tutarlı gümüşe göre fiyat dengesi olarak. İniş çıkış grafiklerini takip et. Ne kadar düşse de bir yerde kendini sabiyleyip bir süre o seyirde ilerleyecektir. orası değişme yeridir. Ya iniş yapar ya çıkışa geçer. O sabit seyirden sonra çıkışa geçtiğini gördüğün an yaparsan kaybetmezsin. Uzun vadeli düşünüyorsan altına odaklan derim. Gümüş daha fazla kazandırabilir ama şu an çok öngürülebilir değil dalgalanması. Piyasanın içinde birisi olarak bunlar benim görüşlerim ama tabi ki yatırım önerisi değil. Son karar senindir.
mark zurmberk bitcoin gibbi yeni para çıkarıyor ilk bbaşlarda düşük fiyattan bbaşlayacak full paaranı ona yatır dahada düşerse sakın tl ye geri dönme zenginler o paraya geçtiklerinde deeri birden artacak 1 sene içinde paranı 40katına veya daha fazlasına katlarsın
Bu parayla ancak al-sat yapılır ama o da gerçekten cesaret ve iyi bir gözlem yeteğini istiyor. Yapması kolay değil.
Onun dışında bu parayla hangi alana girseniz (borsa, bono, tahvil, döviz, altın, bitcoin) getirisi küçük ve zamanla bıktırıcı olacaktır. Ama zamanla ana paraya eklerim diyorsanız da bu iş için danışmanlık almak gerekiyor, iyi bir okuyucu olmanız, araştırma yapmayı ve devamlı bununla ilgilenebilecek vakte sahip olmanız gerekiyor. Aslı astarından pahalıya geliyor yani.
Borsadan anlayamıyorsan o topa girme. Altın gümüş gibi emtialar ile dediğin bütçe kazanacağın para çok yavaş olur onun yerine faize koysan riske girmeden kazanırsın o derece. Ben senin yerinde olsam s. medya ve e-ticaret sitelerine yatırım yapıp ürün satardım
Bu işini görür mü? İzopropil alkolü 1/20 oranda sulandırıp, ticaretle 1'e 4 oranda ciro yapabilirsin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bankaya koyabilirsin yıllar sonra faizini yersin faiz ile şişen parayla ne istersen yaparsın olmadı bu parayla çeyrek altın falan alırsın veya girişimci falan olup kat kat para kazanabilirsin seçenek çok fakat yorucu olması sabır ve zeka gerektirmesi caydırıyor
Yani hiç dokunmayacagim dersen altın alabilirsin şu sıralar belki az daha düşebilir bekleyebilirsin ya da vade oranları yükselecek biraz daha ekonomi düzelsin diye hem ara ara ihtiyacın olursa vadede birikenide alabilirsin
Uç yıl once 5000 tl nakit param vardı gram altın 80 tl idi. Almadım. Alıp beklesem şimdi düşün. O yüzden altın al. En az 2 yıl bekle... 3 e 4 katlar...
Ticaret yapacaksınız hanımefendi... 5 Bin liraya alınabilecek şeyler alacaksınız üstüne bir kaç lira kar ekleyip satacaksınız. Mesela mendil alıp satan çocuklar gibi ^^
Burgan bankası her bankada olduğu gibi 150 Bin TL kadar devlet güvencesi var merkez bankasına bağlıdır aktif bank da güvenilir ve merkez bankasına bağlı olup 150 Bin TL devlet güncesi vardır ama bono alırsan devlet güvencesi yok çünkü mevduat girmiyor borç olarak giriyor burgan bankası tavsiye ederim kendim de yıllardır kullanıyorum yüzde 10 faiz veriyor
O kumar kardeşim biraz şans biraz nasip işi köşe başında ne oldugu belli olmayan bir işletme açtın senden kim gelirde alışveriş yapsın? Caddelerde işlek yerlerdede kiralar masraflar yüksek olmuyor kısacası kaybetmek isteyen yatırım oraya harcar