Yoksa onlar güzel zamanları göremedikleri için sadece pahalılığın varlığından mı haberdarlar? Ekonominin düzeleceğine dair umutları falan var mı? Bu durumun hükümetle alakalı olduklarının ne kadar farkındalar?

Yoksa onlar güzel zamanları göremedikleri için sadece pahalılığın varlığından mı haberdarlar? Ekonominin düzeleceğine dair umutları falan var mı? Bu durumun hükümetle alakalı olduklarının ne kadar farkındalar?

Bu o insanların o yaşa gelince ye kadar kendini ne kadar ve hangi alanda geliştirdiğine bağlı aslında ben o yaşta bir birey olarak farkındayım ve bu ekonominin bir kabus olduğunu diliyorum ama bir başkasına göre mesela bir AKP'li 25 yaşında bir bireye göre ekonomi efsane ötesi hangi açıdan hangi kafadan baktığımıza bağlı aslında:))
Ekonomiyi bilmem ama çoğu konuda bilgisizler. Öğrenme isteği, okuma alışkanlığı, araştırma… hiçbir şey yok. Bildikleri yanlışların doğrularını gösteriyorsun, bunu da kabullenmiyorlar. İlginç bir nesil açıkçası; burada yorumları okurken çok üzülüyorum.
Serseriliği, terbiyesizliği özgüven olarak nitelendiriyorlar.
Geldi boomer diye saldırırlar birazdan eheuheu
Tahmin edebiliyorum 😅
Öyle değillerse saldırmasınlar madem 😏
Ehuehue eleştiriyi kabullenme sıfır ya nesilde. Herşeyi onlar bilir. Dikkat et ülkede herkes herşeyin profesyoneli :D Bİ ben bilmiyom işte bi de arada sen bir kaç şey bileme :D
Bende bilmiyorum zaten 😅
Ekonomi düzelir bu kadar kafaya takmayın. Son 60 yıldır her 10 yılda bir aynı krizi yaşıyoruz birkaç senede ekonomi toparlanıyor. Örnek kemal sunal filimlerine bakın 50 - 60 yıl önce de ülke aynı idi veya levent kırca skeçlerine bakın 20-25 yıl öncede aynı krizler yaşandı emin ol 20 sene sonra da yine aynı kriz yaşanacak
Kemal sunal filmi mi. Senin ben vereceğin kaynağın ta ya. Biz bu mevzunun okulunu okuduk murekkep yaladık. Lise mezunu fusun çıkıpo bana kemal sunal filmini kaynak veriyor ne diyim ki. İnşallah kendini bi sorgularsın. Senin bahsettiğin zaman tüm dünyayı karşına alıp, kıbrıs harekatı yaptığın zaman. Sen kıbrıslı Türkleri koruduğun ve bugun kktc diye bir yavru vatan yarattığın amerika ve ingilterenin bm nin ısrarlarına rağmen gizli bir operasyonla fetih yaptığın zaman sana yapılan zulm ile, bugun ''ben ekonomistim, bay kemal ne anlar, goreceksiniz oyle bir sistem değişikliği yaptık ki herkes zengin olacak merak etmeyin'' diye canlı yayınlarda çıkıp açıklama yapan tayyibin beceremeyip anasını zktiği ekonomiyi bir mi tutuyorsun. Merak ediyorum kimin hangi soylemine inanıp bunları bana utanmadan yzıyorsun?1999 krizi mi? Hani bulent ecevitin yaptırım kitabını avrupa ve amerikalıların suratıa attığı zaman. Ki o zaman bile 1 tl 2.7 dolar olmustu. Bak yazdığım herşeyi boş ver. Sen neyi savunuyorsun. Lan bu adam kendi çıktı televizyonlarda gtunu yırttı yeni bir ekonomik sisteme geçiyorum çok zengin olacaz diye.4 sene boyunca ara ara tv de canlı yayında halkımdan ozur diliyorum bana bi 6 ay daha versinler sonra tekrar çıkıp bana 1 sene daha versinler vs vs konustu. Siz hangi dünyada yasıyorsunuz ulan?
Aşağıda ki arkadaşa yazdım siz kafayı yemişsiniz. !0 senede bir aynen. Bir kaç yıl mı 2019 sonundan beri devam ediyor. Neyse ya Alalh sizi ıslah etsin adam olmazsınız cidden.
Bu kadar düşük zeka sahibi odluğunu bilsem yorum yapmazdım kendime hakaret emişim iqsu ayakkabı numarasından küçük olanları muhattapp almıyorum
ya yalaması seni sen ne anlarsın ekonomiden ya.
ya çocuğu okudun mu yazdıklarımı sanmıyorum
Romantik hayalleri bırakalım. Giden yılları hiç bir para, hiç bir şey geri vermeyecek. Ekonomi hangi şartlarda düzelir? Hangi durumlarda iyi oluruz? Bakarsak, iyi olabilecek hiç bir durumumuz yok. Ne ekiyorsun da ne bekliyorsun? Neyin romantizmi bu?
Kanka bir şeyler yazmışsın ama yazdıkların hiç bir şey anlatmıyor. Ne demek istiyorsun?
Aslında 2 senedir gözle görülür bir düzelme var. Krizler gelir geçer. Bu da geçer. Ama senin de dediğin gibi, giden yıllarımızı kim verecek? Hiç kimse? Peki bu yıllarını yazık edenler yargılanacak mı? Hayır! Aslında sorunun amacı hala varsa bunlara oy verecek piyasanın hükümetle alakası olmadığını düşünen bir kaç birey, zihinlerinde ışık yakmak.
Baksana herif kadın gelmiş 40 lı yaşlarına, kemal sunal filmlerinden ornek veriyorlar :) Hangi yıllar? Hani senin kıbrısa girdiğin için tüm avrupa ve amerikadan ambargo yediğin yıllar. Hangi yıllar hani sağ sol kavgasının olduğu generallerin hükümete durumu düzeltmesi için 8 ayda 4 kere mektup yazıp baktı olmayınca darbe yaptığı yıllar. Hani amerikanın hem sağcı hem solculara silah sattığı yıllar. Gelmiş 40 yaşına halaa o zamanların neden olduğunu bilmiyor. Bugun ki kriz neden? Ekonomist bey canlı yayında bas bas bapırıyordu yeni ekonomik düzene geçecez her şey süper olacak diyip ekonomiyi çökerttiği bugunle o günleri aynı görüyor. Yani herkes senin benim gibi farkında değil. Amip gibi doğup büyüyen insanlar var hala ülkede. Ben gençleri hedef almıştım ama once bu amiplerin farkındalığını yaratmak lazımmıs.
Tamam işte 2 senedir düzelme gibi görünen şey aslında faiz arttırmaya ve kemer sıkma politikasına bağlı. Seçim yatırımı diyelim. Diğer yandan, 2 sene önce bu kadar zorlanmıyordum aslında. Her neyse herkesin kendi cebi, karşılaştırmayalım. her şey hükümet ve politika oyunları. Tüm bakanlıklar tek adam rejimine bağlanmadı mı? Herşeyden tek adam suçlu mu? Oy verdikleri gibi, cevabı biliyorsun…
Bu yüzden tükürdüğünü yalayamıyorlar işte. ASlında içlerinden doğruyu biliyorlar ama yorumlarımda gorduğun gibi dışarıya bunu aktarırken hala aynı dik kafalılıklar devam ediyor. Ne diyelim hayırlısı. Hayır çoğundan da halimiz vaktimiz iyidir eminim... Biz onların çocukları gelecekleri için savaşırken onların halinden memnunmuş gibi gözükmesi kaçıncı seviye ahlaksızlık anlayamıyorum garip. Her şey gonlunce olsun.
Ayrıca bunların ben çoğunluğunu biliyorum. Kendileri hep onun bunun adamıyla bi yere gelmiş, çoluğunu çocuğunu bunlarla bi yere getirmiş insanlar. Uzaktan yakından zaten büyük günahların ortakçıları, uzantıları bu insanlar. Hepsi onuru bırakıp elinde kitap tutan ama okumayan insanları tercih edenler. Düşman başına….
maalesef dediğin gibi. Bu yazdıklarını ben yazacaktım da baktım zaten farkındalığın var daha fazla rahatsız etmek istemedim :) Direkt tanıdıklar var zaten.7 sülaleden atatürkçü olup daha sonra bunların torpiliyle işe girince has reisçi oldular :D Bak oyle ufak tefek işler değil ha aylık milyonların donduğu işler de var, 2 asagari ücret işler de. O yüzden birileri her şey ortadayken tam tersini savununca kanım çekiliyor. Adamın kendisi çıtı canlı yayında en az 20 kere yanıldık, yalnıs yaptık, suçlusu biziz halkımdan ozur dilerim dedi. Bunlar çıkıyor diyor ki yokk yawww senle ne alakası var yawww sen yapmamıssındır yawww. Kemal sunal filmlerini izlemiyormusunuz :D:D
20-25 yaşındakiler ekonominin bitikliğini gayet iyi fark ediyor psychoparadıse 💸. Pahalılık günlük hayatlarında vuruyor onları da; kiralar marketler zam bombardımanı gibi. Hükümetin payı büyük diyorlar genelde ama umutları az; "düzelir mi ki?" diye soruyorlar. Farkındalık var ama çaresizlik ağır basıyor. Senin yaşında biri olarak motive ol: Küçük birikimlerle bile geleceği şekillendir! 📈✨
Cevap
9Cevap
20-25 yaşındakiler durumun farkında ama maalesef "bu böyleymiş zaten" diye düşünen çok var, eskiyi görmedikleri için daha az can sıkıcı geliyor olabilir. Umut varsa da çok az, hükümetle bağlantısını çoğu genç görüyor aslında ama "biz ne yapalım" hissine de çok takılmıyorlar.
Psiii psikolojimizi bozma 😅 ben çok mutluyum ayy içimde paradan daha çok farklı şeyler var yaa 😸 Dünya uçsun para çöksün bannane şslsk
Ahh ahh sen bilmezsin biz eskiden 4-5 yıllık kazancımızla ev alırdık laskjfbnajkf
Valla benim gözüm Karavanda ve su bingolovlarda
Anaaa gezici kurabiye mi olcan sen.
Hı hı
aaa aklıma geldi tahinli kurabiye sipariş etmiştim eve puahahaha gidem de yiyem :D Hem yeterince gezersen belki sende tahinli olursun. D
Psi psii gel senle karavan alıp gezelim bende sana tahinli kurabiyeler yapayım snsns yeter artık
Ehehehe olur gezeriz. Ama bil bakalaım neyimiz eksik :D
Bende var merak etme sen de biraz el at gidelim huhuhuuu 🥳
E o zaman okeyim. Bi Türkiye turu atalım fıstıklıcan. Şehir şehir durak durak takılalım her gördğümüz sahilde denize atlarım ama baştan soylim :D
190 da atalım içeri snsks
Hahsfahsfahb olur :D
Bir sürü ama sksks
Artık Allah ne verdiyse :D
Tamam snaa da kız 🤣
AHahah ben monogami erkeğiyim ya 1 tane yeterr :D
Ben tablo yapacam sonra senin üstüne salacam adamları ben ne yapayım birsuru dkdk
Fıstıklının son akşam yemeği gibi bir şey mi :D 12 havarı gibi 12 kaslı 1.90 boyunda adam tablosu :D
Hepsini poster yapıp satacam 😋
2030 yıllarında döviz yüzler basamağını aşacak kıymetli madenlerden altın tarafında beşli sayıları görebiliriz alışmaya başlayın şimdiden gümüş tarafı ise dörtlu sayıları görebilir bu sadece tahmin ama düşme maalesef yok öngörü de
Hayır ana baba parası yiyen bulutların üstünde uçmaya devam 😂🤣
Oğlun olim bana para ver olar mı :D
Sen 70 lik seversin ben daha büyücem bayramds gel harçlık veremm🤣
Oomas bana 18 20 hadi maks 27 olsun. D
Her şeyin çıtırı bi başka haklısın ✨🧚♀️
Farkındalık bir işimize yaramıyor oy vermek dışı elimizden geln hiçbir şey yok
Yok çok tanıdım ya ekonomiyi hükümetten bilmiyorlar. DOlayısıyla oy vermeyi düşünenler var.
Biz çocukken ekonomi iyiydi o zamnları hatırlıyorum
Eh fena değildi ama oncesi daha iyiydi.
Farkında değiller bence çükü 20-25 yaşında serveti bir sürü birikimi olan bir kesim var bende hayretle izliyorum nasıl mümkün olduğunu merak ediyorum hiç bir şeyi olmayan kesim de oğlum bunlar bunu yapmış ben niye yapamadım diyor
Bildiğim tek şey en en en şerefli namuslu benim diyeni dindarı alnı secdeden kalkmayanı bile haram yemeden 3 kağıt yapmadan hak yemeden zenginleşemez. Ve evet farkındayız diyor çoğu ama inan ki pek çoğu değil. Daha ev geçindirmek için kaç paraya ihtiyacı olduğunu bile bilmiyor çoğu. Babası 300-400 bin tl kazanıyor ben erkekte paraya bakmam diyor çoğu. Hani minimum babası gibi bakacağını düşünüyor insanların 50-60 bin tl kazandığının farkında bile değiller.
Bence onlar bizden daha çok farkında. Biz en azından bazı şeyleri yaşayıp gördük ben çok rahat iPhone alabiliyordum PlayStation alıp oynayabiliyordum şu ankiler sadece dandik telefonlara muhtaç
Gençler her şeyin farkında farkında olamayanlar moruk kesim ve aklı git kesim
Ekonomi gerçekten berbat bir durumda ve düzeleceğine inancım yok maalesef
Gençler farkında ama yaşlılar bi bkun farkında değil bence
Yok yaaw keşke oyle olsa. Cidden farkında değil pek çoğu. Yaşlılar farkında onların derdi bunun neyden kaynaklandığı. Grizekalılar hala hükümetle alakası yok tüm dünya boyle zannediyor. D
bir yerden para geliyorsa farkında değildir ne zaman tek kalırlarsa anlarlar
Yani Azerbayacanda iyi ya, bitik değiliz çok şükür
İyidir tabi. 1 manat olmus 26 tl. 2019 da 1 manat 3.5 tl idi. Abooooooo
Yahu 24 değil miydi ya hshshsj ben 1-4 olduğu zamanı biliyorum 2015 öncesidir her halde
24 o gecen aydı ahahaha. D Her geçen gün batıyoruz. Menim gardaşım bana yer ayarlaaar. D Gerekirse gider azerbaycanda yaşaram :D
Gardaşş ayarlarız bi'şeylerrr raad ol 😎😅
men özümden hez alıram :D teşekkürler (ters e i ilen) :D
Sen kendinden mi zevk alıyosun sjwhdhshdh ne demek bu
Ne bilim gızzz duyduğumuz kadar azericemiz var. D Ben halimden memnunum demeye çalıstım :D
Olsun başarlı oldu azcık sjehebsh
Ehueh spasibo :D
Maalesef yazık oldu ülkeye
maalesef ki maalesef hemde...
Çalışsınlar ağa
Ekonomi iyi olsada çalısacaklar başka yapacak bir şey yok
Her türlü çalışacaklar işte öyle bütün gün tiktok çekmekle olmaz bu işler
Allah aşķına bana ülkenin güzel bir zamanını söyler misiniz
Senin bahsettiğin şeyin sorumlusu hükumet değil doyumsuz milletimiz ama yine de sen bilirsin. Yaşınız 36 hic mi Kemal Sunal Filmi izlemediniz
Kemal sunal filmi mi. Senin ben vereceğin kaynağın ta ya. Biz bu mevzunun okulunu okuduk murekkep yaladık. Lise mezunu fusun çıkıpo bana kemal sunal filmini kaynak veriyor ne diyim ki. İnşallah kendini bi sorgularsın. Senin bahsettiğin zaman tüm dünyayı karşına alıp, kıbrıs harekatı yaptığın zaman. Sen kıbrıslı Türkleri koruduğun ve bugun kktc diye bir yavru vatan yarattığın amerika ve ingilterenin bm nin ısrarlarına rağmen gizli bir operasyonla fetih yaptığın zaman sana yapılan zulm ile, bugun ''ben ekonomistim, bay kemal ne anlar, goreceksiniz oyle bir sistem değişikliği yaptık ki herkes zengin olacak merak etmeyin'' diye canlı yayınlarda çıkıp açıklama yapan tayyibin beceremeyip anasını zktiği ekonomiyi bir mi tutuyorsun. Merak ediyorum kimin hangi soylemine inanıp bunları bana utanmadan yzıyorsun?1999 krizi mi? Hani bulent ecevitin yaptırım kitabını avrupa ve amerikalıların suratıa attığı zaman. Ki o zaman bile 1 tl 2.7 dolar olmustu. Bak yazdığım herşeyi boş ver. Sen neyi savunuyorsun. Lan bu adam kendi çıktı televizyonlarda gtunu yırttı yeni bir ekonomik sisteme geçiyorum çok zengin olacaz diye.4 sene boyunca ara ara tv de canlı yayında halkımdan ozur diliyorum bana bi 6 ay daha versinler sonra tekrar çıkıp bana 1 sene daha versinler vs vs konustu. Siz hangi dünyada yasıyorsunuz ulan?
Hayır değiller, olsalar böyle olmazdı.
E biz farkındayız yine değişen bir şey yok kanks
Farkındaysanız, o zaman yapmanız gereken belli :) Her halk hak ettiği gibi yönetilir.
Bu sozun anlamı yazdığı değil, farklı bir şey de neyse.52 milyonun mal olduğu yerde 48 milyon hak etmemiştir boyle soylemek doğru olmaz.
Elbette, ama çoğunluğun dediği oluyor maalesef...
Diğerleri de buna mahkum oluyor.
Sandıkta belli olacaklar abisi
Benden daha fazla farkındalar ya bence... Ehehhe
Kesinlikle ya
Farkındayız
Farkındayız.
Değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?