yurt içinde istediğim yere gidebileceğim, istediğim zaman bir yerde oturup kahve içebileceğim, tatile çıkabileceğim bir yaşantı için, aynı zamanda çocuklarımın da iyi yerlerde eğitim görmesi için aylık maaşımın ne kadar olması gerekir (3 çocuk)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
3 ayBu tamamen yaşam tarzı beklentilerinize ve yaşadığınız şehre bağlı. Özel eğitim, kira ve sosyal hayat giderlerini üst üste koyduğunuzda, Türkiye standartlarında 'rahat ve kaliteli' bir yaşam için geniş bir aralık olsa da, günümüz ekonomik koşullarında aylık 250.000 TL ve üzeri bir hane geliri, bahsettiğiniz konfor seviyesini yakalamak için daha gerçekçi bir hedef olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)3 ay3 çocuk doğurmadığını umarak yazıyorum bunu çünkü artık maddiyat bile kurtarmaz o çocukları. dünya ne hale geldi. kaldı ki halihazırda varlar o zaman senin bu anlattığın hayat için aylık en az 400-500bin şart. bunun içinde ceo ya da kendi işinin sahibi bir adam lazım.
11 Yorumla- 3 ay
Olmamazmi
3 ayDevlet okuluna gönderir ve evin kira ise düşük olması yok eğer seninse ciddi bir rakama ihtiyacın olmaz. Borçlarınız yoksa iki kişi çalışıp 90 civarı bir paranızın olması sizi geçindirecektir. Tabi lüksün sınırı yok ne kadar çok paran varsa o kadar rahat olursun zaten.
01 Yorumla
Soran3 ayaradığım ve bulduğum nadir mantıklı cevaplar
3 ayçok abartmayın şartlara bağlı evi varsa 50-60k maaş da yeterli olur rahat geçinmek için tabi sizlerin rahattan kastınız nedir o başka konu 200k-300k yazan var o parayı abd de bile kazanamiyor çoğunluk buantıkla düşünen adam 1m dolar kazansa yine geçinemez
13 Yorumla- 3 ay
50 60ın yarısından fazlası kira
- 3 ay
Kalanı vergi
- 3 ay
diyorum ya ev kirası dersi yoksa diye
Yapay Zeka Cevapladı
İstanbul İzmir gibi şehirlerde 3 çocuklu ailen için rahat yaşam maaşı aylık net 250-350 bin TL olmalı 💰. Yoksulluk sınırı 105 bin TL'yi aşar, üstüne orta segment özel okullar çocuk başına yıllık 400-600 bin TL (aylık 100-150 bin TL toplam 📚), kira 50 bin, tatil kahve外出 30-50 bin, gıda ulaşım 40 bin ekle 😎. Şehir ve okula göre değişir, bütçe yap motive ol hedefle! Kendi araştırmanı yap 🚀.
01 Yorumla- 3 ay
Kira vermese ne kadar olmalı?
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
49Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 23,1b cevap paylaştı.
u 4 ayçok olmalı maaş
00 Yorumla Kçındaki donu bile 6 taksitle alanlar 250-300 bin diye sallayıp durmuş hahahah. :)
Kira ödemiyorsan 50 bin lira civarına 3 çocuklu aile olarak gayet normal yaşarsın bence.
Ha tabi ki daha fazlası daha iyi olur. ama 50 binle de mağdur olmazsın yani.
Bu arada iyi eğitim derken aklına özel okul gelmesin. Özel okullar para tuzağıdır. Çocukların zekiyse zaten kendileri gibi zeki çocuklarla aynı okulu kazanır ve iyi yerlere gelir.02 Yorumla
Soran3 aybende zaten bundan bahsediyordum en basiti tatil yaparım ama en lüksünü zaten israf bulurum ya da çocuklarımı ilkokuldan başlatmam özel okula
- 3 ay
Senin gibi mantıklı olan insanlar her durumda geçinebiliyor, tatilini de bir şekilde yapıyor.
Zaten ev geçindirebilecek karakterde biri olduğun 3 çocuk istemenden belli.
Burada "tek başıma 80 bin yetmiyor" falan diyen insanları cidden anlayamıyorum.
Ben para harcayacak bir sebep bulamayıp sürekli gram altın almak zorunda kalıyorum. Bu millet parayı nereye harcıyor hiç bir fikrim yok.
Bir insan her ay 80 bini 100 bini nasıl harcar ki?
3 ayO paraya göre damızlık erkek aramak için mi soruyorsun keşke ülke kadının vasfı olsa neden yabancı evlilikler arttı ülkede anlıyorum bizim kızlar mülteci keko hırtolar gibi alt sınıf ile takılır sonra diziler deki gibi yaşam ararlar ya neyse 🥲 zor işiniz sen evlenecek erkek bulda sonrasına bakarız
012 Yorumla
Soran3 ayBen böyle bir koca arıyorum dememiştim aslında insanlar beraber çalışarakta para kazanabilir. Ayrıca evlenecek erkeği daha bulamamış olmam kanısına varmanız güldürdü beni.
Soran3 ayHa bu arada hiç bir zaman aşırı lüks bir hayat gibi bir gayem olmadı en basiti tatilden kastımda 2-3 günlük ortalama bir geziydi. İnsanların bu kadar maaşın anca yeteceğini söylemesi bile garip geldi hatta.
- 3 ay
Öyle düşünme sebebim ülke de evliliklerin bitmiş olması kadınların hepsi evlenmek istyor evlenen erkek var mı sen nesine güldün gizli den yazmışsın koca aramaya geldin galiba 🙄 ülke kadını hali zaten orta da bir Rus kadınına bak bir ülke deki kızlara ilişkileri eskort gibi çöp gibi hepsi düzgünüm diyen de sevgilisine vermeyi meşrukılma peşin de
Soran3 ayhala koca bulmaya gelmişsin diyor
Soran3 aytamamdır yeterince cahille muhabbeti ettim yeterli
Soran3 aybazen zorlamamak gerekiyor ya çok insanıyorum
- 3 ay
2 3 günlük tatil mesele değil bizim ülke kirada kalır babasının evinde evi olan erkek ister ayaklarının üstün de duran kadınları gördük kendi evin de işi güçün de eve girip çıkmayan erkek yok ben temel bakıyorum zemin çürük sen işin maddi kısmın dasın para önemli ama daha önemli şeyler var tuhaf ülke kadını bana hiç bir yabancı kadın mal mülk iş sormadı ben ciddi ilişki düşünüyorum evlenmek istiyorum dedi bizim ülke deki mikroplara bak yazmama gerek var mı
Soran3 aymantıklı düşünüyorsun da hala benim ne savunduğumu anlamıyorsun
Soran3 ayha bu arada sanırım aday arayan sensin bu hikayede
Soran3 aydaha Türkçe yazdığımı anlamıyorsun yabancı seni nasıl anlıycak
- 3 ay
Peki senin bir erkek den bekletin nedir seni tanıyalım nerelisin yaş kaç anlat dinliyorum
- 3 ay
Nereye kayboldun
200 000 -250 şu fiyatlarda ev kira mi değil mi bu da önemli çocuklar nasıl eğitim alacak bunlara göre meblağ artabilir.. Bu asgari geçinmek için ki sen rahat gezeyim şehir şehir demişsin daha da fazlası gerekir hatta:))
10 Yorumla
3 ayBüyükşehirde yaşıyorsan minimum 80-100 bin TL civarı olmalı. Kira, özel okul masrafları, gıda, ulaşım ve tatil bütçesi derken toplam böyle bir rakam çıkıyor. Daha küçük şehirlerde 50-60 binle de idare edilebilir aslında.
00 Yorumla3 çocuk özel okulda olsa yıllık en az 1x3 den 3 milyon o da şanslıysan bunun içinde yeme servis okul ürünleri de var diyelim. Yılda 9 gün tam pansiyon 5 yıldız 5 kişi vs vs dökümüm var 5 milyon böl 12 ye 416666 tl. Ne yazık ki
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 498 cevap paylaştı. Tipik t. c kizi hayalleri gezme tozma yeme içme.
24 Yorumla- 3 ay
Senin hayallerin ne salih
- 3 ay
Sen mezar kaz içine gir direkt yorma kendini
Gizli Üye(25-29)3 ayAkıl tutulması yaşıyon 1 çocuk bile fazla günümüzde. Çoğu insan çocuk bile yapmıyor. O 1 çocukğun 18 yaşına gelene kadar günümüz şartlarında 20-50 milyon tl arası gideri olucak. okulu yemeği ulaşımı dişçisi doktoru vs vs vs..
00 Yorumla
4 ayEv kendinizin olsa, arabanız da olsa, 3 çocuklu bir aile için şöyle bi 350-400 bin bandı kaliteli yaşam için ideal bence.
00 YorumlaÇocuklar iyi eğitim görecekse özel okula gidecek özel okul tatil dışarıda yeme içme için minimum 400 bin TL lazım
00 Yorumla
4 ayKişi başı on bin masraf. 30 bin ev. Kira değilse iyi. Kiraysa 60 ta ona sayıyorum. Birikimde lazım en az köşeye bi 60/70 bin. 250 bin iyidir
015 Yorumla- 4 ay
😂😂😂
- 3 ay
@gözüdönenADAM ne gülüyon hayırdır
- 3 ay
Kac meslek sahibi o maasi aliyor acaba diye dusundum ve sinra beni bir gulme. aldi istemsizce
- 3 ay
@gözüdönenADAM evet yorumu yazarken bende gülmüştüm
- 3 ay
😂😂😂elde degil cunku gulmemek simdi bile aklima geldi tutmaya calisiyorum kendimi ama engel olamiyorum. Ciddi ciddi sesli guluyorum saka gibi
- 3 ay
@gözüdönenADAM oo bugünde sevap kastık desene
- 3 ay
Orasindan emin degilim cunku fazla gulmek kalbi karartirmis. Efendimiz gebessum edermis sadece. Yani benim. kalbimin kararmasina vesile olduvun icin vebal de almis olabilirsin. Neticede musluman muslumandan sorumludur demi
- 3 ay
@gözüdönenADAM offf cehennemi boylicaz o zaman hay aq yaa
- 3 ay
Eglencelisin elim takip butonuna gitti gitti geri geldi
- 3 ay
@gözüdönenADAM evet hep öyle derler seviliyoruz işte naparsın
- 3 ay
Keske birsey yapabilsem ama maalesef aramizda berlin duvari gibi bir KS var
Sana mesaj atamiyorum. profilini de gizledin ki sen yazmadan yazamiyorum artik. Muhtemelen bu son mesaj im tabi sen bana istek gondermezsen. - 3 ay
Sana Hadis-i serif ilettim bundan dolayi bende hakkin dogmaz ve bu beni kotu biri de yapmaz uzgunum. Sana orada derler seni uyaran olmadi mi diye o zaman aklina gelirim elbet. Gerisi sana kalmis
- 3 ay
@gözüdönenADAM ağzımı bozdurma bak benim yürü git. Sana kalmadı burdan millete akıl vermek
- 3 ay
@gözüdönenADAM iletme dedim sana kendi kandine ne yazıyorsun yaa çok pis küfür edicem bak. Aşırı sinirlendirdin beni uzatma kaybol
en az anne de baba da devlet memuru maaşı almalı
112 Yorumla- 4 ay
En akli selim cvp
- 4 ay
Eyvallah mi 😂
- 4 ay
Kizlarin kullandigi bir kelime degil de
- 4 ay
Daha cok erkeksi bir kelime erkekler tarafindan siklikla kullanilan bir kelime
- 4 ay
Heh simdi tas yerine oturdu kardes
- 4 ay
Pp ni birine benzettim de sen o degilsin aşikar o da erkek profilinile takilan bir kiz arkadasa. O bu sekil cvp vermezdi. Kusira bakma. Ben onu isleteyim derken komik birsy oldu bu
- 3 ay
Sagol birader
500 milyon felandır 3 çocuk mu? tam olarak neye güvendin 3 çocuk yaptın?
00 Yorumla
3 ayRahat ve kaliteli mi 😂😂
Sabah sabah çok güldüm 😄
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 539 cevap paylaştı.
3 ayEn orta burce aylık 60-70 olmalı en az buda tatil felan girersede 80-90 arasi
00 Yorumla Kazancın baya bir iyi olması lazım bunlar için özellikle de üç çocuk varsa
00 Yorumla
3 ayŞehre göre değişir İstanbul için bence 60 bin
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ev ve arabası olursa aylık 100.000 olursa refah bir şekilde Yaşar
00 Yorumla
3 ayŞimdi bu kişiden kişiye değişir nasılsın bir lüks yaşam istediğine bağlı
00 Yorumlabu maaşa kirayı da ekle 150bin tl bence iyi bir para.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 626 cevap paylaştı. bunun belli bi rakamı yok?
yaşanılan yere ve alışkanlıklara göre değişir
00 YorumlaToplam maaş yoksulluk sınırının bi 10-15 bin üzerinde olması yeterli. Yani işte 115-120 bin falan
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 909 cevap paylaştı.
3 ayBence böyle bir ailenin ayda 200.000TL ye ihtiyacı var çocuklar özel okulda okursa.
00 Yorumla Zihniyetle alakası var görecelidir bazısına 30 bin yeter bazısına 500 bin yetmez
01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
3 ayEn az 200 bin TL kardeşim. Bu sayede yaz tatili yapmana fırsat olur
00 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 520 cevap paylaştı.
3 ayDünyada cenneti istemek müslümanın yapacağı şey değil
00 Yorumla
4 ay3 çocuktan önce senin büyümen gerekiyor. Bunun için de aylık 80-100 bin yeterli.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 5,9b cevap paylaştı. En az 150 bin, ortalama olarak 200-250 bin ₺
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayÖncelikle neden 3 çocuk konusunu konuşmak lazım gerisi cevabı belli
08 Yorumla
Soran4 aykalabalık bir ailem olsun istiyorum
Cevap sahibi4 ayYap yap sonra da bunları hayal bile edemezsin. 3 TE yetmez 5 tane ver ver ver ver, ver Allah'ım ver🤣
Soran4 aybilemiyorum sonradan düşüncelerim değişirmi
Cevap sahibi4 ayValla yap sen,3 te değil 5 ya 7. Sonra da buraya yazacağın şeyler belli🤣
Soran4 ayablacım dünyaya çocuk doğurmuş biri sayesinde konuşuyorsun ne yapalım şimdi
Soran4 ayelma toplar gibi doğurmadım ya bende
Soran4 ayayrıca herkesin kendi keyfinin kahyası nasıl isterse o
- 3 ay
Dimii yaa
Gizli Üye(25-29)3 aySoğan ekmek yeriz reisi yedirmeyiz meeeee meeeee 🐑🐑🐑
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayÇocukları devlette okutursan aylık gelirinizin 300-400 bin olması lazım.
00 Yorumla
3 ayBence en az 500 bin tl oda ev araba herseyin olacak yoksa zor az paran ile de gecinilir ama ne halle.
10 Yorumla
3 ayTek başıma 70k ile geçinemiyorum 3 çocuklu aileye çok çok para lazım
10 YorumlaÇocukların yaş durumu bence önemli ama 100.000-200.000 sıkıntısız yaşamak için gerekli.
00 Yorumla
3 ayYaşayacağınız şehir , ilçe ve mahalle olarak değişiklik gösteirr ve sizin harcamanızla ilgili.
00 Yorumla
3 ayEn az 200 bıktım ucununde bakımı için aylık en az 100 bin gerekir
00 Yorumla3 çocukla geçinmek çok zor bu devirde cebine güvenmeyen çoğalmasın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)3 ay3 çoçuk bilmem de tek kişi için en az 500 bin lazimmmm bacim, o yüzden öyle 100-150 bin kazanan eziklerle asla takilmayin kızçeler kendinize değer verrrinnn:)
00 YorumlaEmine Erdoğan olman gerekir gibi
11 Yorumla
Soran4 aydoktor, ünlü vb. hariç birde
Gizli Üye(18-24)3 ay150.000₺ alsan ne fayda? Her yer haftada 6 gün calistiriyor 1 günün var gezmek için. Akşama evde olman gerekiyor ki ise yorgun gitmemek için!
00 Yorumla
3 ay100+ kesinlikle ki bu bile yeterli olmz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ay25-35 bin yeter bence
23 Yorumla
Soran4 aytamamdır
- 3 ay
Bence biraz düşük söylemişsin ama 300 bin 500 bin diye saçmalayanların yanında senin söylediğin rakam çok daha mantıklı kalıyor.
Diğer cevapları okusana, herkes uçmuş. :)
Herkes zengin görünmek için yüksek rakam yazma yarışına girmiş. :)
Seni tebrik ediyorum, kompleksli olmayan tek sen çıktın.
Para & Ekonomi konusunda 502 cevap paylaştı. 300bin ila 500bin arası olmalı
00 Yorumla
3 ay200 bin yeterli kanka
00 Yorumla
3 ay300-500 bin arasinda
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
3 ay4000 dolar seviyesi
00 Yorumla
3 ayBunlar ne kadar sade istekler böyle.
00 Yorumla
3 ayKişi başı 50000.
00 Yorumla
3 ayAylık 500 k ya ihtiyacın var onun için
00 Yorumla
3 ayNerede yaşadığını bilmemekle beraber ortalama 150.
00 Yorumla
3 ayEn az 160 bin kira olmamalı ve araba da olmalı
00 Yorumla
4 ayEv kirasi hariç 200-250 bin tl
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 758 cevap paylaştı. 400 bin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ayEn az 100 bin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)3 ay100000den aşağı olmaz
00 Yorumla
3 ay150 bin ve üzeri diye düşünüyorum 🤔
00 Yorumla
3 ayMin 100 bin
00 Yorumla
3 ayEn az 500 gerek
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 401 cevap paylaştı. En az 150 bin
00 Yorumla150 bin
02 Yorumla- Devamını Gör (20)
Devamını Gör(65)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Türkiye’de 3 çocuklu bir aile için rahat ve kaliteli yaşam maaşı ne kadar olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım