Orta derecede bi yaşam ev kirası olmasa arabası olan 4 kişilik bi ailenin evine ne kadar para girmesi gerekir? Biriktirme payı olmadan sadece giderler için?
Güncellemeler
+1 yıl
Nedense kızların gözleri hep yükseklerde, baba evinde ne kadar harçlık alıyorlar acaba
Türkiye şartlarında bir eve girmesi gereken minimum maaş ne kadardır?
Araba motor gezme sevdam çok ya. Millet araba sürerken yakmasın diye basmaya korkar. Ben ne yakarsa yakar derim ama harbiden 6 bin lira maaş ailirim yetmiyor. 2 aydır borcada girdim 10 bin lira
160 aşağı düşünmüyorum. 80 lira gazı 220 basa basa eskiden 5 gün binerdim şimdi 2 gün. Sanırım bekarlık savurganlık oluyor ama bu para bana yetmezken evlenmek de hayal ya
Yani, bin tl arabaya çıkarsan, 2 bin mutfak, bin tl faturalar ve geriye kalan binde sosyal hayat desen orta derece bi hayat sürdürülür bence ama tatil felan hayal olur :D
Valla geçinmek çok zor bekarken 5-6 bin lira alıyorum yetmiyor evlen mek bu parayla hayal. Ancak ilerde kendi işimi kurup 15-20 bin kazanirsam evlenirim
Sanmıyorum ya. Evlenecek insanı bulmak bile zor Ken çalışan eşi bulmak bu zamanda neredeyse imkansız. Sanırım kendi işimi kurmadan evlenemem bu kesin çünkü asgari ücret alanları bile küçük görenler var. Ben çok karşılaştım. Aldığım maaş i normalde benden başka kimse bilmez. Hep az söylerim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
hangi şehirde yaşanıyor, çocuklar okuyor mu, sosyal hayata ne derece ayrılacak gibi detaylar lazım :)
Ortalama birşey söyle işte reis :D her yaşın ayrı bi gideri oluyor sonuçta
5-6 bin lira Arasında alıyorum bekarım yetmiyor. Sanırım evli 2 çocuk varsa en az 15 bin lazım
Rahatına düşkünsün demektir reis
Araba motor gezme sevdam çok ya. Millet araba sürerken yakmasın diye basmaya korkar. Ben ne yakarsa yakar derim ama harbiden 6 bin lira maaş ailirim yetmiyor. 2 aydır borcada girdim 10 bin lira
Valla 6 bin lira alan, 2 çocuklu akrabam var, arabası da var gayet rahat geçiniyorlar, tabi senin gibi gazı kökleme sevdası yok 😁
160 aşağı düşünmüyorum. 80 lira gazı 220 basa basa eskiden 5 gün binerdim şimdi 2 gün. Sanırım bekarlık savurganlık oluyor ama bu para bana yetmezken evlenmek de hayal ya
Babam bile emekli çalışıyor ikisi toplam 6 bin lira ev geçiniyor. Üste 3- bin kenara atar ayda. Ama bana yetmiyor
Alım gücü diye bir şey var. Örnek olarak Avrupa da 1000€ olan bir cep telefonu Türkiyede 12-13 bin ₺
En az 15 bin ₺ maaş olmalı.
Kira olayı olmasa bin iki bin lirayla geçim oluyor
Hay gözünü sevem ya 😆
Gerçekler bunlar. Diğerleri lüks peşinde
Gerçekci bi hesap yaparsam
Mutfak-1200 tl
Fatura (+internet, telofon) 800tl
Araba-1000 tl
2 haftada bir dışarda yemek+kıyafet 500 tl desen ayda 3500 tl ye normal geçinirsin
5 binle ev geçindirende var. 15 binle geçindirende.
Gelirin ne kadarsa giderin ona göre değişiyor.
Ev kira 3 yetiyor yetmesede yeter gibi yapıyoruz 4 olsaydı iyi olurdu
Allah ağız tadı versin
Bu enflasyona göre değişir be kardo. Eskiden 50 TL varsa bi dik yürürdün şimdi 200 TL ile bakkala kadar yürüyemiyosun.
Ev kira değilse 4.5 yeterli..
maaş değil gelir oluşturmak lazım
Kira hariç 3000 asgari... Ne uzar ne kısalırsın...
128 milyar dolar yeterlidir
Ev kira degilse 4 yeter
Türkiye şartları cok dalgalidir.
5 bin
Yani, bin tl arabaya çıkarsan, 2 bin mutfak, bin tl faturalar ve geriye kalan binde sosyal hayat desen orta derece bi hayat sürdürülür bence ama tatil felan hayal olur :D
2 bin ne alıyon. mutfaga hernay dolap mi yaptiriyon? Fatura nerde bin TL isletmen mi var
Niye bağırıyon reis :D fazla fazla hesap ettim
Neden bagirayom. ki
Şaka yapıyorum abicim (:
Eyvallah kardeşim
5 yeter...
6000-7000 ₺
6 bin iş görür
7 bin falan en az
Bence yetmez. Evli 2 çocuk varsa bir ailede 15 bin lira ancak
@sanalkullanici1234 yani en az dedim ben de zaten
Valla geçinmek çok zor bekarken 5-6 bin lira alıyorum yetmiyor evlen mek bu parayla hayal. Ancak ilerde kendi işimi kurup 15-20 bin kazanirsam evlenirim
@sanalkullanici1234 girl eşin işsiz olmayacak herhalde bir o kadar da kazansa geçinirsiniz
Sanmıyorum ya. Evlenecek insanı bulmak bile zor Ken çalışan eşi bulmak bu zamanda neredeyse imkansız. Sanırım kendi işimi kurmadan evlenemem bu kesin çünkü asgari ücret alanları bile küçük görenler var. Ben çok karşılaştım. Aldığım maaş i normalde benden başka kimse bilmez. Hep az söylerim
Kira bi de günlük 1 öğün yemek yeter
çocuk yoksa min 4k
çocuk varsa min 8k
8 10 bin arası yeter.
En azzz 8 bin
6.000 en azından.
10.000tl
8000 diyeceğim buna
7k tl
Net 6-8
9-10